Valoa tunnelin päässä?

Elsallahan on ollut peräänmenon kanssa hankaluuksia, tai siis siinä pysähtymisessä.;) Kyllähän se perään osaa mennä ja pitkällä meneekin, on ollut hankala kitkeä sitä pois koska ei ole ollut tarpeeksi tilanteita missä sitä voi treenata hallitusti. Elsa on meidän ensimmäinen kanakoira niin ei nyt halua sitä heti pilatakkaan, sen nyt tietää et jos antaa koiran hölmöillä pitkään niin se on aina hankalampi kitkeä pois. Ainakin esim tokossa liikkeen korjaaminen on hankalampaa kuin kerrasta oikein opettaminen. Tämän olen oppinut kantapään kautta.;) Päätettiin sitten kävästä Timpan luona katsomassa mitä asialle voisi tehdä. Oli aika pitkä matka reissata päivän aikana koko matka, selvittiin reissusta 13 tunnissa, mutta eipä toi matka haitannut koska tiesin jo etukäteen että hyvää treeniä on tiedossa. Olihan Timppa viime vuonna UKH:n kesäpäivilläkin niin oli jo ennestään tuttu.

Otettiin siinä sitten kylmän linnun noutoa, Elsa perseili minkä kerkes. Koitti omia linnun, pureskeli kovakourasesti lintua ym. Ihan käsittämätöntä settiä, en kyllä muista et koska se on aiemmin noin perseillyt noudon kanssa. Itse asiassa piti katsoa muutama vanha noutovideo jossa se kyllä tuo linnun nätisti käteen. Olisko sitten outo paikka ja outo ihminen vaikuttanut asiaan taikka sitten Elsalla vaan oli huonompi päivä? No tehotreeniin linnun nouto menee joka tapauksessa, ei sitä voi koskaan liikaa treenata.

Noutopuuhien jälkeen Elsa pääsi harjoittelemaan kyyhkyillä. Ensimmäisellä kerralla sinkosi perään minkä kerkes, mutta sitten alkoi kerta toisensa jälkeen menemään paremmin. Voi että tuli hyvä mieli, alkoi näkymään tunnelin päässä valoa.

Pitää muuten lähteä pilliostoksille. Meil on liian hiljanen pilli eikä Elsa edes kuule sitä kun niin innossaan painaa perään. Hernepilli siis hankintalistalle ja harjoittelemaan. Nyt saa kaikki harakat ja varikset kyl kyytiä.:D

Tässä pieni kooste parhaista paloista:

Ajattelin etten viitti mainita tästä säästä mikä täällä pk-seudulla vallitsee tällä hetkellä. Mutta meillä kävi tuuri ja eilen haettiin postista Peten koiratarvikkeen paketti ja Elsa sai Hurtan toppatakin. Vähän on siinä ja siinä onko liian iso, mutta ainakin lämmin on tällasella myrskyllä. Mukava ottaa sit toi toppatakki mukaan myös tammikuussa pohjosen reissulle.:) Noutokapulan noutamisen otin tänään kokonaisena liikkeenä, hienosti menee! Keskeltä otti kiinni ja toi suoraan perusasentoon ja luovutti kapulan vasta käskystä.

Kommentit

 1. Mikä tuossa kyyhkyshommassa on siis idea? Ilmeisesti pysähtyminen on hyvä juttu? :D Joo en tosiaan tiedä metsästyskoirien koulutuksesta mitään.

  Hyvä, että saitte toppatakin! Peten toimitukset on kyllä supernopeat!

  VastaaPoista
 2. Toi on kyllä hyvää treeniä kunnolla lentävien lintujen kanssa joita ei voi saada kiinni. Luonnonlintujenkin kanssa koira tajuaa ihan itsekkin aika pian että saalista ei tule jos ajaa linnut aina pois. Näiden fasujen kanssa on aina se ongelma että ne on liian helppo saada kiinni kun ne lentää niin huonosti eikä ymmärrä lähteä ajoissa lentoon. Luonnonlintujen kanssa kiinniotto on aika mahdotonta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyl ne fasutkin hyviä treenilintuja on, olis vaan pitänyt olla tiukempi Elsan kans. Mut joo, katotaan mitä tästä nyt tulee.:)

   Poista
 3. Sarianne: kyyhkysillä treenataan pysähtymistä linnun siivittäessä. Seisova kanakoira ei saa juosta linnun perään, sillä silloin lintua ei ehkä voida ampua, ja lisäksi koira voi juostessaan karkoittaa muut alueella lymyävät linnut.

  VastaaPoista
 4. Kyllä se siitä alkaa sujua kunnon treenillä! Tosin riippuu tietenkin vähän päivästäkin, kun kyseessä ei ole mikään robottikoira, joka osaa kaiken unissaankin. Urpollakin on ollut peräänmeno-ongelmia, mutta esim. Junkkarissa se pysähtyi kuin seinään just oikealla hetkellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me ollaan Elsan kanssa aina jankattu sitä istumista linnun siivittäessä, kun ois näemmä pitänyt vaan opettaa (kieltää) että lintuja ei saa ajaa takaa. Nyt kun Elsalle on tässä parina päivänä lenkillä tavattujen lintujen kanssa ensin ärähtänyt kiellon ja sen jälkeen normaalilla äännellä istu-käskyn, niin Elsa on toiminut niinku pitääki. :)

   Poista
 5. Vitsit miten hyvin Elsa pysähtyy! Finella ei koskaan pystyisi tuohon :D
  Ja nyt kun mullakin on viimein näyttelykoira, niin oon ihan innoissaan niistä. Elsakin varmaan pärjäisi ihan hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elsa on nyt saanut näyttelyistä pari EH:ta ku on liian kehittymätön.. Odotellaan nyt sitten sitä josko se kehittyisi tosta. Josko kesällä sit valloitetaan näyttelykehät.;D Ainakin mätsäreissä tullaan käymään ahkerasti koska mä tykkään niin paljon esittää koiria.:)

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit