Helatorstain mölli

Eilen oli Tuija Seren pitämä möllitoko. Hulluhan sitä on kun lähtee mieluummin Turkuun möllitokoon kuin menisi samana päivänä järjestettävään mölliin Sirkuskentälle. Olin kuitenkin kuullut Tuijan mölleistä hyvää joten ajattelin, että on kokemuksen kannalta parempi mennä Turkuun.

Möllit oli vähän erilaiset mitä yleensä, nimittäin Tuija neuvoi ja antoi paljon palautetta. Tämä oli tosi hyvä juttu, sillä juurikin jotain tällaista olin kaivannut ja nyt sai oikealta tokotuomarilta palautetta ja tietenkin sai itsekin kysyä. Pisteet oli hyvin todenmukaiset, tämä oli tosi hyvä asia sillä usein mölleissä on niin paljon helpotettu arvostelu ettei siitä voi oikein päätellä miten koira pärjäisi oikeissa kokeissa. Tietenkin mölleihin menee ihmiset monestakin syystä, itse menen hakemaan kokemusta oikeita kisoja varten.

Oltiin jo hyvissä ajoin paikalla, muutama muukin oli etuajassa joten aloitettiin sitten yksilöliikkeillä. Luoksepäästävyys ja paikkamakuu jäi siis viimeiseksi. Oltiin kehässä kolmantena joten ehti hyvin vähän viritellä koiraa pitkän automatkan jäljiltä ja käytin Elsaa ulkona kävelyllä ennen kehää.

Seuraaminen oli minusta parempaa mitä Elsalla yleensä mölleissä. Vähän haisteli ja kontakti katkeili, mutta sellaista haahuilua ei ollut mitä on monesti ollut. Kyllä me tästä vielä.. Jäävä maahan Elsa meni tosi hitaasti maahan, silleen et etujalat maahan ihan ok, mutta peppu laski hitaasti. Luoksetulossa Elsa meni moikkaamaan Teemua joka kuvasi kehän laidalla, piti antaa tublakäsky. Jäävä seiso katoin perään et jäikö se seisomaan ja se tulkittiin vartaloavuksi sekä Elsa haisteli maata kun jäi seisomaan. Estehypyssä taas sitä haistelua.

Luoksepäästävyys meni tosi kivasti, Elsa istui paikallaan, mutta kyllä se vähän ujosteli. Paikkiksessa mä jännitin ihan hirveesti. Elsan vieressä oli iso belgiuros, joka piti silmäpeliä muutaman uroksen kanssa ennen kehää.. Olin ihan paskana ku huomasin et se belgi mulkoilee siinä maatessa Elsaa, onneksi tuomari vähän äänteli niin sai sen mulkoilun loppumaan. Olin jo kahden vaiheilla et meenkö takaisin vai en, jos se belgi olis tullut Elsalle rähisemään niin olen ihan varma, että siitä olisi tullut järkyttävä takapakki. Onneksi kaikki meni kuitenkin hyvin ja Elsa makoili pää etujalkojen välissä rauhallisena, niinkuin treeneissäkin. Mä olin kyllä tosi helpottunut ja iloinen kun paikkis meni ihan nappiin!

Seuraaminen kytkettynä 8
Seuraaminen taluttimetta 7
Jäävä maahan 9,5
Luoksetulo 8
Jäävä seiso 8
Estehyppy 8
Luoksepäästävyys 10
Paikalla makaaminen 10
Kokonaisvaikutus 8
yht. 167 p.

Elsalla esiintyi aika paljon haistelua, Tuija oli sitä mieltä että se on sijaistoimintaa ja olen minäkin miettinyt tätä vaihtoehtoa. Elsa haisteli perusasennoissa, sain sen kyllä lopettamaan kun annoin palautetta siitä. Mä en nyt enää ala yhtään katsomaan tota haistelua vaan annan palautetta heti. Tähän asti Elsa on ollut aika herkkä, mutta mun mielestä sterkkaamisen jälkeen se herkkyys on vähentynyt ja se kestää nykyään paremmin palautetta. Ennen jos olisin mennyt mölleissä antamaan palautetta haistelusta, olisi Elsa alkanut välttelemään minua. Nyt se kesti sen palautteen ja tietenkin kehuin silloin kun se teki oikein.

Seuraamista pitää treenata enemmän vieläkin. Mä itse vielä tarvin liikkuritreeniä sillä jännitän seuraamisen aikana niitä liikkurin käskyjä. Mietin et kuulenko käskyt ja odotan niitä käskyjä. Samalla jännitän sitä et seuraako Elsa vai ei. Pitää nyt saada toi seuraaminen siihen kuntoon että voin luottaa koiraan täysin, että tiedän sen seuraavan vierelläni ilman että mun pitää sitä kytätä tai miettiä.

Kommentit

  1. Voisiko Elsa reagoida sinun jännittämiseesi tuolla haistelulla? Rauhoitella. Kokeile joskus treeneissä onnistuisitko esittämään jännittynyttä (olet jäykkänä, hengität omituisesti, käskytät oudosti jne). Hyvä, jos Elsa kestää kuitenkin palautetta ja pääset vähän huomauttamaankin haisteluista. Se on hankala kitkettävä. Jäynä tietää miten liikkeet menee ja koska en esimerkiksi ole kutsumassa sitä ja silloin sillä vähän huomio lipeää ympäristön tuijotteluun :D ovela.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä varmasti reagoi myös minun jännitykseen, mutta kyllä sitä haistelua treeneissäkin esiintyy. Olen vain opettanut seuraamisen perustan ihan perseelle. Jälkeenpäin ihan väärä tekniikka oli käytössä, koska luulin että naksuttimella saan hyvän seuraamisen, pieleen meni. Voisin opettaa ihan alusta uudestaan uudella käskyllä tai koittaa korjata tätä. Koitan ensin korjata..:)

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit