ALO3

Tänään tokokoe Vantaalla. Tuloksena ALO3 eli hinkataan sitten vieläkin niitä kuivia alokkaan liikkeitä.. Pitäisi treenata enemmän palkattomuutta. Mutta sen treenaaminen on niin hiton tylsää enkä koskaan muista miten tärkeää sen treenaaminen on. Elsalla esiintyi haistelua, nyt olen varma, että se on rauhoittelua. Ollaan nyt viikon sisällä parina iltana treenattu tuolla kentällä eikä Elsa ole haistellut nurmikkoa ja nyt haisteli.

Olen tosi tyytyväinen Elsaan ja myös itseeni. Nyt kehässä oli paljon rennompaa olla, koska olen treenannut liikkeiden välit kuntoon. Itse pystyin rentoutumaan ilman, että pitää kytätä kokoajan koiraa ja miettiä mitä se keksii. Luotin Elsaan, että liikkeiden välit menee hyvin ja onneksi opetellut asiat toimi kokeessakin. Tuomari puhui paljon liikkeiden väleissä ja oli hyvä, että kerrankin pystyi keskittymään siihen palautteeseen ja jäi jotain muistiinki.

Päivä oli lämmin ja sekin osaltaan varmasti vaikutti läsähtäneen oloon. Mutta ne pisteet..

Luoksepäästävyys 10
Paikalla makaaminen 0: Ryhmästä lähti pari koiraa, Elsa sitten päätti ehkä noin minuutin kohdalla, että hänkin nousee ja kipitti mun luo. Voi että harmitti niin paljon! En tiedä tuliko epävarmuus vai mikä tuli. Tuomari seisoi Elsan kohdalla takana, takana puskan takana oli siirtolapuutarha että ehkä sieltäkin tuli jotain ääniä tai sitten vain joku venus oli väärässä asennossa. Treeneissä on pysynyt hienosti paikallaan. Mun mielestä Elsa oli nytkin tosi rauhallisen oloinen paikkamakuussa, kai se sitten ajatteli kun muutkin lähti, että hänenki pitää.. Siihen saan olla tyytyväinen, että Elsa aina lähtee mun luo jos nousee paikkiksesta eikä mee pilaamaan muiden suorituksia.
Seuraaminen kytkettynä 7: Ei ollut kovinkaan tiivis. Tuomari myös huomautti, että mun pitäisi kävellä suorempaan..
Seuraaminen taluttimetta 7,5: Löysyyttä. Mä koitin itse tsempata ja kävellä vaan eteenpäin enkä katsellut missä koira menee, välillä vaan kuulin jonkun kaukaisen hahituksen, että kaippa se siellä perässä tuli..;)
Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 9: Meni tuomarin mukaan liian hitaasti maahan, ei muuta vikaa.
Luoksetulo 6,5: Liikkeen alussa Elsa jäi kuuntelemaan toisten koirien haukkumista ja tuli perusasentoon kokoajan vinosti kun kuunteli niitä haukkuja. En jaksanut jyystää sitä pa:ta, varmaan kolme kertaa koitin sitä korjata tuloksetta. Vinosta pa:sta lähti pisteitä, luoksetulo oli vähän hidasta ja sitten se ta
as hyppäs mun reittä vasten. Toi hyppääminen oli tämän tuomarin mukaan tosi iso virhe. Harmittaa vähän, että tästä tuli näin vähän pisteitä. Elsa kuitenkin jäi hyvin istumaan ja tuli ekasta käskystä jne.
Seisominen seuraamisen yhteydessä 5: Jäi seisomaan kivasti, mutta alkoi haistelemaan maata ja kääntyi siinä samalla. Onneksi tuli kerrasta pa:oon. 
Estehyppy 7,5: Elsa jäi ihmettelemään junaa, joka näkyi puiden läpi kummituksena. Hyppäs toisesta käskystä ja olin vissiin antanut vielä pienen vartaloavun jota itse en ainakaan tietoisesti antanut. Onneksi meni kuitenkin toisesta käskystä yli ja loppu oli hyvä.
Kokonaisvaikutus 8: Haistelusta huolimatta kahdeksan, tuomari tykkäsi kun oli metsästyskoira kisoissa. Rotu vaikutti kokonaisvaikutukseen, kiva että tämä tuomari ei odottanut mitään täydellisiä liikkeitä bretonilta.

124,5 p. ALO3
Tuomari: Riitta Räsänen

Nyt niitä palkattomuusharjoituksia! Niitä pitää vain alkaa tekemään vaikkei ole niin hauskoja, mutta ilman niiden treenaamista en aio mennä virallisiin. Jyystetään palkattomia treenejä niin pitkään, että Elsa tajuaa et välillä vaan saa pelkän sosiaalisen palkan. Liikkeiden välitkin on vähän tylsiä treenata, mutta nyt kun näki sen vaikutuksen kokeessa niin johan oli kivempi kisata.

Kuvat: Jenny Yliollitervo (viime viikon treeneistä..)

Kommentit

 1. Ne liikkeiden välitkin on kyllä tärkeät!! Voi luottaa siihen, että kehujen jälkeen se koira todellakin on ja pysyy siinä vieressä ja on valmiina seuraavaan liikkeeseen. :) Näyttääkin miljoona kertaa siistimmältä, kuin sellainen jatkuva koiran kalastelu ja houkuttelu!

  Tsemppiä seuraaviin koitoksiin! Treeniä vaan lisää! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy kyllä sanoa, että olen erittäin iloinen, että olen nyt loppukesän keskittynyt niiden liikkeiden välien treenaamiseen. Sain hyvät neuvot Korrien tokokoulutuksessa tähän ja ne on tuottanut nopeasti hyvää tulosta. Yllätyksenä tuli, että miten hyvin Elsa toimi kokeissakin väleissä. Ennen on juurikin ollut tuota koiran kalastelua kun se on ampaissut jonnekki toiselle puolen kenttää sillä välin kun olen katseen kääntänyt. Oli mukavan leppoisaa olla siellä kehässä. Vielä pitää löytää se oikeanlainen palkkaus. Tähän mulla onkin jo ideoita, pitää vain alkaa hiomaan.:)

   Poista
 2. Viikissä on möllitoko 21.9., tuu sinne treenaamaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elsa on silloin Lapissa metsästämässä. Lokakuussa vasta päästään taas treenaamaan.:D

   Poista
 3. Olettepas olleet ahkeria viikonloppuna! Aika fiksu tuomari kun osasi arvostaa metsästyskoiraa! Kyllä siitä vähän lisäpisteitä ansaitseekin, vaatii se kuitenkin hieman enemmän vaivannäköä kuin moni muu rotu:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä vähän liiankin ahkeria.:D Alkoi meinaan tuntumaan siltä, että ehkä kahdet kisat samana viikonloppuna (+tokotreenit) on vähän liikaa.;)

   Joo pisteet tuomarille! Aika paljon se katsoi sormien välistä tota haistelua jota esiintyi seuraamisessa kuulemma aika paljon (itse keskityin menemään eteenpäin enkä toljannut koiraa..). Pisteet myös siitä, että tiesi bretonin olevan metsästyskoira, nämähän ei kovin kovilta jahtikavereilta näytä spanielimaisuuden ulkonäön vuoksi.:)

   Poista
 4. Palkattomuuden treenaaminen ON tosi tylsää :/ Samoin kokeenomainen treeni. Eikä ne kuitenkaan ihan oikeaa tilannetta koskaan vastaa, jos ei nyt sitten satu treenaamaan kokeenomaisesti möllitokoissa. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ja musta tuntuu, että niihin kokeenomaisiin treeneihin pitäisi varmaan varata niin paljon aikaa, että on myös se odottelu ennen omaa vuoroa ja kaikki muukin niinkuin kokeessa. En tiedä mihin ihmishälinään sitä menisi treenaamaan tokoa kokeenomaisesti, möllejä on talvella aika vähän (Elsa lähti nyt Lappiin metsästysreissulle) joten pitää ehkä jotain vastaavaa koittaa saada aikaan. Mutta nyt pakotan itseni treenaamaan kokeenomaisesti, se on vain pakko mikäli haluaa vielä kokeisiin.:D

   Poista
  2. Joo, se odottelu kuuluu siihen myös! :D Ja kun saisi vielä itsensä yhtä jännittyneeseen tilaan, kuin kokeessa, niin voisi koirakin mennä halpaan :D

   Poista
  3. Haha, millähän sitä saisi itsensä yhtä jännittyneeksi.:D

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit