Ensimmäinen möllitoko

Nyt on se kauan odotetty möllitoko takana ja se meni paljon paremmin mitä odotin! Jännitin eilen ihan törkeesti noita möllejä. Eilen en puuhastellut Elsan kanssa mitään, en treenannut, en leikkinyt ja jätin muutenkin huomion tosi minimiin. Lenkitki oli vain pienet pissalenkit. Tänään Elsa olikin tosi energinen ja huomionkipee, no sehän oli tarkoituskin että virtaa piisaisi.

Olin paikalla jo hyvissä ajoin ja ehdein ilmoittautumaan toisena eli päästiin sitten kehään heti ekojen ryhmässä tekemään luoksepäästävyyden ja paikkamakuun ja toisena kehään tekemään yksilöliikkeitä. Tosi hyvä juttu, koska Elsa oli tosi pirteänä kehässä ja jaksoi hyvin kuunnella käskyjä.

Kehässä jännitin että miten Elsa reagoi viereiseen koiraan, joka haukkui aika herkästi. Onneksi Elsa ei reagoinut siihen mitenkään. Maksa ja jauheliha kiinnosti enemmän ja palkkasin sitä tosi paljon. Luoksepäästävyydessä Elsa oli tosi hienosti paikallaan. Paikkamakuussa se oli vähän jännittyneen oloinen, sellanen et saattaa minä hetkenä vain ponkaista ylös. Kävin kerran palkkaamassa koska luulin et paikkamakuu on minuutin pituinen, mutta se olikin puoli minuuttia. Hyvä että kävin palkkaamassa, ihan sama niiden pisteiden.:) Pääasia että Elsalle jää varmasti hyvä mieli kokeista.

Seuraaminen meni muuten hyvin, mutta perusasennot se korjasi itse kun meni liian paljon eteenpäin. Olisi pitänyt ohjata sitä namilla, mutta kaikki keskittyminen meni siihen kun koitin kuunnella liikkurointia. Tuomari antoi hyviä neuvoja tähän. Tykkäsin muuten tosi paljon kun tuomari oli iloinen ja positiivinen ja antoi paljon neuvoja.

Päätin sitten pitää hihnan muissakin liikkeissä paitsi hypyssä. Oli kuitenkin virhe pitää se hihna sillä se oli vain tiellä noissa jäävissä ja luoksetulossa se häiritsi Elsaa. Tuomari ei siitä kyllä mitään pisteitä vähentänyt ja sanoikin luoksarin jälkeen, että hihna selvästi häiritsi koiraa. Onneksi Elsa ei sekoittanut jääviä! Luoksetulossa se meinas lähteä seuraamaan ja käskin sen istumaan, mutta siinähän saakin sanoa toisen käskyn. Pitää vielä tätä treenata eri paikoissa sillä tutuissa paikoissa se jää hyvin istumaan. Luoksetuloa ollaan muutenkin aika vähän treenattu, koska se on aika tylsä liike.. Hyppy meni nappiin.

Pitää nyt alkaa ihan tosissaan treenaamaan noita siirtymisiä. Nyt syötin Elsalle tosi paljon nameja liikkeiden välissä, mutta pitää nyt jotain rutiinia alkaa miettimään liikkeiden väleihin. Aika helposti se alkaa haistelemaan maata. Muutamassa liikkeessäkin kävi niin et kun Elsa istui hienosti perusasennossa ja sanoin olevani valmis niin sit se laski pään.. Ei kyllä olla tätäkään treenattu, on aika hankalaa talvella mennä jonnekki treenaamaan sivulla istumista kun ei viitti kauaa jossain lumessa sitä istuttaa.

Mä oon tosi tyytyväinen Elsaan. Se ei tuntunut ottavan yhtään häiriöö kehän reunalla haukkuvista koirista eikä se Teemuakaan kaivannut vaikka selvästi senkin kehän laidalla näki. Elsa odotti rauhallisena omaa vuoroaan ja kuunteli tosi hyvin kehässä. Aivan ihana! Tuli muuten ihan yllätyksenä tuo, että sijotuttiin toiseksi. En olisi ikinä uskonut että tämän lintukoiran kanssa vielä sijotutaan, koiriahan oli luokassa 14. Vieläkin olen ihan hämillään!

Luoksepäästävyys 10
Paikalla makaaminen 1/2 min 9,5 (palkka -0,5p)
Seuraaminen kytkettynä 8
Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 9,5
Luoksetulo 10
Seisominen seuraamisen yhteydessä 10
Estehyppy 10
Kokonaisvaikutus 9,5

Pisteet yht. 153/160p, sij. 2

Kommentit

 1. Vau! Teillä on mennyt hienosti!! Onnea :)

  VastaaPoista
 2. Siis vautsi, tosi hienosti menny! Oon kyllä pettyny, jos teistä ei kuulu kohta jo virallisissakin skaboissa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos.:) Hahaa, saa nähdä koska mennään virallisiin..:P Ehkä kesällä, ehkä jo keväällä, sen näkee sit.:)

   Poista
 3. Wautsi, onnittelut! Noista videon jutuista Urpo ei osais mitään muuta kuin paikallaan pysymisen ja siitä luoksetulon.

  VastaaPoista
 4. Tosi hienosti meni, onnea! :)

  VastaaPoista
 5. Onnea hienosta suorituksesta ja sijoituksesta!

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit