Joulumätsäri Koirakeitaalla

Tänään oli vähän erilaisempi mätsäri, nimittäin joulumätsäri Koirakeitaalla jossa oli tavallisesta mätsäristä poikkeava kulku:

Kehään mennään neljä koiraa kerrallaan ja kehässä liikutaan normaalin näyttelyn tavoin, pienet koirat katsotaan pöydällä jne. 
Tuomarit valitsevat kaikista osallistuneista koirista seuraavat, jotka palkitaan:
Keitaan kaunein koira
Paras yhteistyö
Paras esittäjä
Kaunein koiran pää
Kaunein koiran ilme
Paras koiran turkki
Paras temppu (vapaaehtoinen)
Joulupukin / Tonttutytön suosikki


Mätsäriin oli ennakkoilmoittautuminen ja siis rajallinen määrä osallistujia pääsi mukaan. Me onnekkaat mahduttiin mukaan! Mätsäripaikka oli tosi kivasti koristeltu, joulukoristeita ja sitten taustalla soi joulumusiikki. Tunnelma oli tosi ihana, rento ja iloinen. Pakko sanoa että ehkä paras mätsäri tähän asti. Ihmiset oli kaikki tosi hyvällä mielellä ja henkilökuntakin tosi pirtsakoita.

Kehään Elsa pääsi heti ensimmäisessä ryhmässä. Elsa ravas tosi upeesti, nyt ei kertaakaan edes yrittänyt vetää tai pelleillä, aivan ihanaa. Se seisoi tosi kivasti paikallaan (esitin Elsan vapaasti), mutta ne takajalat.. Se on pakko olla jotain jännitystä et niitä takajalkoja ei voi täysin rentouttaa. Elsa valittiin kaunein koira -kilpailuun ja mentiin odottamaan omaa vuoroaan.

Kehät meni tosi nopeesti koska kehään meni monta koiraa samaan aikaan eikä ketään tarvinnut huudella kahta kertaa kehään koska oli vain yksi kehä pyörimässä ja porukka oli hyvin valmistautunut kehään. Mua mätsäreis niin raivostuttaa kun ihmiset ilmottaa koiriaan moneen kehään ja sitten ne menee tietenkin päällekkäin ja muut joutuu odottelemaan niitä jotka on toisessa kehässä. Vaikka ne yleensä otetaanki sitten viimesenä kehään jotka ei heti pääse niin menee siinä aikaa kun sihteeri selvittää missä se koira ylipäätänsä on.

Elsa kävi myös kokeilee nakkikisaa, mutta oli pari sekuntia hitaampi mitä voittaja.

Kaunein koira -kehässä Elsa oli paljon jännittyneempi koska koiria oli kehässä noin 10. Ravi meni taas tosi upeesti, mutta seisotus oli vähän kehnoa. Sinänsä ihan ok et edes seisoo paikoillaan, mutta niistä takajaloista en jaksa edes puhua nyt. Elsa kuitenkin pääsi jatkoon, tais olla viisi koiraa jotka pääsi jatkoon, mutta sitten Elsa tippui kun karsittiin vielä muutama koira pois. Tos kun porukkaa karsittiin pois niin Elsa vähän jo rentoutui kun oli vähemmän porukkaa.

Vitsit että jäi niin mukava fiilis noista mätsäreistä! Ihan parhaat mätsärit missä olen koskaan ollut.:)

Sitten asiaa tokosta. Eilen oltiin taas ohjatulla tunnilla. Elsa teki mahtavan kokeenomaisen kapulan noudon! Heitin kapulan niin pitkälle kuin pystyin siinä hallissa, Elsa meni ja otti keskeltä kapulaa kiinni ja toi mulle ja teki täydellisen luovutuksen. Ah, ihanaa! Vielä pari viikkoa sitten se koitti ottaa vain kapulan reunasta kiinni eikä millään meinannut mennä jakeluun et keskeltä se pitää ottaa.;) Sit treenattiin mm seisomista ja nyt kokeilen Elsalle opettaa sitä toisella tapaa. Niin ja Marianne siinä sitten vielä sanoi, että muutti nyt tämän meidän alkeiskurssin kisatavoitteisten ryhmäksi!

Huomenna on toinen mätsäri, saa nähdä jäädynkö pystyyn koska se on ratsastusmaneesissa jossa ei kuulemma ole lämmitystä. Elsa varmaan menee nokka maassa kokoajan, mutta mennään nyt ainakin koittamaan ja hakemaan kokemusta lisää.

Kommentit

 1. Ai, te olitte täälläkin! Vitsi. Harmi kun me ei tuonne viitsitty raahautua, jos kerran olivat noin kivat mätsärit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu oltiin.:) Oli kyllä tosi kivat mätsärit ja Elsa oli tuolla paljon rennompi mitä tänään mätsäreis. Oli ihanan jouluinen tunnelma.:)

   Poista
 2. Kuulostaapa ihanilta mätsäreiltä! Ostin eilen Ainolle Back on Track -verkkoloimen, mistä luvataan että auttaa nivelkipuihin ja lisää verenkiertoa ja vetreyttää. Ainon takapää on usein jäykän oloinen, joten toivotaan että tuosta olisi apua. Nyt tuli mieleen, että olisikohan siitä Elsalle hyötyä, vaikkei se nyt ihan polviin ylläkkään. Niin ja tuolle mummelille ostin glukosamiinia, jonka myös pitäisi auttaa nivelien voitelussa. Oleko kokeillut Elsalla? :)

  VastaaPoista
 3. Elsan jännittyneisyys näyttelypaikalla ei johdu kylläkään polvista, vaan siitä että se on luonteeltaan hieman pidättyväinen. Olen ollut tietoinen Back on Track -takeista, mutta mun on vaikea uskoa että mikään kangas tekee jotain ihmetemppuja nivelille. Lämminhän se varmasti on, mutta niin on myös Elsan Hurtan toppatakkikin joka lämmittään reisilihaksiakin tosi hyvin.

  Glukosamiinia eläinlääkäri suositteli Elsalle leikkauksien jälkeen muutaman kuukauden käytettäväksi ja sitä myös käytettiin, mutta käyttö on nyt lopetettu koska sitä ei käsittääkseni saa kokoaikaa syöttää.

  Elsalle on fyssarin antamia jumppaohjeita ja sitä myös hierotaan jos sen selkä alkaa menemään köyryyn. Myös palautusjuomaa annetaan rankan liikunnan jälkeen kuten metsästysreissujen. Onneksi nyt ei ole mitään jumeja vaikuttanut olevan. Polville nyt on paras lääke tällä hetkellä säännöllinen ja monipuolinen liikunta mitä Elsa harrastaa.:)

  Mutta tosiaan, Elsa seisoo tosi hienosti kotona näyttelyasennossa eli polvista se ei johdu että näyttelypaikalla laittaa takajalat vinksalleen. Se on joko pidättäytyneisyydestä johtuvaa tai siitä ettei se malta siellä niin paljoa keskittyä että miettisi sitä takapäätä. Toisaalta ei me ollakkaan vielä treenattu näyttelyseisontaa kuin kotona eli voi olla ihan treenin puutteenkin takia.

  VastaaPoista
 4. Toi on varmaan koiralle kuin koiralle aika luontaista että näyttelyseisontaa ajatellen se pitää mielellään takajalat liian "alla". Varsinkin jännissä tilanteissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ja kun ollaan ehkä viikko treenattu niin eihän se vielä edes voi sitä kunnolla osata.:) Mutta hyvä siitä tulee.:D

   Poista
 5. Meidänkin olis nyt pakko alkaa treenaamaan näyttelyä varten. Turussa on tammikuussa joku näyttely, johon voitais mennä, kunhan saatais Urpon käyttäytyminen näyttelykuntoon... Joku mätsäri vois olla ihan hyvä kokemus.

  VastaaPoista
 6. Näyttelykoulutuksiakin on tosi paljon ainakin täällä pk-seudulla, varmaan Turussakin on. Ne on oikeastaan parempia kuin mätsärit jos handleri ei ole kovin kokenut sillä nlytreeneissä saa palautetta siitä miten koira kannattaa esittää jotta saa parhaat puolet esiin.:) Mätsäreissä taas on hyvä käydä hakemassa häiriökokemusta ja itse käyn ihan senkin takia koska tykkään siitä hommasta tosi paljon.:)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit