Hei me leikitään ulkona!

Tällä viikolla ollaan tokoiltu tosi paljon. Sunnuntain Pian tokokoulutus sai muhun uutta virtaa. Näemmä mulle tekee hyvää käydä välillä treenaamassa ihan uudessa ympäristössä, uusi paikka ja uudet ihmiset sekä uusi kouluttaja tekee välillä hyvää.

Eilen tokotreenit läheisellä hiekkakentällä. Elsa oli todella leikkisällä päällä ja sain hyvin palkattua pelkällä lelulla. Lopuksi sitten palkkasin myös nameilla, koska raahasin broilerin sydäntä ja kivipiiraa mukaan. Siis ihan uskomatonta, se ei ole koskaan ennen ulkona malttanut leikkiä niin pitkään! Mä olin ihan innosta piukeena! Videokuvasinki treenejä ja laitan sen tännekki näkyville, oli pakko ottaa äänet pois, koska oli aika aivotonta intoilua. Olin vaan niin innoissani kun minun pieni ranskalainen leikki ulkona! Videolla menee loppu vähän hämäräksi, piti vaihtaa kännykän paikkaa koska Elsa meni sen jälleen kaatamaan.. ilmeisesti huonosti auringon valoon kohden sillä ei siellä nyt noin hämärää ollut.

Paikkaistuminen: ajattelin nyt laittaa Elsan istumaan paikkista sillä aikaan kun kaivoin repusta tokokrääsät ja namit esille. Meni ihan hyvin siihen asti, kunnes se alkoi nuolemaan alapäätään.. Kielto siitä ja takaisin istumaan. Ei kiva jos kisoissakin alkaa lutkuttamaan kun pitäisi istua..

Metallikapulan nouto: metskua ollaan otettu vain sisällä ja pari kertaa. Nyt ensimmäistä kertaa ulkona. Mä en tiedä et eikö Elsa erottanut kapulaa hiekasta vai sohelsiko se vaan niin paljon että juoksi monta kertaa kapulan ohi ennenkuin tajus sen. Ei mitään ongelmaa ottaa sitä suuhun. Hölmöiltiin vähän kapulan kanssa ja rallateltiin menemään. Pienen pieni pätkä seuraamistaki kapula suussa.

Seuraaminen: ainakin pienet pätkät oli tosi kivoja. Mä oon ihan kierossa tossa, mutta pitkänä ihmisenä ei oikeesti nää sitä koiraa ellei kato alaspäin..

Mulla oli suunnitelmissa et olisin ottanut myös jäävät ja luoksarin, mutta ei sellaista keretty tekemään. Leikittiin niin hirveesti et meni aika tosi nopsaa ja halusin lopettaa treenit silloin kun oli vielä hyvä vire päällä. Ihanaa kun nyt on lähellä sula kenttä missä treenata. Luulen että tuolla kentällä tullaan viettämään nyt paljon aikaa!Tänään oli ohjattu tunti. Alkuun mua väsytti ihan hirveesti, mutta sitten jossain vaiheessa piristyin onneksi ja saatiin hyvät treenit aikaan.

Jäävä maahan ja seiso: Tein pitkästä aikaa jäävät. Tällä kertaa halusin seuruuttaa enemmän ja tehdä muutaman käännöksen ennen jääviä. Elsahan silloin Jessican mölleissä ennakoi jäävää seisomista itsekseen. Ajattelin että saattoi johtua myös siitä kun ollaan tehty tosi yksitoikkoisia jäävätreenejä. Aina vain pieni suora ja sitten jäävä. Nyt tosiaan pidempi seuruu ja muutama käännös ennen jäävää. Toimi tosi hyvin. Sekä seisominen että maahanmeno meni tosi mallikkaasti. Vapautin Elsan ollessani sen edessä. Olis pitänyt mennä viereen sillä nyt pelkään et se mölleis ennakoi perusasennon. No tuli vasta treenisetin jälkeen mieleen tämäkin.

Metskuhyppy: Hyppyeste metallikapulalla. Ensimmäistä kertaa kokeilin hyppyä metskulla, ennen on ollut puukapula. Tosi kiva! Tosi hieno juttu että ei ole oikein eroa onko metalli- vai puukapula. Täytyy alkaa nyt treenaamaan vinoja heittoja enemmän. Ei aina mee esteen yli jos kapula meneekin liikaa sivuun. Tänään tuli idea miten saan viriteltyä hyppyesteen ulos. Pitää varmaan huomenna kokeilla.

Piilopaikkis: Loppuun otettiin paikkamakuu, menin itse tällä kertaa piiloon. Aikaa tais olla pari minuuttia, kävin kaksi tai kolme kertaa palkkaamassa ihan varmuuden vuoksi, koska ei olla piilopaikkista otettu kuin ehkä kerran tai kaksi aiemmin.

Tosi kiva tokotunti oli taas ja tajusin nyt että ollaan viime aikoina otettu uusia treenattavia juttujakin. Ei jumiteta enää pelkästään alokkaan liikkeissä, kiva tehdä välillä muutakin. Vähän nauratti kun toi metskuhyppy on EVL:n liike eikä olla vielä alokastakaan virallisesti korkattu, hups!

Kommentit

 1. Mää kannatan kaikkien luokkien liikkeitten opettelua sekasin, ompahan vaihtelua, uuden opettelua ja vanhan viimeistelyä, pysyy reenaus paljon mielekkäämpänä molemmille :) Ja ku ne ylempien luokkien liikkeet on paljon kivempiakin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauskaa vaihtelua on tehdä ylempien luokkien liikkeitä, mutta halusin alokkaan ensin kuntoon -> voi aloittaa kisaamisen, ainakin mölleihin pääsee kun osaa jotenkuten alokkaan liikkeet.:)

   Poista
  2. No te kuulostatte niin ahkerilta reenaajilta, että ihan varppina ootte ihan just jo kisakunnossa vaikka välillä muutakin opettelee :)

   Poista
  3. Juu musta alkaa tuntumaan siltä, että kisoihin kohta uskaltaa mennä.:)

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit