UKH toko

Maanantaina alkoi Uudenmaan kanakoiraharrastajien tokotunnit Tuusulassa. Näillä UKH:n tokotunneilla Teemu toimii ohjaajana, minä menin nyt kuvaamaan tokotuntia. Elsa otti kyllä minusta sen verran häiriöö, että jatkossa taidan jäädä kotiin.

Porukkaa oli tosi paljon paikalla, äkkiä voisin veikata, että noin 30-40 koirakkoa? Koirat jaettiin kolmeen ryhmään: pennut, nuoret ja yli 2-vuotiaat. Myös pelkästään noutoa pääsi treenaamaan jos halusi. Jotkut taisi mennä jälkeä treenaamaan. Elsa pääsi nyt ensimmäisen kerran näihin vanhempiin koiriin ja kouluttajaksi tuli Päivi.

Homma alkoi paikkamakuulla. Kaksi minsaa, sai tehdä myös kolmen minuutin paikkiksen. Elsa nousi juuri ennen kahta minuuttia.. Kyllä vähän meinas sapettaa.. Toki häiriöö oli paljon sillä varmaan jokainen koira jossain vaiheessa nousi ja yksi koira karkasi noutohommiin.:D Noutopaikalla myös ammuttiin haulikolla, Elsa ei ollut moksiskaan laukauksista.

Mä en edes muista enää mitä kaikkea siellä treenattiin. Ainakin koirien pujottelemista eli koirat oli ringissä ja kaikki vuorotellen kiersi ringin pujottelemalla koirien välistä. Sitten oli luoksetulo siten, että koirat oli kahdessa rivissä ja jokainen koira vuorotellen teki luoksarin siitä välistä. Seuruuta oli ja myös noutoa. Perussettiä, mutta just hyvää treeniä. Elsa oli mun mielestä tosi rauhallinen ja hyvin kuulolla koko tunnin ajan.

Lopuksi olis päässyt treenaamaan noutoa linnulla, mutta ei jaksettu odottaa vuoroa joten lähdettiin kotiin. Elsalla kuitenkin linnun noutaminen onnistuu joten ei ollut mitään akuuttia tarvetta sille treenille.

Kommentit

Suositut tekstit