Voihan torttu

Tänään repäsin ja paistoin joulun ensimmäiset joulutortut. Perinteiset luumuhillolla ja sitten kaupasta randomilla joku aprikoosi-mandariinihillo. (tiedän et noi on marmeladeja, mutta on helpompi puhuu hillona ;) ). Namskista!

Elsallekin kelpaisi..

Sitten tulee kysymys, että montako erilaista naksutinta pitää koiralle hankkia? Tänään seuraamme liittyi taas yksi lisää..

Keltainen on ostettu jo kymmenen vuotta sitten Killelle. En kuitenkaan jostain syystä Killelle sitä opettanut. En kyllä tiedä miksi se naksuttelu jäi, ehkä mulla ei vaan ollut tarpeeksi tietoa siitä? Kaivoin ton keltaisen esille laatikon kätköistä kun Elsa oli pentu. Elsa pelkäs tuota keltaista pentuna, aivan liian kova ääni. Hain kaupasta ton luunaksuttimen viime keväänä kun oltiin tokokurssilla, mutta se jotenkin kans vaan jäi vaikkei Elsa sen ääntä pelännytkään. Ostin tänään sit vielä hiljaisemman naksuttimen lähinnä siksi ettei muilla mee hermot kun sisällä tykitän menemään. Nyt siis vaan naksuttelemaan, nyt koitan oikeesti panostaa ja käyttääkin naksutinta. Luunaksu varmaan menee samaan avainketjuun missä on pillit, ulkona ei kovaäänisyys haittaa, oikeastaan parempi vaan jos kuuluu kunnolla. Keltaisen kohtalo on vielä auki, antaa nyt marinoitua vaikka seuraavat kymmenen vuotta jos siltä tuntuu.

Mulla on nyt ollut ns naksuäänenä "Jes", mutta nyt ajattelin et voishan sitä naksutintaki kokeilla jos se olisi tehokkaampi. Toi "Jes" on kyllä hyvä jos ei naksutin ole mukana tai jos koira on hihnassa (ite meen ihan sekasen jos on hihna, namit ja naksutin).

Kommentit

 1. Tässä taloudessa on kuusi naksutinta. Ja jokainen niistä on aina hukassa. xD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Voin vain kuvitella miten mulla on kohta kaikki naksuttimet hukassa.:D

   Poista
 2. Täältäkin löytyy parit naksuttimet ja aina ne tuntuu olevan hukassa! Meillä on tuollaisia luunmallisia, oon tykännyt niistä ja niiden äänestä eniten. :) Aika harvoin tulee kyllä naksuteltua, silloin tällöin ja yleensä vain silloin, kun lähden opettamaan jotain uutta temppua. Meillä naksutinta on käytetty mm. peruuttamisen opetteluun ja "käsillä" seisontaan seinää/laatikkopinoa vasten. Kaikenlaista mikä koiran pitäisi hoksata itse ja on vasta ihan opetteluvaiheessa. Esim. tokojuttujen kanssa en jotenkin osaa käyttää ainoastaan merkkaamaan oikeaa suoritusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Naksutin on kyllä hyvä varmasti silloin kun koiran pitää itse tarjota juttuja. Voi kätevästi poimia jonkun toiminnan. Saa nähdä miten mulla lähtee tää naksuttelu käyntiin, eilen ja tänään olen ahkerasti naksutellut näyttelyseisontaa.:)

   Poista
 3. Mulla on naksuttimia ihan hirveästi ja tallessahan tietysti ei ole, kuin yksi :D Mä käytän naksutinta ihan koko ajan ja lemppari on juurikin toi sun kuvan oikeanpuolimmaisin malli! Just hyvä, kun sitä voi naksutella "mitenpäin vain". Tuo keltainen laatikko on ulkona hyvä, mutta se pitää asetella käteen tarkemmin valmiiksi, että tulee paineltua oikeasta kohdasta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä ihastuin kans tohon uuteen naksuttimeen, voi tosiaan naksutella mitenpäin vain. En ole ennen edes ajatellut asiaa, mutta on noi laatikkomalliset vähän kömpelöitä nyt kun pitää ensin asetella se oikeinpäin käteen.:D

   Poista
 4. Meillekin tekis varmaan hyvää kokeilla naksutinta. Jos Urpolla on esim. kauhea veto päällä remmissä, niin ei parane yhtään kehua kun remmi löystyy, koska siitä seuraa vaan armoton innostus ja entistä kovempi vetäminen. Ehkä naksutin ja nami olis hillitympiä kehuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin meinaa olla aina kauhee meno päällä. Kehuminen vaan yllyttää vetämään.:D Oon huomannut aika tehokkaaksi sen et ku koira vetää niin vauhti vaan hidastuu..:D Alan siis ite matelemaan järkyttävän hitaasti. Olen myös opettanut Elsan käskystä seuraamaan vierellä niin voi sitä käyttää jos meinaa alkaa olla liian kova meno. Ei siis mikään tokoseuraaminen vaan sellanen rento meininki.:) Onkohan nää kaikki seisojat näin energisii et meno päällä kokoajan.:D Toivottavasti joskus edes vähän rauhottuu..:D

   Poista
 5. Luunaksutin löytyy meiltäkin. Laatikosta. Olis varmaan kyllä agilityssa hyvä, pitäisköhän kaivaa esiin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laatikosta vaan naksutin käyttöön.;D Toivottavasti mä nyt opin ottamaan tota naksutinta enemmän, varmasti tosi kätevä kapistus.:)

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit