Hylkeenpoikanen polskahtaa veteen

Elsa on viime aikoina tehnyt ahkerasti vesityöharjoituksia. Elsalla on vesityökoe 1.9. Sauvossa ja sitä varten nyt treenataan ahkerasti. Viime viikolla Elsa oli UKH:n vesityötreeneissä Santahaminassa sekä Teemun kanssa ollaan käytetty sitä parina iltana yhdellä lammella. Näihin treeneihin on apukäsi hyvä, pääsee tekemään kokeenomaisempia suorituksia, kun on heittäjä ja ohjaaja erikseen. Starttipistoolia ei sentään viitsinyt mukaan ottaa.

Elsa on tehnyt ihan tavallista n. 40 metrin noutoa vedestä sekä muutaman noudon saaresta. Alkaa tulla edistystä tosi hyvää vauhtia eikä uudet rannat ole enää niin jänniä. Menee aina vain helpommin veteen oudosta rannasta. Uiminen ei ole mikään ongelma, kun pääsee ensin rannasta veteen..

Vesilintuja kiinnosti Elsan uiminen. Onneksi Elsa ei vedestä ottanut niitä suuhun, oli kyllä niin lähellä uteliaat tiput! En yhtään enää ihmettele sitä, että tollereita on joskus käytetty vesilintujen houkutteluun, ne todellakin tulevat ihmettelemään kun Elsa hyppeli rannalla tai ui.

Yllä oleva kuva on mun lemppari! Dami suussa mentiin varovasti veteen ja mun mielestä Elsa näyttää tässä ihan hylkeenpoikaselta. Tosi söpö tilannekuva kun yksi jalkakin on vielä maassa. Tässä Elsa on palaamassa saaresta.

Treenit vielä jatkuu, ehkä vielä pari uutta vesistöä uusine rantoineen. Koepaikka kun on ihan uusi eikä yhtään tietoa millainen ranta siellä on.

Kommentit

 1. Teijän touhuista on aina niin kiva lukea! :) Hienoa kun koira pääsee tekemään sitä mihin se on jalostettu. Ja upeita kuvia taas!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos.:) Kyllä metsästyskoiran pitää päästä tekemään sitä mihin se on jalostettu, se on ihan uskomatonta millainen into Elsalla on kaikenlaiseen noutamiseen ja lintuihin!

   Poista
  2. Finellaa ei käsketty nouto kiinnosta, mutta ne linnut! Ite en vaan tiiä mitään metsästyksestä niin huono lähteä opettamaan :D

   Poista
  3. Jännä ettei noutaminen kiinnosta, yleensä tällaiset spanielityyppiset koirat tykkää noutaa kaikenlaista.:)

   Poista
 2. Toi sorsien houkuttelu on kyllä jännä juttu, se ihan oikeasti toimii tollereilla, ja näköjään bretoneillakin! Jostain kumman syystä ne kiinnostuu rannassa häärivästä koirasta ja tulevat ihan lähelle.
  Onnea vesikokeeseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä jännä tämä sorsien houkuttelu. Joskus mietein, että toimiiko se tollereilla edelleen, mutta taitaa toimia.:)

   Poista
 3. Haaste Elsalle. :D http://kiirajakiharat.blogspot.fi/2013/08/meidan-kesa-2013-haaste.html

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit