Möllitoko

Tiistaina oli Jessica Svanljungin järjestämä möllitoko Sipoossa. Saatiin vain kirjallinen arvostelu joten pisteistä ei ole tietoakaan. No nollille olisi moni liike mennyt, sillä Elsalla oli nyt päällä joku jäävän ennakointi, seuruuliikkeissä ja jäävissä jäi seisomaan sen näköisenä niinkuin olisi tehnyt liikkeestä seisomisen. Huoh. Kokonaisuuteen olen kyllä todella tyytyväinen.

Heti paikalle päästyä Elsa oli ihan järkyttävän energinen! Lähdettiin melkein heti matkaan kun päästiin töistä kotiin eli Elsa oli erittäin hyvin levännyt. Ajattelin että mitäköhän tästä tulee, mutta onneksi osasin kääntää ton energian hyödyksi eli leikkipalkka riitti, palkkasin namilla vain kaksi kertaa ja lopuksi annoin kaikki loput namit Elsalle. Luulen että olisi mennyt koko setin läpi palkkaamattakin, mutta ajattelin sitten varmuuden vuoksi palkata sen kaksi kertaa.:)

Luoksepäästävyys: meni tosi hyvin, Elsa istui minun vieressä kokoajan.

Paikalla makaaminen: oli vino perusasento, jostain syystä en kiinnittänyt tähän huomiota ja vinoon Elsa sitten meni makaamaan. Pysyi koko 2 minuuttia paikallaan. En käynyt välillä palkkaamassa kertaakaan! Kerran haisteli maata, muuten oli tosi hienosti.

Seuraaminen hihnassa: haahuilua, tk:ssä levis ym perussettii mitä Elsalla on..

Seuraaminen: teki heti alkuun sen jäävän. Huhheijaa.. tästä sitten se ennakointi alkoikin, kiva kun koira "luulee" tietävänsä mitä ollaan tekemässä.. Pitää tähän nyt puuttua ihan kunnolla, rasittavaa kun se jää seisomaan hölmistyneen näköisenä. Tätä nyt sitten hinkutetaan vaikka kuukausi putkeen, mutta tämän ennakoinnin on nyt loputtava! Opetan varmaan seuraamisen ihan alusta..

Liikkeestä maahanmeno: ihan täydellinen ilman tota pirun ennakointia. Eli siis taas muutaman seuruuaskeleen jälkeen jäi seisomaan, kutsuin koiran uudestaan seuraamaan ja loppu meni hyvin. Meni tosi nopeesti maahan ja pysyi siinä.

Luoksetulo: tosi hieno, mutta törmäsi vauhdilla! Hahhah itekki siinä horjahdin. Jessica oli kyllä niin huvittunut kun loppukritiikissä kertoi kuinka Elsa törmäs ja siitä sitten ponkas suoraan perusasentoon.:D

Liikkeestä seisominen: mahtava liike, mutta ennakoi taas vaihteeksi.. Huhhuh..

Hyppy: "omituinen hyppy sanoi koira :)"
Hyppynä oli joku ihmeen pressuviritelmä. Elsa oli kummissaan et mikä tää on, koska on hyppinyt vain niitä lautaviritelmiä. Lisäksi meille näytettiin paikka mistä koira lähetetään hypylle eikä me olla edes treeneissä koskaan otettu hyppyä niin kaukaa. Luulen että olisi mennyt hyvin lautaesteellä. Piti ohjata koira uudestaan hypylle jolloin meni kyllä hyvin yli, seisoi mutta ehti istua ennen minun tuloa sivulle. No tulipa kokemusta erilaisesta hypystä. Toivottavasti kokeissa ei ole mitään noin omituisia hyppyjä.

Kokonaisvaikutus:
"uusi vieras paikka koiralle"
"kesti läpi koko ohjelman"
"jäävät hienot"
"otti hyvin vastaan kehut"

Oon kyllä tosi tyytyväinen tähän. Jos ei olis tehnyt noita ennakoivia jääviä niin olisi mennyt tosi nappiin koko setti. Mä oon ihan älyttömän tyytyväinen siihen ettei tarvinnut palkata joka ikisen liikkeen välissä vaan Elsalla pysyi hyvä vire päällä ilman namiakin.:)

Kommentit

 1. Ei ollenkaan hullummin! :) Ennakointi on inhottava ongelma! Meillä on se riesana luoksetulossa. Vaatii ihan hirvittävästi työtä, että saa sen ennakoinnin pois.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ennakointi on kyllä tosi rasittavaa, en tiedä auttaakohan tähän muu kuin se, että treenaa jääviä pidemmältä matkalta? Ollaan eniten sisällä jääviä hinkattu ja sen takia pitää jo muutaman askeleen jälkeen käskee se maahan/seisomaan.

   Poista
 2. Lumokin harrastaa tota ennakointia. Yleensä ongelma oli se, että ohjaaja jäi vielä odottelemaan sitä koiraa (hyvä minä....), että se sieltä tulis mukaan. Oikeasti pitäis vaan kävellä eteenpäin ja käskyttää koira tiukasti mukaan niin kauan, että se sieltä tulee. Eli älä tee ainakaan samaa virhettä, että jäät katteleen ja ootteleen, että no missäs se koira oikein on :D Teet vaan koiralle omilla eleilläs selväks, että se tekee väärin ja oot tyytymätön siihen, että se jätättää. Ja sit tietysti mahtipalkka, kun seuraa eikä jää taakse :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu mä oon pyytänyt sen heti seuraamaan uudestaan jos jää seisomaan taikka otettu liike täysin uudestaan. Tosi inhottava tää ennakointi, pitää vaan nyt treenata enemmän pelkkää seuraamista.

   Poista
 3. Tosi hyvältä kuulostaa parista ennakoinnista huolimatta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos ennakointia ei olisi ollut niin olisi mennyt tosi hienosti.:)

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit