Olen kahlannut rantaveteen, soutanut soutuveneellä sumuisena aamuna

Pikkukoiralla on ollut ihan hirveesti kaikenlaista toimintaa viime aikoina. Viime viikonloppuna minä lähdin vanhempieni luokse, lauantaina oli ystäväni häät. Sillä välin kun olin pippaloissa, Elsa ei todellakaan vetänyt lonkkaa! Elsa kävi lauantaina UKH:n kesäpäivillä. Siellä olivat treenanneet mm vesityöjuttuja ja sitten oli Mika Harjun pitämää koulutusta/luentoa. Olisin itsekin mennyt ihan mielenkiinnosta katsomaan ja kuuntelemaan miten seisojilla menee treenit, mutta toisaalta en laita yhtään pahitteeksi sitä, että pääsin pitkästä aikaa ihmisten pippaloihin.;)

Maanantaina käytiin Elsan kanssa lenkillä Pähkiksessä. Lammaslammella sitten noutotreeniä. Treenien pääpaino oli noi vesikasvit. Elsa arkailee niiden kanssa, vähän jännittäviä osa kasveista. Eka setti kaislikkoon, ehkä maksimissaan parin metrin päähän rannasta heitin damia. Kyllä se sinne kaislikkoon sukelsi tosi kivasti. Joku nainen tuli mäyräkoiransa kanssa ihastelemaan Elsan noutoja ja käytin tilaisuuden hyväksi eli saatiin hyvä koirahäiriö siihen. Tietysti tämä nainen oli täysin tietämätön siitä, että pääsi osaksi treeniä koiransa kanssa.

Toinen setti toisesta kohtaa. Tässä oli paljon lumpeenlehtiä (?) ja dami meni niiden lehtien alle. Vähän aikaa Elsa ihmetteli, että uskaltaako sen lehden siirtää sivuun vai miten sen damin sieltä alta saa, oli myös vaikeuksia löytää damia niiden lehtien alta. Annoin kaikessa rauhassa Elsan ratkoa itse ongelmansa ja kyllä se dami sieltä sitten tuli, kun Elsa uskaltautui siirtämään lehteä. Tää ranta oli kyllä todella mutainen ja täynnä lehtiä, ei olla tällaisessa kasvustossa montaa kertaa treenattu eli hyvä totutella tällaiseen.

Kolmas setti sitten vielä, ajatuksena oli lähinnä ottaa treeni jostain puhtaammasta kohdasta, ettei tarvitsisi noin kuraista koiraa kävelyttää kotiin.. Oli tosi äkkisyvä kohta. Elsa ei millään uskaltanut siitä ponkaista suoraan uimaan, olihan siinä sitä kasvustoakin niin paljon edessä. Heitin damin ihan metrin päähän rannasta ja Elsa yritti ja yritti. Olin itse hiljaa ja kehuin kun vähän näytti vihreää valoa, muuten olin mahdollisimman tyyni etten vain paineista Elsaa. Elsa ei antanut periksi ja lopulta se tassuilla räpiköi vettä ja dami tuli itestään rantaa, hahhah!

Kyllä siitä vielä hyvä tulee kunhan pitää treenit lyhyinä eikä paineista Elsaa.

Tiistaina oli mätsärit Koneen kentällä. Olen ilmoittanut Elsan Vantaan näyttelyihin eli nyt tarvitaan treeniä. Elsa on ihan ruosteessa, koska ei olla treenattu näyttelyjuttuja aikoihin. Tuomareina oli ulkomuototuomareita ja isot aikuiset tuomaroi Marianne Holm. Äkkiä Elsalle muistui mieleen se, että kun laitetaan näyttelyhihna niin seisotaan nätisti. Seisotin Elsan vapaasti, koska mielestäni Elsa näyttää paremmalta vapaasti esitettynä kuin aseteltuna. Elsa sai sinisen nauhan eikä sijoittunut nauhakehässä. Sai tosi hyvää treeniä, tuomari osasi tosi hyvin käsitellä koiria ja Elsa antoikin hyvin kopeloida itseään. Jonkin verran pitää nyt ottaa seisomistreeniä, koska Elsan takajalat menee helposti vinksalleen eikä niitä pysty käsin korjaamaan, koska Elsa vetää ne ihan kieroon jos niitä yrittää korjailla. Treeniä vain niin kehtaa mennä sinne virallisiin.

Eilen tokoiltiin Tuulin ja Raikun kanssa. Elsa oli nyt tosi innostunut treenaamaan, meni niin paljon paremmin mitä viimeksi! Tuli pitkästä aikaa otettua treenikuvia (tämän postauksen kaikki kuvat näistä treeneistä) ja osittain senkin takia tuli vain treenattua kaikkea mitä Elsa jo osaa. Paikkamakuu meni tosi hyvin, ei kertaakaan noussut! Otin myös piilopaikkista (viimeiset kuvat otettu piilosta ;) ). Nouto oli ehkä vähän hidas, luoksari kans hidas. Otin myös vähän rally-tokoakin, lauantaina on möllit niin pitää vähän treenata. Takaa kiertäminen tarvitsee tosi paljon apua sillä ei olla tätä ennestään otettu kuin pari kertaa. Seuraaminen oli ok rally-seuraamista, mutta kun laitoin hihnan niin Elsa olikin ihan lenkkifiiliksissä. Saa nähdä sörssiikö hihna koko möllit.

Huomenna on tokokoulutus ja lauantaina rally-möllit. Jänskättää pikkasen.;)

Kommentit

Suositut tekstit