Pääsiäinen

Lähdin pääsiäiseksi vanhempieni luo, Elsa tuli mukana ja Teemu vietti pääsiäisen pohjosessa mökillä. Elsalla oli tosi hauskaa, pitkät lenkit hankikannolla, paljon silittäjiä, peuranluut ja ulkona oli paljon lintuja mitä seisoa.

Paljon tuli otettua kuvia, mutta en ole niitä vielä käynyt läpi joten laitoin nyt tähän merkintään nopsaan vain muutaman kuvan. Loput tulee myöhemmin tonne kuvat.fi galleriaan.. Paljon kuvia, mutta suurin osa ihan hirveetä kuraa. Ei jaksa nyt panostaa, koska saan tällä viikolla uuden objektiivin! Teidän innostamana aloin katsomaan noita objektiiveja käytettynä ja löytyi ihan kelpo objektiivi "halvalla". Canon EF 70-200mm f/4L on mulle tulossa, olis houkutellut kyllä kieltämättä 2.8, mutta tuo nyt oli nopeesti saatavilla halvalla niin enköhän tolla pärjää jonkin aikaa. Odotan innolla että pääsen kokeilemaan sitä. Jos tuntuu että toi nelonen ei riitä niin eiköhän sen saa myytyä eteenpäin jne.

Tokoilin vain yhtenä päivänä vaikka niin uhosin, että tokoilen sitten joka päivä! Seuraamisen hinkuttamista piti tehdä, mutta ulkona oli niin liukasta että jäi vain yhteen kertaan.. Kokeilin myös jotain noudosta istumaan pysäyttämistä ensimmäistä kertaa, koska halusin jotain pientä vaihtelua noutoon. Pääasia kuitenkin, että Elsa suostui leikkimään ulkona! Toivottavasti leikkii sitten myös täällä Vantaalla. Elsaa on niin kiva leikkimällä palkata, saa vauhtia liikkeisiin.


Jotain pätkää treeneistä videolla.

Killee oli ihana nähdä, on se niin rauhallinen papparainen Elsaan verrattuna. Killellä oli aivan kauhea karvanlähtö. Kuvassa Kille ennenkuin pääsi minun käsittelyyn, harjasin sen kunnolla, mutta mitään jälkeen-kuvaa ei tullut otettua.

Aloitin koiranlelun virkkaamisen, mutta se on vielä kesken. Jostain syystä mun niskat ja hartiat meni ihan jumiin niin en voinut jatkaa virkkaamista.

Elsalla oli lintujen naakkojen kanssa kova puuhastelu. Yllä olevassa kuvassa Elsa päätti seisoa niin, että vasen takajalka oli ylhäällä muiden jalkojen ollessa maassa. Välillä oli myös etutassu ilmassa, mutta useinmiten Elsan mielestä paras on vaan tönöttää tukevasti neljä tassua maassa. Elsa myös yllätti minut, oli kovaa menossa lintujen perään, mutta pysähtyi istumaan ensimmäisestä käskystä! Huomaa kyllä, että Teemu on tehnyt treenejä pitkin talvea. Nyt onkin sitten kovat odotukset ensi syksystä..

Paluumatkalla oli tiivis tunnelma. Kolme aikuista, vauva ja Elsa. Mahduttiin silti eikä tehnyt tiukkaa.

Tänään Elsalla oli laparoskooppinen sterilisaatio. Eli siis tähystämällä poistettiin munasarjat. Leikkaus meni hyvin ja Elsalla on nyt kaksi noin 0,5-1 cm kokoista haavaa. Toipuminen menee tosi nopeesti, vielä huomisen Elsan pitää levätä ja toipua leikkauksesta, mutta sitten voi kävellä ja juosta normaalisti. En kyllä uskalla ihan noin nopeasti pitää sitä vapaana riehumassa, Elsa menee aina ihan täysillä.

Tämä merkintä on varmaan erittäin sekava. Välillä hoidan sohvalla tutisevaa Elsaa ja katsoin salkkaritki välissä ym. Eiköhän tästä edes jotain tolkkua saa.

Kommentit

 1. Noi video postaukset on kivoja, laitahan niitä enemmänki tänne :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti.:) Voishan sitä koittaa keksiä tota kuvattavaa enemmänki..:)

   Poista
 2. Onnea uuden objektiivin omistajalle:)heh!
  Meillä on ollut myös mielessä Caran sterilointi koska sillä on kovasti mielialanvaihteluita, valeraskauksia, ahmimiskausia ym. selvästi hormonitoiminnasta aiheutuvia hankaluuksia. Toi kuulosti aika helpolta operaatiolta jos ei tarvikaan koko mahaa avata!
  Iloisen näköistä tokoilua!
  Miten vanha Kille-papparainen on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti!:D Onhan sitä uutta objektiivia tässä jo pitkään haaveiltuki ja vanhaa kirottu. Menee maku kuvaamiseen jos ei millään onnistu saamaan mitään kuvia. Saa nähdä millaisia kuvia tolla uudella sitten tulee.:)

   Noihin ennen ja jälkeen juoksujen mielialanvaihteluihin menee kyllä ihan hirveesti aikaa. Kun miettii Elsaakin niin se on noin kuukauden ennen juoksuja herkempi ja sitten juoksujen aikaan sekä juoksujen jälkeen.. Ei oikein ole kiva tokoilla kun koira vetää herneet nenään jos ei ihan kokoajan tuu palkkaa. Elsan leikkaus meni tosi helposti ja nyt tänään on jo tosi reipas ollut. Töttöröökää ei ole tarvinnut kertaakaan, koska Elsalla on sulavat ompeleet silleen ihon alla joiden ei pitäisi kutittaa missään vaiheessa. Mutta ainakin tämän parin päivän kokemuksella on vain pelkästään positiivisia kokemuksia laparoskooppisesta sterkkaamisesta.:)

   Kille täyttää toukokuussa 12! Tosi hyvässä kunnossa ikäisekseen. Olivat käyneet juuri eläinlääkärillä anaalirauhaset tyhjentämässä niin eläinlääkärikin oli kehunut, että Kille on tosi hyvässä kunnossa.:)

   Poista
 3. Ai huh, ei mitään sairauteen liittyvää. Voi kun tuo leikkaus kuulostaisi helpolta ja nopealta toipumisen osalta, mutta estääkö se leikkaus kuitenkaan kohtutulehdusta, jos kohtu on paikallaan? Meidän edellinen koira menehtyi siihen, joten Ainolta haluan sen riskin saada pois leikkauttamalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kohtu tulee surkastumaan tuon leikkauksen jälkeen eli poistaa kohtutulehduksen riskin.:) Googlettamalla löytyy paljon tietoa tästä ja voihan sitä soittaa eläinlääkäriasemalle, ne siellä varmasti kertoo asiasta enemmän. Ainakin meille kerrottiin tosi hyvin mitä leikkauksessa tullaan tekemään jne.:) Kaikki eläinlääkäriasemat ei näitä leikkauksia tee, toivottavasti teidän lähellä on joku jossa on tähystyksessä käytettävät laitteet.

   Elsa on toipunut kyllä tosi hyvin tästä, en oikein edes käsitä että sitä on leikattu, koska ensimmäisen päivän jälkeen ei ole tarvinnut mitenkään miettiä niitä juttuja. Elsa ei ole nuollut haavaa ja haava on pysynyt tosi siistinä.:) Elsa on pirteä ja sama Elsa mitä ennenkin.

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit