Yks kaks Elsa onkin jotain aivan eri mieltä, näyttää etäisesti tutulta ja puhuu eri kieltä

Tuskailen kun kivat blogit ei päivity, mutta sitten tajuan etten itsekään ole tätä päivittänyt aikoihin! Mulla on syy tähän: muutto ja myöhäiset työvuorot. Kaikki vapaa-aika on mennyt lähinnä siihen, että töiden jälkeen olen juossut kaupoilla hakemassa jotain kodista puuttuvaa. Nyt alkaa tää asunto näyttämään kodilta ja on vain yksi muuttolaatikko enää lattialla kiusankappaleena, kuka sen tulis purkamaan?

Elsa on ollut lähinnä Teemulla. Viime viikolla hain viimeisiä tavaroita entiseltä asunnolta ja käytettiin Elsaa Firalla uimassa. Tuli heitettyä itsekin talviturkki ihan vahingossa. Yksi damin heitto meni jotenkin Elsalta ihan ohi eikä se löytänyt sitä ja monen lähetysyrityksen jälkeen oli vain todettava ettei se dami sieltä tuu, mutta ei sitä halunnut sinne veteenkään jättää. Alusvaatteilla sitten uimaan, Elsa ui mun vierellä ja haki damin kun päästiin lähemmäs damia. Oli kyllä aika viileää vettä, mutta oli kiva uida enkä ole ennen uinut Elsan kanssa. Jotenkin hassua uida koiran kanssa vaikka eikai siinä mitään erikoista sinänsä ole.


Elsa aktivointilelun läpi kuvattuna, lauantain aamulenkiltä, kyttäystuokio ikkunasta, Elsa kerjää huomioo tympääntyneenä

Perjantaina Elsa tuli minun luo totuttelemaan uuteen kotiinsa. No ei mennyt ihan suunnitellusti tämä viikonloppu.. Olin pitkään kahden vaiheilla jaksanko edes selittää tänne siitä viikonlopusta, mutta nyt viime aikoina aika moni on blogissaan kertonut myös niitä huonoja asioita niin ehkä minäkin uskallan..

Perjantaina käytiin lenkillä ja tokoilemassa Tuulin ja Raikun kanssa. Elsalla on aina hirveet kierrokset päällä jos lenkkeillään isommalla porukalla. Tätä halusin nyt treenata, ihan hyvin se alkoi sujumaan kun oli paketillinen nakkia mukana. Olen tosi tyytyväinen kyllä Elsaan! Pitää kyllä silti vielä treenata tätä nätisti kulkemista porukalla. Ei ole väliä onko seurassa yksi vai useampi henkilö/koira, Elsalla nousee kierrokset ja alkaa vetämään ja säntäilemään miten sattuu.

Sitten päästiin tokoilemaan. Paikkamakuu meni pipariksi.. Ihan hyvin alkuun näytti pysyvän maassa ja kävin piilossakin kääntymässä, mutta sitten välipalkan jälkeen se nousi.. ja sitten se nousi jotenkin ihan pöllähtäneen näköisenä. No leikkimään se vähän alkoi, mutta oli vaisun oloinen. Päätin sitten tehdä jotain helppoa, onhan edellisestä treenikerrasta yli kuukausi.. Tein sit vain lyhyttä luoksaria ja parin askeleen seuruuta ja koitin houkutella leikkimään. Tuo vaisu olo taisi olla vain kakkahätä, koska heti treenien jälkeen Elsalla oli kova hätä. Ei muuten edes ollut ensimmäinen kerta kun harmittelen Elsan vaisua olemusta ja sit sillä onkin ollut kakkahätä, voi raasua. Typerä ohjaaja taas vauhdissa!

Perjantai-ilta ei mennyt ihan nappiin sitten kotona. Elsa oli jotenkin tosi stressaantuneen oloinen. Kaikki äänet vähän pelotti ja illalla kun laitettiin nukkumaan niin Elsa oli tosi levoton. Tuli välillä mun viereen sänkyyn läähättämään stressaantuneena ja välillä vaelteli kämpässä ja kävi usein juomassa vettä.. Kyllä se jossain vaiheessa sitten taisi rauhoittua. Keskellä yötä piti alkaa haukkumaan jotain rappukäytävästä tullutta ääntä.

No lauantaina sitten käytiin heti aamusta tunnin lenkillä jonka jälkeen vein sen sitten Teemun luo siksi aikaa kun käytiin Teemun kanssa Ikeassa. Lauantain päivä ja ilta meni aika levottomasti taas. Elsa seuras mua joka paikkaan ja oli levoton. Ehdein jo vetämään rääkyjäiset kun koirani ei voi luottaa muhun ja rentoutua mun seurassa. Onneksi nopeasti tajusin ettei itsensä syyttäminen auta tässä mitään, Elsalla vaan kestää vähän aikaa tottua tähän tilanteeseen. Tottakai ero ja muutto vaikuttaa koiraankin jne..

Vasta sunnuntaina Elsa rentoutui sen verran että alkoi nukkumaan päiväunia täällä mun luona. Alkoi myös leikkiminen maistumaan, sillä lauantaina Elsa ei innostunut edes leikkimään mun kanssa tai yhtään mitään.. Elsa on nyt kuitenkin ollut tämän viikon Teemun luona, sillä en vielä halua jättää Elsaa tänne yksin työpäivän ajaksi jos stressaa. Huomenna Elsa tulee taas viikonlopuksi mun luo, toivottavasti nyt olisi helpompaa ja voisin pitää Elsan pidemmänkin aikaa itsellä täällä. Mulla on nyt kyllä muutama sotasuunnitelma miten totutan Elsaa noihin rappukäytävän ääniin, ne tuntuu ehkä eniten stressaavan Elsaa. Muutenhan tämä asunto on paljon rauhallisempi kuin Teemun. Mä en luovuta, kyllä Elsa sopeutuu, jos ei niin sitten pitää miettiä asioita uudestaan.

Kaikki kuvat taas kännykällä, kamera on muuton jäljiltä jäänyt kokonaan laatikon pohjalle. Toivottavasti nyt viikonloppuna muistaisin ottaa sen mukaan lenkille ja treeneihin.

Kommentit

 1. Voi Elsa-parkaa! Kyllä Urpokin oli muutosta hieman sekaisin keväällä, mutta hiljaa hyvää tulee... Entisessä kodissa Urpo oli aina ihan hiljaa, kun me tultiin ja mentiin, mutta muuton jälkeen se on yleensä jäänyt haukkumaan perään. Edes namit ei maistu nykyään, vaikka ennen Urpo söi aina yksin ollessaan maksamakkaraa ja ties mitä nameja, joita me jätettiin sille. Taitaa se maisemanvaihdos olla koiralle aika stressaavaa :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Urpoa, kyllä nämä koirat vaan stressaa paljon kaikesta muutoksesta. Tänään Elsa on onneksi ollut jo paljon rauhallisempi eli valoa tunnelin päässä on.:)

   Poista
 2. Ei se aina taho mennä kuin Stromsössä. Pyryllehän muutto oli kans vaikia paikka ja se yksin ollessaan vielä huusi ku syötävä ja tuli suurin piirtein kaikesta läpi/yli karaten yläkertaan jossa se pissaili ja kakkaili sillosten yläkerran asukkaiden matoille. Onneksi tää talo on nykyään kokonaan meijän käytössä ja Pyry tänne kotiutunut.

  Reenit alkaa varmasti sujumaan jatkossa paremmin, tiiä vaikka tauko ois tehnyt hyvääkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kai se on kaikille koirille enemmän tai vähemmän stressaavaa muuttaminen. Mä en ole vielä jättänyt Elsaa tänne yksin, mutta ajattelin huomenna kokeilla pienen aikaa jos on muuten rauhallinen. Tänään on kuitenkin mennyt tosi hyvin täällä ja Elsa osaa jo rauhoittuakin.:)

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit