2012

Ajattelin aluksi etten listaa mitään vuoden 2012 juttuja tänne, koska oli sellanen fiilis etten halua täällä enää muistella noita polvileikkauksia, mutta sitten kuvia selatessa vasta tajusin kuinka paljon kaikenlaista Elsan elämässä tapahtui vuonna 2012. Ensimmäinen kokonainen vuosi Elsan kanssa nyt siis takana ja tässä aika kuvapainotteinen postaus siitä.

Tammi-huhtikuu: tämä aika meni aika pitkälti Elsan kuntoutuessa polvileikkauksista. Elsalla on siis patella luksaatio ja noita polvia on jouduttu leikkelemään useampaan kertaan ja fyssarillakin tuli aika tiheään ravattua. Kevään Elsa oli liikuntakiellossa ja eleltiin aika rauhallista elämää eikä käyty oikein missään ihmisten ilmoilla ja lenkitkin oli minimaalisia. Samalla itse tein koulun lopputyötä. Elsan synttärit oli helmikuussa eikä oikein vieläkään tajua miten "vanha" Elsa jo on, koska se on pääkopaltaan vielä täysin pentu!

Toukokuussa sitten alkoi tapahtumaan. UKH:n tokot alkoivat ja Teemu kävi Elsan kanssa niissä joka viikko, samalla itse kävin Elsan kanssa Taitoa tassuihin tokon alkeiskurssilla. Opeteltiin hihnakäyttäytymistä uudestaan, koska alettiin pidentämään Elsan lenkkejä pikkuhiljaa ja virtaa tytöllä piisasi, koska ei ollut puoleen vuoteen kunnolla päässyt lenkkeilemään. Myös uudelleen sosiaalistamista piti tehdä, käytiin ihmisten ilmoilla tosi paljon ja edistymistä onneksi alkoi tapahtua tosi nopeasti. Toukokuun lopulla alotettiin Elsan uimaopetus. Aikamoista räpiköintiä se alkuun oli, mutta hiljaa hyvä tuli.;) Myös linnun noutotreenit otettiin taas pitkästä aikaa kuvioihin. Aikamoinen toukokuu siis!

Kesäkuussa molemmat tokotunnit jatkuivat. Uimaopetus jatkui. Uutena juttuna alettiin käymään näyttelytreeneissä Tuusulassa. Elsa sai juosta paljon vapaana ja nautti kesästä ihan kunnolla. Meikäläinen valmistui Tampereen ammattikorkeakoulusta!

Heinäkuussa meillä oli kolmen viikon kesäloma. Vietettiin viikko minun vanhempien luona, käytiin paljon santamontulla treenaamassa vesityökokeita varten ja Elsa sai juosta maalla paljon vapaana. Kaksi viikkoa meni Lapissa. Mökillä Pelkosenniemellä ja käytiin myös Karigasniemellä ja käytiin ajelemassa Pohjois-Norjassa.

Mätsärikausikin aloitettiin.;D Tänä vuonna käytiin tosi monessa mätsärissä kasvattamassa Elsan itseluottamusta ja kehäkäyttäytymistä.

Tokossa pidettiin heinäkuussa taukoa. UKH:n kesäpäivät jäivät väliin, koska Elsa aloitti juuri silloin juoksut. Juoksujen takia tokokurssin uudelleen aloittaminenki siirtyi myöhemmäksi.

Elokuussa käytiin tosi monessa mätsärissä. Hirveen näkyvä muutos Elsan itseluottamukseen oli tullut. Ei ollut enää yhtään niin jännä paikka mennä sinne kehään.

Vesityötreenejä oli paljon ja vesityökokeetkin käytiin pyyhkäisemässä pois alta. Kolme pistettä sieltä tuli, ihan hyvät pisteet eikä edes yritetty sitten enää parsia pisteitä.

Syyskuussa Elsa pääsi sitten ns tositoimiin. Elsa lähti Teemun kanssa viikoksi mökille metsästelemään.

Aloitin tokon kesän tauon jälkeen, vaihdoin paikkaa Virikkeeseen, jossa treenataan edelleenkin kertaviikkoisesti. Tokokärpänen puraisi oikein kunnolla ja kunnon tokotreenaaminen alkoi.

Elsa kävi siskon luona fasaaneilla treenaamassa. Mätsäreissäkin pyörähdettiin muutaman kerran.

Junkkarissa käytiin. Elsa sai kehästä EH:n, koska oli tuomarin mielestä ikäisekseen liian kehittymätön, niinhän se kyllä oli/on. KAER-kokeesta tuli pyöreä nolla. Pari väliinjättöä, Junkkarin jälkeen selvisi että Elsalla oli nenäpunkkeja et liekö se vaikuttanut kans suoritukseen. Ihan sama, ensi syksyllä sitten AVO-luokkaan.

Lokakuussa käytiin vielä kerran fyssarilla ja se oli sitä mieltä, että Elsa voi nyt polvien osalta viettää normaalia koiran elämää. Tosin agilityhaaveet nyt ihan kokonaan haudattiin. Tää oli yksi elämäni parhaista päivistä, koska oli epävarma olo noiden polvien suhteen.

Tokotykitys jatkui eli siis tokoiltiin paljon ja edistyminen oli huimaa Mariannen hyvien ohjeiden ansiosta. Käytiin myös pari kertaa Sirkuskentällä tokoilemassa ja kokeiltiin ensimmäistä kertaa rally-tokoa ja innostuin siitä kovasti. Vähän ralleiltiin myös kotona.

Elsa törkkäs silmänsä jonnekki ja oli vähän aikaa saikulla sen takia.

Käytiin Turussa näyttelyissä, tuloksena EH.

Elsa kävi Teemun kanssa metsästelemässä ja UKH:n maastokoulutuspäivätkin oli lokakuussa.

Marraskuussa oli Bretonikerhon maastoharjoituspäivät Kauhajoen kainastolla. Elsa kävi treenaamassa taas siskonsa fasuilla ja myös Vakkerilla käytiin kyyhkytreeneissä. Tokoilu tietenkin jatkui hyvää vauhtia marraskuussakin.;)

Joulukuu oli sitten vähän hiljaisempi. Torstain tokotunnit, Virikkeen pikkujoulut ja kahdet mätsärit pitkästä aikaa. Joulua vietettiin rauhallisesti ja uusi vuosikin vaihtui rauhallisissa merkeissä.

Aikamoinen vuosi on kyllä ollut. Miten sitä välillä tuntuukin ettei olla saatu tänä vuonna mitään aikaseksi tai että koira ei ole edistynyt yhtään. Ottaen huomioon alkuvuoden jutut, ollaan edistytty huimaa vauhtia. Se että Elsa oli puoli vuotta saikulla polvien leikkauksien takia, tuntui että sai aloittaa peruskoulutuksen ihan alusta. Koirasta oli tullut tosi epävarma koska ei ollut päässyt ihmisten ilmoille pitkään aikaan ja melkein ainoat ihmiskontaktit oli eläinlääkärit. Oli siis aikamoinen työ saada Elsalle takaisin luottamus ihmisiin. Vieläkin se on melkoinen ujo piimä, mutta tämän kanssa jo pärjää ihan hyvin ja pikkuhiljaa se siitä vielä paranee.

Välillä vertaa omaa koiraa muihin saman ikäisiin koiriin, mutta silloin pitää muistaa se millanen takapakki Elsalla on ollut (keväällä välillä tuntui niinkuin olisi saanut uuden pikkupennun jolle piti opettaa jokainen asia uudestaan..).

Kaiken kaikkiaan ihan mieletön vuosi on ollut koiraharrastuksien parissa, tietenkin elämään on mahtunut paljon muutakin, mutta tässä blogissa nyt kerron vain nämä koirajutut.;)

Ensi vuodelle on varmaan turha lykätä mitään tavoitteita, koska eihän sitä koskaan tiedä mitä sitä tulee tapahtumaan. Mutta jos jotain pientä pitää kertoa niin ainakin haaveissa on aloittaa tokossa kisaaminen, joku uusi harrastus olis kiva tai sitten aloitan ton rally-tokon treenaamisen ihan kunnolla. Näyttelyissä varmaan pari kertaa käydään ja tietenkin koitetaan saada Elsasta toimiva lintukoira, mutta linnustuspuolesta päättää Teemu mitä tekee.

Kommentit

 1. Jotenkin on mennyt ihan ohi, että Elsalla on ollut polviongelmia. Aikamoista, että olette kuitenkin tehneet Elsan kanssa niin paljon. Harmittaa muuten, etten sillon Junkkarissa tajunnut tutustua Elsaan sen enempää. Ei ehkä vaan jaksanut enää keskittyä pitkän päivän jälkeen :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikeastaan Elsasta ei edes huomaa että polvet reistailee, painaa kyllä ihan täysillä menemään.:) Ei siel Junkkarissa itsekään oikein kerennyt tutustumaan uusiin ihmisiin, niin paljon oli kaikenlaista hulinaa. Mutta eihän Vantaa-Turku välikään kovin pitkä ole.;D

   Poista
  2. Urpo kyllä varmasti tykkäis Elsasta! <3

   Poista
  3. Elsa saattaa vähän pelätä isompia koiria, mutta pitää kattella jos jossain vaiheessa vaikka olis jotain menoa Turkuun! Ainakin jotain rally-möllejä vähän kattelin aiemmin sillä silmällä et vois vaikka käydä.:D

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitti.:) Kiva vuosi on kyllä ollut jos ei noita polvijuttuja lasketa.:)

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit