Ei se ihan sydämetön koira ole ;)

Tänään Elsa kävi Mevetissä sydänuä:ssä. Elsallahan oli aiemmin todettu sydämestä 3/6 asteen sivuääni ja nyt käytiin sitten ultraamassa mikä se sydämen tilanne on. Raukalta lähti taas karvaa, kohta se on ihan kalju kun kokoajan jostain sheivataan. No kuitenkin, lääkäri sanoi että se on enemmänkin 2/6 asteen sivuääni. Sydän muuten ok, lievä mitraalivuoto. Voidaan sterkata Elsa ihan huoletta.

Kävin hakee Mustista ja Mirristä tunnarikapulat! Maanantaina juteltiin tokokouluttajan kanssa ja mietittiin, että voisi torstaina aloittaa Elsalla tunnariopettelun. Äsken kokeilin yhden kapulan pitämistä eikä ollut mitään ongelmaa ottaa sitä suuhun. Elsahan kantaa ihan kaikkea, lenkilläkin kohlii kaikki romut suuhun mitä eteen tulee. Pitää vielä ostaa jotkut pihdit kapuloiden käsittelyyn. Laitoin kapulat pakasterasiaan ja heitin parvekkeelle, hyi hitto mikä lemu meidän parvekkeella on! Hetken sitä mietittyä tajusin, että meillä on lojunut noutolintu muovipussissa parvekkeella varmaan koko talven ja nyt lämpimien säiden takia se on päivänsä nähnyt. En ilkee edes katsoa missä kunnossa se on, pitää muistaa viedä se roskiin sieltä. Kaikkea sitä kans on kun omistaa tällaisen lintuhauvelin.

Ostin myös jonkinlaisen lenkkivyön Mustista. Saa koiran kiinni kun lähtee juoksulenkille. Ei siis mikään vetovyö, koska Elsa ei saa vetää. Odotan innolla katujen sulamista, pääsee taas aloittelemaan juoksuharrastusta.

Sunnuntain lenkkikuvia katsellessa tuli kyllä sellainen olo, että on ihan pakko nyt ostaa uusi objektiivi. Ei ton nykyisen objektiivin kanssa pärjää, koska nämä seisojat irtaantuu erittäin hyvin. Saattaa juoksennella toisella puolen peltoa joten on ihan mahdotonta saada mitään kuvaa niin että se tarkentaa koiraan. Nyt on kaikki zoomiobjektiivivinkit tervetulleita. Mitään älyttömiä summia en uskalla siihen laittaa sen takia ettei sitten harmita jos vaikka tipun kamerani kanssa johonkin ojaan juostessa koiran perässä pitkin peltoja.;)

Kommentit

 1. Meillä juostaan ympäri vuoden sivuäänestä huolimatta :) (Sivuääni siis emännällä eikä koiralla.) Juoksuvyö on kyllä kätevä ainakin sellaisen koiran kanssa, joka vetää hulluna. Vyöhön köytettynä Urpo pysyy nätisti vierellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu emmä ole mitenkään erityisen huolissaan lievästä sivuäänestä. Onhan paljon ihmisiäki jotka porskuttelee menemään reikä sydämessä ilman, että edes tietää sitä.:D Meil on tarkoitus, että Elsa juoksee/ravaa mun vierellä, polvien takia vetäminen on kielletty. Hyvin se kyllä menee vierellä, mutta kun on hihna kädessä niin tuntuu itestä hankalalta juosta, koska haluan kädet vapaaksi.:) Nyt vaan odotellaan että nää jäätiköt sulaa. Hirveen liukasta täällä, saa pelätä jo pelkästään kävellessä. Mitään nastalenkkareita en viitti ostaa, koska eikai tätä jäätä enää kauaa kestä..

   Poista
 2. Pitkässä objektiivissa on taas se hankaluus että lähikuvaus hankaloituu ja kamerasta tulee niin iso että tarvitaan tiilikärryt...
  Mä pähkäilin näitä asioita joskus kun mietin lähinnä tanssikisojen kuvaamista. Valoisa(toisinaan vilkkuvia valoja)lava, pimeä katsomo, liikkuva kohde ja pitkä matka, ei ole helppoa. Me päädyttiin silloin tohon Fujifilm finepix EXR:n, siinä on kiinteä objektiivi, 24-720 mm. Iso linssi ja ominaisuuksia löytyy. Ei ehkä järkkärin veroinen mutta kotialbumi- ja blogikuviin oikein riittävä mun taidoilla. Lisäksi sen kokoinen että sen vielä viitsii koiralenkilläkin kantaa mukana. Ja onnistuu kuvaaminen sekä läheltä että kaukaa. Sitä paitsi sopivan hintainen, pelkkä objektiivi maksaa äkkiä enemmän kuin tuo koko laite. Mun blogin kuvat on parin vuoden ajalta lähes kaikki otettu sillä, jokunen on pokkarilla. Ja vanhemmat kuvat blogissa on pokkarilla.

  Itseni tuntien ajattelin silloin että mun ei tule kannettua kovin isoa laitetta kovin herkästi mukana, kun kuitenkin enimmäkseen kuvailen ulkona. Tilanne on tietysti sulla ihan toinen kun sulla nyt on jo se järkkärin runko.

  Sitä sarjakuvausta muuten katottiin silloin sunnuntaina, se on juurikin se nappi siinä päällä. Sarjakuvaa saa tolla 4-10 riippuen kuvakokoasetuksista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Emmä ajatellut mitään tuhansien eurojen objektiivia ostaa, taitaa maksaa n. 150 euroo se mitä olen tässä alkuun ajatellut ostaa.. Tietty tekis mieli vielä parempaa, mutta en sitten tiedä..

   Poista
 3. Hyvä, että Elsan sivuääni ei ole niin vakava eikä vaikuta steriloimiseen jne! :)

  Tuohon objektiiviasiaan, itse taas olen ajatellut sen niin, että mieluummin satsaan sitten ihan oikeasti kunnolliseen kuin maksan vähemmän jostain pilipaliversiosta. :) Käytän itse Canonin 70-200mm 4 L putkea (meillä on sekä kuvanvakaajallinen että vakaajaton versio) ja niiden kaikkien halvempien zoomien jälkeen (jotka ovat lähteneet aikaa sitten kiertoon) ero kuvissa on kyllä niin huomattava! En vaihtaisi pois. ;)

  Arvokashan tuo uutena oli (yli tonnin), mutta mm. kepo on ostanut suht edullisestikin (n.600e) omansa käytettynä, jossa ei siis ole tuota vakaajaa (jota harvemmin oikeasti edes tarvitsee). Kuvailen mm. lumi-/vesisateissakin ja kaatunutkin pari kertaa olen, mutta putki onneksi pelittää edelleen 6-vuoden käytön jälkeenkin! (ei ole kuuteen vuoteen tarttenut paljoa zoom-objektiiveja vaihdella! Ehkä olisin voinut vaihtaa vielä samaisen objektiivin 2.8 aukon omaavaan versioon, mutta aukolla 4 on kyllä pärjännyt hyvin) Huomaan itsessäni jonkin kameransuojeluvaiston ja kaatuessa olen aina onnistunut pelastamaan kameran ensimmäisenä. :D

  Niin ja painoahan yhdistelmällä 40D+tuo putki tulee jo kiitettävästi, mutta itse olen niin tottunut jo kantelemaan sitä mukanani, ettei mua paino ja koko haittaa. :) Enemmin otan sen ja tiedän saavani hyviä kuvia kuin että ottaisin esimerkiksi pokkarin taskuun mukaan. Jos ei ole järkkäriä mukana niin otan kuvia kännykällä. Ne sitten harvemmin ovat mitään juoksentelukuvia. ;)

  Se tietysti täytyy miettiä mikä on itselleen riittävä! Itse vaadin varusteilta jo melko paljon, mutta toisille toki riittää vähempikin. :) Multa ei nyt siis kovin saanut apua halvempiin zoomeihin, kun ei ole kokemusta kuin muutaman sadan euron arvoisista, joihin en lainkaan ollut tyytyväinen ja jouduin jokatapauksessa satsaamaan parempaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eihän siinä olekaan järkeä, että ostaa noita halpoja kökköjä. Pitää nyt vähän funtsia.:)

   Poista
 4. Joo, mäkin voin sanoa ettei halvan zoomin ostaminen kannata. Itsekin ostin oman halpiszoomini joskus sillä ajatuksella että sijoitan sitten joskus parempaan, näin jälkikäteen olisi vaan kannattanut samantien ostaa se parempi. Joku 250mm polttoväli kuulostaa tosi kivalta, mutta jos sen yhdistää huonoon valovoimaan ja kehnoon kuvanlaatuun niin ei sillä ihan hirveän kauaa jaksa kuvata.

  Että ehkä mielummin kannattaa joko ostaa samantien parempi xoomi tai sitten tyytyvä pienempään polttoväliin hyvällä valovoimalla ja kuvata silloin kun koirat on fiksun matkan päässä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista.:) Kyl mulla on nyt vahva tunne siitä etten ota noita halpoja, kerrasta hyvä siis.:)

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit