Leikitään lukutoukkaa

Mä oon ihan käsittämätön huono kirjojen lukija. Lapsena äiti lupasi mulle 100 markkaa jos luen 101 dalmatialaista, yritin mutta en vain kiinnostunut niin paljoa että olisin saanut kirjan luettua loppuun. Koulussa en lukenut yhtäkään kirjaa alusta loppuun äikän tunneilla. Inhosin niitä kirjoja, käsittämättömän tylsiä. Koulukirjoja luin vain kokeisiin, hirveellä paniikilla juuri ennen koetta, en sen enempää.

Olen enemmän käytännön ihmisiä.. tai voiko silleen edes sanoa? Opin parhaiten tekemällä ja muita seuraamalla. Valitsin lukion sijaan amiksen ja yliopiston puuduttavien luentojen sijaan ammattikorkeakoulun. Koulussa parasta oli tunnit jolloin tehtiin grafiikkaa tietokoneella, kotonakin valvoin monesti aamun pikkutunneille muokkailen valokuvia tai tekemällä jotain graafisia koulutehtäviä.

Tokossa olen saanut eniten irti seuraamalla muiden suorituksia, kuuntelemalla muiden kokemuksia tai katsomalla videoita youtubesta. Ostin pari vuotta sitten Mujusen Tie tottelevaisuusvalioksi -kirjan, sitä olen ihme kyllä selaillut ja lueskellut paljon. Lähinnä olen nopeasti katsonut jotain osviittaa miten joku liike kuuluu oikeaoppisesti tehdä. Eniten tunnun saavani irti valmennustapahtumista ja luennoista. Niistä saan aina ihan hirveän inspiraation! Tässä keväällä olenkin käynyt parilla tokoluennolla ja myös muutaman kerran jonkun minulle uuden kouluttajan tunnilla. Myös viikottaisilta tokotunneilta saan aina jotain uutta mukaan tokotreeneihin.

Nyt repäisin ja ostin pari uutta tokokirjaa lisää. Saa nähdä miten minun käy, tuleeko luettua ihan kannesta kanteen vai tuleeko vain selailtua sieltä täältä ja paljonko saan noista irti. Molemmat kirjat on tosi suosittuja ja olen kuullut niistä hyvää palautetta joten uskalsin tilata molemmat. Aloitin nyt lukemisen tuosta Tavoitteena täysi kymppi -kirjasta, en ole vielä puoleen väliin ehtinyt, mutta on tullut kyllä muutama uusikin asia esille mitä voisin Elsan kanssa kokeilla. Myös tietenkin asioita mitä vähän kyseenalaistan.. Oikeastaan enemmän odotan tuolta Pärssisen kirjalta.

Näissä kahdessa kirjassa riittää nyt luettavaa ja mietittävää. Saa nähdä mihin Elsan treenisuunnitelmat muotoutuu. Aloin tässä miettimään kevään treenejä ja ne ovat enimmäkseen painottuneet noiden möllien ja virallisen kisan mukaan. Tuntuu että kokoajan hion jotain liikettä, että se osaa sen kisoissa. Nyt kesän ajattelin keskittyä uusien asioiden opettamiseen. Torstaina on möllit ja ne saavat olla tämän kevään viimeiset möllit, olen lievästi sanottuna kyllästynyt koko alokasluokkaan enkä enää aio vaivata päätä alokkaan liikkeillä, tottakai virallisiin mennään hakemaan se ykkönen. Toki olen treenannut muitakin liikkeitä pitkin kevättä, mutta enimmäkseen olen hinkannut alokkaan liikkeitä. Oikeastaan voisikin tehdä listan kaikista tokoliikkeistä, voipi olla että Elsa osaa enemmän mitä luulen. Vähän sieltä täältä ollaan tehty erilaisia liikkeitä.

Tänään olenkin viettänyt harvinaista iltaa, nimittäin olen ollut kotosalla ihan yksin. Teemu on parhaillaan Elsan kanssa UKH:n tokotreeneissä ja minä jäin kotiin lukemaan noita kirjoja ja nauttimaan ihan vain tästä hiljaisuudesta.

//edit: Elsa oli tänään tehnyt tokotreeneissä kolmen minuutin paikkiksen tosi hyvin, jes! Pelkäsin että siitä sheltistä jäi jotkut traumat, mutta onneksi mitään sellaista ei nyt ollut.

Kommentit

 1. Milloin Elsa tulee treenaamaan Himpulan kanssa? :)

  VastaaPoista
 2. Sopiinko ens maanantai 13.5 illalla paikassa x? Sulla ei varmana oo autoa? Oks sun jossain lähellä jonku kiva, iso kenttä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elsa on maanantaisin UKH:n tokotreeneissä.:) On mulla auto käytettävissä, ainakin välillä.:D Meidän lähellä on kyllä yks kiva kenttä ja sitten on lähellä yks puisto missä on tilaa treenata eli kyllä täältä treenipaikkoja löytää. Olisko tiistaina mitään? Jos silloin treenattais.

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit