Korrien tokokoulutus

Tänään oli AST:n järjestämä Korrien tokokoulutus. Tälle kurssille tuli vähän äkkiseltään ilmoittauduttua, huomasin että kurssilla on tilaa ja sitten vain laitoin ilmon, heti sen jälkeen tajusin ettei olla koko kesänä oikein kunnolla treenattu. No ilmo meni jo ja mä kehtasin mennä paikalle enkä yhtään kadu. Töistä vaan suoraan, koira äkkiä autoon ja ajamaan paikalle. Oltiin paikalla 17.00 ja Elsan vuoro oli 19.30 Riitan ryhmässä. Eniten kyllä jännitti se, että miten Elsa jaksaa. Se yleensä väsähtää nopeasti ja sitten ei tuu yhtään mistään mitään. Elsa odotteli auton takakontissa (takaovi tietenkin auki!) ja käytin pari kertaa sitä lenkillä. Hyvin se lopulta siellä oli rauhoittunut, sillä oli aika pirtsakka kun sen sieltä autosta raahasin ilman kummempia virittelyjä kentälle.

Olin jo etukäteen päättänyt kaksi liikettä mitä haluun Elsan tekevän, siirtymiset ja vinot hyppynoudot. Ehdittiin jutella myös tunnarista, koska aikaa jäi.

Siirtymiset: mua ehkä eniten jarruttaa kokeisiin meneminen siksi, koska Elsa ei osaa siirtymisiä. En ole niitä koskaan oikein opettanut, koska en oikein ole osannut päättää mikä sopii Elsalle parhaiten. Elsa tarvitsee sosiaalisen palkan liikkeen loputtua tai muuten sen vire läsähtää ihan nollaan (eli suoraan seuruuttaminen liikkeestä toiseen ei sovi Elsalle), toisaalta taas liian innokas kehuminen saa Elsan helposti hepuloimaan ja vetämään rallit kehässä. Saatiin aika hyvät neuvot siihen miten palkata hallitusti ja niin että koira jää pörräämään ohjaajan lähelle. Nopeahkon palkkaamisen jälkeen koira sivulle taikka maahan odottamaan riippuen tilanteesta. Näitä sitten aina treeneissä ja myös pitää treenata siirtymisiä erikseen.

Vinot hyppynoudot: mä oon aina luullut, että osaan pilkkoa treenit tarpeeksi pieniin osiin, mutta taas tuli todistettua etten osaa. Saatiin ohjeeksi treenata vinoja hyppyjä ilman sitä kapulaa. Tehtiin tästä pari eri versioo, namileikki on ehkä vähän huono Elsalle sen haisteluinnon takia.

Tunnari: tunnaritreeniä ei otettu Elsalla käytännössä, mutta sain hyvät vinkit miten treenata. Ensin yhden kapulan piilottamista lehtien alle pienelle alueelle. Pienelle alueelle siksi ettei ala laajentamaan hakua liian suurelle alueella. Sitten kasa muita lähelle ja vähitellen siirretään omaa lähemmäs muita. Ensin treenataan tutussa paikassa, suositteli Elsalle että treenataan tokokentän laidalla, koska Elsalla on myös näitä laajoja damihakutreenejä, pitää saada koira erottamaan nämä kaksi noutoa.

Sitten loppuun pari muiden treenaajien vuorolta bongattua:
Luoksetulon stopissa avustaja taakse palkkaamaan. Aluksi ei tarvi edes kunnolla koiran pysähtyä kun jo vapautetaan avustajalle.

Seuraamisen täyskäännöksissä namijahtaamista niin koira valpastuu käännöksissä, koska odottaa sitä leikkiä.

Hmm varmaan monen monta muutakin asiaa voisi mainita, mutta mä oon ihan väsynyt. Itse asiassa pitäisi olla jo nukkumassa, mutta odotan pyykkikonetta (ei sen pitänyt kestää näin kauan, anteeksi naapurit!). Huomenna ensimmäinen möllirally-toko!

Kommentit

  1. Mekin ollaan leikitty tuota luoksetulon stoppileikkiä. Pystyttiin tehdä sitä tasan kerran, sen jälkeen molemmat koirat (kaverin ja minun) tiesivät, että leikkiin kuuluu se pysähtyminen ja ei siis voitu pysyttää enää kumpaakaan (koska ennakointi). Se siitä siis :) Toivottavasti toimii teillä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä luulen, että Elsakin nopeasti ennakoi, se on niin mestari ennakoimaan.:D

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit