Sunnuntaitreenit

Tänään oli omatoimitreeni Koirakeitaalla. Tuntuu niinkuin olisi ollut ainakin vuoden ilman hallitreeniä vaikka oikeasti taitaa olla vain pari viikkoa ilman hallitreeniä.. On ollut treenaaminen aika vähäistä kotona, Elsalla on ollut vieläpä aika lyhyt pinna juoksujen takia. Jos ei tuu kokoajan kehua ja namia niin neiti ei sitten halua tehdä yhtään mitään.;) Onneksi juoksut ei mitenkään hirveästi menoa hidasta, on pitänyt vähän vaan helpottaa treenejä että sillä kestää kasetti. Tiedän että monen mielestä ei ole järkevää treenata juoksuisen nartun kanssa, mutta toi oikeesti on ihan mahdoton ellei ole mitään aivotoimintaa muutamaan päivään. Oikeastaan yksi kokonainen päivä ilman mitään treenausta kostautuu seuraavana päivänä..

Tänään suunnittelin tekeväni kaikki alokasluokan liikkeet läpi sekä avosta noutoja. Hyvin piti suunnitelma. Tehtiin alokkaasta kaikki paitsi luoksepäästävyyden ja paikkamakuuta tein vain silloin kun laitoin esim tokohyppyä valmiiksi. Jotain voisin tännekki raapustella muistiin.

Paikalla makaaminen: ihan ok sen mitä nyt otin. Pitäisi kyllä nyt alkaa ottamaan enemmän koko 2 min paikkiksii, harmi vain kun ei viitti ulkona koiraa makuuttaa.

Seuraaminen: musta tuntuu että eteenpäin ollaan menty vaikka kauhean väljää se vieläkin on. Pitää nyt helpottaa tätä tosi paljon ja ottaa vain parin askeleen pätkiä niin paljon ettei se ala yhtään edistämään. Ehkä tää on vaan sitä että olen edennyt liian nopeesti tai treenannut ylipäätänsä liian vähän..?

Maahanmeno seuraamisen yhteydessä: tää on edelleen tosi nopee ja hyvä, se seuraaminen vaan on väljää niinku tossa äsken jo selitin.

Luoksetulo: tänään se teki tämän aika isolla kaarella.:D Muuten tosi hyvä ja nopea luoksari.

Seisominen seuraamisen yhteydessä: tätä ollaan hinkattu viime viikot eniten ja tuloksia alkaa näkymään. Jää seisomaan, mutta voisi olla nopeampi. Myös tublakäskyjä piti antaa tänään, ehkä otin liian nopeen harppauksen verrattuna siihen mitä ollaan kotona tehty. Mutta siis edistystä tässä, mikä helpotus! Välillä on tuntunut tämä niin älyttömän hitaalta opettaa, mutta nyt tuntuu että ollaan voiton puolella.;)

Estehyppy: tää on tosi hyvällä mallilla. Pitää vaan ite muistaa pamauttaa "seis" heti kun Elsa on vielä ilmassa tai muuten se kerkee siirtymään liian sivuun.

Muutama pätkä tältä päivää. Videokuvasin nää lähinnä itselle eikä ollut mitään aikomusta niitä julkaista missään, mutta laitan nyt kuitenkin kun on ihan ok suoritukset.:)


Parin viikon päästä möllit ja oon aika hyvällä mielellä menossa. Nakkilelu-luokka kun on kyseessä niin ajattelin kyllä pitää namin kädessä, täytyy saada ekasta möllistä vaan mahdollisimman positiivinen kuva Elsalle ja onhan se itelleki helpompaa kun ei tarvi miettiä sitä et koira seuraa jossain puolen metrin päässä.;) Ensi viikolla on pitkästä aikaa sellanen työvuoro, että ehkä jopa kerkeen valosaan aikaan ulos eli voi seuraamista treenata. Hämärällä Elsa näkee edelleen kummituksia niin silloin on ihan turha koittaa mitään treenata, yritetty on ja todettu et piloille menee.

Kommentit

 1. Meillä ainakin treenataan myös juoksuisena, ihan normaaliin tapaan. :) Niihin seurojen yhteistreeneihin tai kisoihin/kokeisiin ei toki päästä, mutta treenit onnistuu tuttujen kanssa niinkin, että mukana voi olla esim. uroskin juoksuista huolimatta. Me ainakin siis eletään juoksujen aikaan melko normaalia elämää, myös treenien osalta!

  Videoita on aina kiva katsella! Seuruu on tosiaan melko väljää ja varmasti tulee virallisissa pistevähennystä. Lähtisin ottamaan sitä juurikin vaan ihan muutamalla askeleella ja namin kanssa, jotta saisi tiiviimmäksi. Ihan vaikka perusasento - pari askelta seuruuta - perusasento. Jospa se pyrkisi pitämään sijaintinsa samalla kohtaa kuin perusasennossa, kun siihen kuitenkin näköjään tulee lähelle. Mahdollisesti esim. seinän vieressä, jolloin ei edes pääsee väljäksi. Ja palkkaisin ainoastaan siitä, että on oikeasti lähellä. Kyllä se pian hoksaa oikean paikan. :)

  Elsa on ainakin mukavan heiluvahäntäisenä treenaamassa, hauskaa on. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla että muutki treenaa juoksujen aikaan. Vähän Elsa on juoksujen aikaan herkempi, mutta sitten pitää ottaa treenit silleen että saa enemmän onnistuneita juttuja tai kerrata vaikka vanhaa.:) Ei meilläkään pääse ohjatulle tunnille juoksuisena, mutta onneksi joihinki halleihin saa viedä juoksuisen nartun niin ei tarvi ihan koko aikaa kotona kyhnöttää.:)

   Juu Elsa on aina innokkaana menossa mukana!

   Poista
 2. Jäynällä nyt on vasta ollut yhdet juoksut, mutta ihan normaalisti me treenailtiin (poislukien tietysti ohjatut treenit, joihin ei ole asiaa juoksunartun kanssa). :)

  Meilläkään ei ole paikkamakuuta treenattu ikuisuuksiin! Onneksi talven suhteen aletaan olla jo voiton puolella ja pian raaskii kelien puolesta pistää koiran pihalla paikkamakuuseen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä kyllä tykkään talvesta tosi paljon, mutta tokoilun kannalta se ei oo parasta aikaa.:D Pitäis varmaan ottaa joku toppatakki mukaan ja laittaa koira makaamaan sen päälle.. hmm pitäisköhän kokeilla.:D

   Poista
 3. Ihana Elsa!

  Mua ärsyttää talvi kun ei viitsi pistää ulos makaamaan. Eikä voi treenikentälläkään ottaa sit häiriössä :-D Onneks kohta on kevät!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu tää talvi kyl hidastaa tokoilua pahasti.:D Ei oikein tääl kämpässä pysty hirveenä treenaamaan ja pitää olla kokoajan sopimassa hallivuoroja jos haluaa treenata. Kesällä pääsee just silloin treenaamaan ku tulee inspis! Mutta on tää talvi noin muuten ihanaa aikaa.:)

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit