Perjantaitoko

Ennen salkkareita nopee lenkki ja muutama pieni tokojuttu ulkona. Opetin sunnuntaina Elsalle naksuttimella vesikannun kiertämistä, maanantaina ja tiistaina kokeilin erilaisten lelujen ja purkkien kiertämistä. Tosi nopeesti Elsa hoksas koko idean, itse asiassa oppi päivässä koko tempun.

Tänään kokeilin ensimmäistä kertaa ulkona tolpan kiertämistä. Pari ekaa kertaa piti pienesti ohjata Elsaa siinä, mutta sitten se hoksas koko idean. Tarkoitus on opettaa sille tuosta pysähdys niin voi lähettää koiran kauempaa kiertämään puu ja pysäyttää sen takaisin tullessa. En viitti nyt sörssiä innokasta luoksetuloa ennenkuin alokasluokka on pyyhkäisty läpi. Vois ensin sisällä opettaa sen pysähdyksen ja sitten siirtyä ulos. Nytkin oli jo sen verran hämärää et vähän meinas mörköjä tulla niin ei siinä paljoa sitten viitsi mitään ihan uutta opettaa.

Jäävä seisominen on jotenkin hajonnut. Päätin sitten treenata sitäkin tänään jos vaikka tiistain mölleis se osaisi sen. Varmaan kymmenen ekaa kertaa meni maahan, sitten muutaman kerran pysäytin sen seisomaan namilla ja alkoi vihdoinkin taas luistamaan koko homma. Vähän valumista oli havaittavissa, mutta olin tyytyväinen et jäi edes seisomaan. Itse sipsuttelen huonossa ryhdissä, mutta tuossa kohtaa oli vähän liukasta ja pitihän sitä koiraa kytätä et se varmasti jää seisomaan eikä mee maahan. Huhhuh mikä homma kun aina jokin liike leviää. Mä en ymmärrä miten tää seisominen on olevinaan taas niin vaikeaa vaikka jossain vaiheessa se oli tosi hyvä.

Kommentit

 1. Mekin ollaan otettu tokoon avuksi tuo kiertäminen. Pyry sen tajusi heti, kun on tavallaan tuttu asia agilitystä, mutta voi tsiisus mitkä kierrokset se nostattaa, ku saa juosta täysillä.. Mistä sitä malttia sais ostaa? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miten sä oot tosta lähtenyt opettamaan pysähtymistä? Netistä ku oon kattellu niin moni heittää lelun taa, mutta tää lintukoirahan ei saa minkään lentävän perään mennä niin se muoto on ainakin poissuljettu.:P

   Mua ei ne kierrokset haittaa, se on vaan hyvä et saa potkua lisää.:D Hauskaa katsella kun toinen on ihan innoissaan jonkun puun kiertämisestä.:D Tietty enhän mä tiedä millasii kierroksii Pyryllä on.

   Poista
  2. Lelulla ja isommalla namilla oon pysäytelly. Pyryllä on ollu niin vahva pysähtyminen metillä, ettei ainakaan toistaseksi oo lelun nakkelu siihen vaikuttanut :) Enemmän mun pitää varoa lelun repimistä, Pyry kun ei aina taho luopua saaliista, niin moiset repimisleikit saattaa tehä entistä pahempaa sille luovutukselle.

   Mulla Pyry lähtee lapasesta, jos kierrokset nousee liiaksi, se vaan rallaa sitten pitkin hallia höyrypäänä.. Ei kukaan oo vielä keksiny, että miten sille sais annettua palautetta siitä rallaamisesta niin, että se tajuais, että kivempi ois vaan pysyä mun lähellä. Sillä on sillon liian kivaa ja se palkkautuu siitä juoksemisesta ihan itekseen, ei mikään muu oo parempaa. Joku koiraguru ois kyllä siinä asiassa paikallaan, sama vika kun hallittee meijän agitreenejäkin..

   Poista
  3. Meillä Elsa meni viime syksynä ulinalla lintujen perään joten..:D Ollaan kyllä saatu hyvin kitkettyä sitä peräänmenoa, mutta ei viitti provosoida sitä nyt leluilla.:P Meillä taas niinpäin et luovutus on hyvässä kunnossa ja repimisleikkejä leluilla leikitään. Jännä miten menee taas ihan toisinpäin nämä jutut.:)

   Toi rallattelu kyllä kuulostaa tosi huonolta.:/

   Poista
  4. No vielä on pienen pienet toivonrippeet, että muuton ja oman pihan saannin jälkeen se rallais siinä pihassa niin paljon, että se menettäis vähän merkitystään :) Ei sitä taho lähes keskustassa kerrostalossa asuessa mitenkään saaha tarjottua tuommoselle tarpeeksi sitä vapaata juoksemista, mutta onneksi muutto lähestyy!

   Poista
  5. Niin ja totta tosiaan huomaa miten yksilöitä nämä on :) Pyry esimerkiksi Junkkarissa ensin pissas noutolinnun päälle ja alko sitten repimään sitä, että semmosta luovutusta :P

   Poista
 2. Me opetettiin Lumolle seisomaan jäävä nopeaks ja täpäkäks lelua heittämällä. Elsalla ei kerta voi sitä lelua käyttää niin käytä namia. Peruuta itse koiran edessä, sitten käsky, kun stoppaa sekunnin sadasosaksi niin nami lentää taakse :) Tuolla tavalla pitäis saada valuminen pois. Tietty, jos kiinnostuu kuolleesta palkasta niin jätä lelu taakse maahan käskytä seisomaan ja vapauta taakse palkalle. Namikippo käy myös yhtä hyvin :) Olennaista vaan, että et koskaan palkkaa eteen niin, että tulee namia vastaan/palkkakuppi on jossain koiran edessä. Toivottavasti tajusit yhtään mitään tästä selityksestä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti vinkeistä.:) Voisin kokeilla heittää namin taakse, nameja kyllä olen heitellyt, mutta en leluja.. Myös takapalkka on yleensä toiminut esim kaukoissa. Voisinki jo huomenna kokeilla naksuttaa tota pysähtymistä, luulisi tajuavan nopeesti koska jääviski on tavallaan sama liike.

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit