Ihan paras rästitunti

Jos nyt jaksaisi kirjottaa viime keskiviikon tokon rästitunnista. Saa nyt nähdä mitä tästä tulee, muistanko enää yhtään mitään ja nytkin vähän väsyttää, mutta jos jätän tämän päivittämisen vielä myöhemmälle niin sit se jää kokonaan tekemättä.

Eli siis keskiviikkona oli rästitunti, koska pari viikkoa sitten peruuntui yksi tunti Elsan silmähässäkän takia. Rästitunteilin rally-tokoilijoiden kanssa ja tuli sitten otettua vähän rallyakin siinä samalla. Olin jo aiemmin kertonut, että olen kiinnostunut myös rallysta ja ollaanhan me kotona vähän sitä treenattukin. Siellä oli meidän lisäksi kaksi colliee ja sheltti, hyvä saada häiriötreeniä uusista koirista! Kaikki oli uroksia ja hyvinkin kiinnostuneita Elsasta.;)

Alkuun otettiin ihan vain seuraamista ja kontaktiharjoitusta. Pyörittiin siinä kaikki sikin sokin. Elsa oli vähän varuillaan niistä isoista koirista, mutta aika nopeesti vähän reipastui ja siihen sai hyvän kontaktin! Aivan mahtava juttu. Huomas myös, että viikonlopun imuttaminen on tiivistänyt seuraamista ja vähentänyt haahuilua. Pitää siis palata aina välillä imuttelemaan jos meinaa edistää.

Otettiin sitten porukalla istu-maahan-seiso -harjoituksia. Ideana oli se, että kaikki treenaa yhtä aikaa ja koiran pitää reagoida vain omaan ohjaajaan. Meni Elsalla hyvin. Palkitsin Elsaa välillä myös leikillä ja se toi siihen ihan uutta virettä. Oli kuulolla paljon paremmin kun leikittiin välillä. Käytin i-m ja m-i käsiapua. Seisomista otin erikseen, koska ollaan siinä vieläkin niin alussa oman laiskuuteni takia.

Paikkamakuuta otettiin häiriössä. Otettiin pareittain eli kaksi oli yhtä aikaa paikkamakuussa ja kaksi samaan aikaan treenasi seuraamista. Pysyttelin aika lähellä Elsaa, jotta saisin palkattua sitä tiheään ja puututtua heti jos alkaa hölmöilemään. Halusin että paikkis nyt onnistuu 100 %:sesti, koska viimeksi se meni ihan perseelleen. Meni nyt tosi hyvin. Hyvin meni myös seuraamiset.

Kaksi eri rallyrataa.. 

Sitten otettiin kaksi rally-rataa. Aika lyhyet radat, mutta aloittelijalle juuri sopivat. Otettiin silleen, että yksi teki rataa ja vuorossa seuraavana oleva otti radan vieressä perusasentoa. Oli siis sekä radan tekijälle että perusasennon koiralle häiriöö. Elsa meni tosi hienosti. Aika paljon ohjasin namin avulla, koska ollaan niin alussa ja kyllähän kokeessakin saa käyttää käsiapua. Olin kyllä suoritukseen todella tyytyväinen ihan senkin vuoksi, koska paikalla oli paljon häiriöö ja Elsalle ihan uusia koiria.

Lopuksi oli vielä luoksepäästävyys. Oltiin siinä kaikki ympyrässä ja jokainen kävi vuorotellen tekemässä koirille luoksepäästävyyden. Tuli siinä sitten sekä tuttu koutsari että kolme uutta ihmistä tekemään luoksepäästävyyden. Elsa oli yllättävän rauhallinen. Vähän meinas hötkyillä istumisen kanssa, mutta oli siis ennemminki menossa ihmisen luo kuin karkuun.

Elsa ihan riehaantu tunnin lopussa ja olisi halunnut alkaa leikkimään yhden collien kans.:D Sai kunnon pentuhepulin, ilmeisesti herneelle oli ollut kunnolla hommia, koska yleensä Elsa tolleen riehaantuu kun väsyy. Oli siis tosi onnistunut tunti!

Kotona ei olla nyt pahemmin treenailtu, koska meillä on edelleenkin se hätätyö ja olen ollut ihan hulluna töissä joka päivä, huomennaki on edessä 12 tunnin työpäivä et huhhuh. No nautitaan sitten siitä tilistä mikä tulee.. En ole vielä jaksanut muokata bretonipäivän kuvia, mutta päivitys siitä kyllä tulee viimeistään viikonloppuna.:)

Niinjoo, piti vielä mainita se, että palkitsin aina välillä Elsaa leikillä ja sillä pysyi hyvä vire koko tunnin ajan! Hyvä että kokeilin, jatkossakin sitten vaan enemmän leikkimään niin ei pääse kyllästymään ja on varmasti innokkaampi tekemäänkin kun odottaa leikkipalkkaa. Keväällähän me kotona pidettiin leikkituokio aina tokoilun jälkeen ja Elsa oppi oikein odottamaan sitä leikkituokioo. En tiedä minne se leikkipalkka jäi kesän aikana, mutta nyt otetaan se taas mukaan kuvioihin.

Kommentit

 1. Voi vitsi, te olette taas treenannut niin ahkerasti! :)

  VastaaPoista
 2. Oho! Mikähän tuota fonttia tosiaan vaivaa? Oletko vilaissut kirjoituksen html-puolen? Ettei sinne olisi vahingossa livahtanut pari turhaa koodipätkää. Blogger välillä heittelee minulle ylimääräisiä rivinvaihtoja :D En tiedä mistä bugista ne sitten johtuvat.. Korjaantuvat kuitenkin, kun vähän siistii tekstin koodipuolta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vilkaisin tota html-puolta ja se oli ihan täynnä kaikkee sontaa.:D En tajuu mistä se oli sitä repinyt. Poistin kaiken ja kopioin tekstin uudestaan niin tuli uudestaan ne sotkut, piti kopioida se teksti uudestaan suoraan siihen html-kohtaan ja toimi.:P Aikamoista säätämistä, mutta sain nyt sen korjattua.:)

   Poista
 3. Mulla teki kanssa tuosta fontin vaihtoa joskus viime vuonna. Inhottava tapa. :/

  Haaste teille: http://flattipyrri.blogspot.fi/2012/11/11-x-kysymys.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on tainnu joskus aiemminki tehdä tuon, tosi ärsyttävää varsinki jos haluaa nopeasti päivittää..

   Kiitti haasteesta! Pitää tehdä tuo.:)

   Poista
 4. Tämä isosisko täällä on tosi innokas leikkijä, se kuuluu varsinkin kotiintulorituaaleihin. Lelut saa kyytiä vaikka olisi käynyt vaan takapihalla nurmikolla pissalla. Ihmisille niitä tarjotaan kovin ja Viksun suuhun yritetään tunkea niitä väkisin ja tähän kaikkeen kuuluu hurja leikkimurina. Sillä on varmaan jäänyt joku leikkivajaus lapsuudesta. Parasta on tietysti jos saa jonkun ihmisen leikkiin mukaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elsakin on ihan hulluna leikkimiseen ja meillä onkin aika paljon erilaisia leluja.:D Se tuo niitä kokoajan ja haluaa vain leikkiä.:D Aivan ihana.:)

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit