Missikisat

Tänään oli mätsärit Kirkkonummella. Elsa oli kehässä tosi rauhallinen ja seisoi tosi nätisti. Tosi paljon siis reipastunut. Voi olla että itsekin olin paljon rauhallisempi kehässä mitä ennen. Elsa oli ennen kehää niin rauhallinen ja hyvin kuulolla ettei itsellä pinna kiristynyt yhtään. Tuomari ei katsonut hampaita vaan ne piti itse näyttää. Tautien tartuntavaaran takia se ei niitä hampaita katsellut. Elsa oli kopeloinnissa hienosti paikallaan ja syötin Elsalle kourallisen namia siinä samalla. Sininen nauha tuli. Nauhakehässä Elsa kävi vaan kääntymässä eli ei päässyt palkinnoille. Isoja aikuisia tais olla 26 kappaletta eli ihan hyvin oli porukkaa paikalla. Nauhakehässä Elsaa vähän jännitti, kehä oli pieni ja takana oli iso rottweiler ja edessä iso villakoira. Seuraavan kerran voisi vaan änkeä nauhakehässä sinne perään niin saisi Elsa enemmän positiivista kokemusta kun takana ei ole ketään ja voi itse säädellä kuinka kaukana edessä oleva on, jos siis on tilaa kehässä vaikuttaa asiaan.

Tokoilin alkuun Elsan kanssa kun porukkaa ei ollut vielä paljoa. Meni tosi hienosti. Joku koiraki siellä taustalla haukkui, mutta Elsa keskitty mun nameihin.;D Otin seuraamista ja palkkasin tiiviit kohdat jossa oli katsekontakti. Pätkän kaukoja ym. Otin vain helppoja ja ennestään tuttuja liikkeitä sillä en mennyt tonne treenaamaan uusia asioita vaan sitä että toimii häiriössä ja silloin kannattaa pitää liikkeet helppoina. Pääasia että on kuulolla ja pystyy toimimaan häiriössä. Yllätyin kuinka hyvin Elsa tokoili vaikka oli hälinää ympärillä. Otin vielä lopussa setin tokoa, mutta silloin oli jo niin paljon porukkaa ettei ollut kunnon tilaa tokoilla. Otin vain jotain perusasentoa, hyvin oli kuulolla ja totteli. Kyllä me vielä joskus tokokisoihin uskalletaan mennä.:)

Mätsäristä sai myös kirjallisen arvostelun:
Käyttäytyminen: vekkuli
Turkki: kiiltävä
Liikkeet: kauniit liikkeet
Rakenne: sopusuht kaunis
Yhteistyö: hyvä yhteistyö

Kommentit

 1. Tuli tuosta Elsan ihanasta näyttelyhihnasta mieleen, että teetkö muillekin hihnoja? Olisin erittäin kiinostunut. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm pitää miettiä. Tällä hetkellä ei ole hirveesti noita nauhoja, mutta ajattelin katsoa jos jostain ebaysta sais niitä halvalla eri väreissä.:) Millasen sä haluaisit? Väriltään siis lähinnä?

   Poista
  2. Oisko sulla antaa sähköpostia, ois helpompi jutella siellä? :)

   Poista
  3. jennipelto1 (a) gmail.com

   laitappa ehdotuksia niin jään miettimään jos pystyn toteuttamaan.:)

   Poista
  4. Vihdoinkin pääsin vastaamaan tähän. Toivottavasti sähköposti tuli perille. :)

   Poista
 2. Käyttäytyminen: vekkuli! xD

  Loistavaa, että ei reagoinut koiran haukuntaan. Hyvä Elsa! Onneksi muuten kisoissa sitten on hyvin tilaa tehdä siellä itse kentällä niin ei tarvitse stressata lähellä olevia koiria.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu vähän naureskeli tolle vekkulille.:D

   Olin kyllä positiivisesti yllättynyt miten rauhallisesti Elsa oli siel mätsäreis. Siellä se vaan makoili rauhallisena kun odotettiin kehää. Näemmä on kannattanut ravata noita mätsäreitä läpi sillä ei se silloin ekoilla kerroilla osannut yhtään rauhoittua.:) Onhan ne tokokehät silleen rauhallisia et siel ei oo muita koiria silloin, mutta jos hallissa kovin kaikuu niin saattaa häiritä Elsaa aika paljonkin.

   Poista
 3. Musta kuulostaa, että te oisitte jo ihan valmiita tokokokeisiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki liikkeet ei oo ihan kunnossa vielä.:D Mutta möllit on 3.2.:)

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit