Energiapakkaus

Huhhuh mikä viikko. Töitä on piisannut enkä ole kerennyt/jaksanut Elsan kanssa tokoilla ja se näkyy! Elsalla on virtaa enemmän kuin yleensä, ihan järkyttävästi. En edes muista koska se viimeksi on ollut noin paha virtapiikki, kaikenlaista pahantekoakin se on yrittänyt tehdä mitä ei ole ennen tehnyt. Huhhuh, tollanenko se olis jos sen kans ei harrastais mitään? Joku vielä vakavissaan tuli Turku KV:ssa juttelemaan et meinaa hommata bretonin pelkäksi lenkkikaveriksi, onnee vaan sille.:D

Jotain hankintoja on tullut tehtyä. Tokokapulan ostin, oli muuten vaikea löytää ihan tollasta tavallista kapulaa. Toi taitaa olla ehkä vähän liian iso Elsalle, mutta menkööt. Rumasti tarrakin tuli kuvaan. No nyt sitten vaan treenaamaan ton pitämistä, sitä se meinaa pureskella suussa et hommaa tulee varmaan piisaamaan..

Tulostin ja "laminoin" rallykyltit! En viittinyt maksaa laminointikoneesta 70 euroo (jota käyttäisin korkeintaan kerran vuodessa), joten ostin rullan kontaktimuovia ja hyvä tuli silläkin! Kartiot pitää vielä ostaa.

Ikeasta hain kasan servettitelineitä, nää näyttää olevan aika suosittuja näihin kyltteihin. Hyvin pelaa, en sitten tiedä miten pysyy tuulessa pystyssä, mutta sen näkee sit..

Nameja Elsalle! Oli Faunataren kassalla tarjous, että kaksi pussia yhden hinnalla niin ostin sitten koulutusnameiksi.

Tänään oli tokotunti. Elsa oli ihan kierroksilla! Kyllä se sitten aika hyvin lopulta keskittyi. Nyt oli taas yksi uusi koira, joka oli rästituntilainen. Hyvä vaan, että nyt on tullut näitä uusia koiria, Elsalle haastetta. 

Seuraaminen: ihan pers............. Oli niin kiinnostunut muista. Pitää laittaa tää nyt taas kunnolla  treenilistalle. Ehkä viikon tauko teki takapakkia..

Paikkamakuu: kaksi oli paikkiksessa ja kaksi treenasi samalla seuraamista. Elsa pysyi tosi hyvin paikallaan ja otin vähän pidemmän matkan mitä viime viikolla. Oon tosi tyytyväinen! Palkkasin kyllä todella tiheään, mutta eipä tässä kiirettä ole siihen että pysyisi sen koko ajan kerrallaan. Hitaasti niin hyvä tulee.:)

Perusasento: perusasentoon tuloa eri suunnista. Täähän oli Elsalle helppo nakki, koska ollaan tätä treenattu tosi paljon kotona. Elsa sai paljon kehua hyvästä perusasennosta.:)

Seisominen: tässä edistytään hyvää vauhtia. Tämä nyt vain useammin treenilistalle niin hyvä tulee.

Tokotreenit meni kyllä tosi hyvin vaikka kierroksilla tuo oli. Tossa perusasennon treenaamisessa Elsa meni kutsumaan yhtä koiraa leikkimään, mutta tuli kyllä heti takaisin kun kutsuin. Onneksi se toinen koira pysyi paikallaan eikä näyttänyt tulevan traumoja tms.:D Hirvee hepulointi taas tunnin lopuksi. Pitäisi nyt saada se taas rauhottumaan omaa vuoroa odotellessa. Nyt kun on ollut uusia koiria niin se ei oo millään malttanut rauhoittua.

Voisinki tässä nyt alkaa muokkailemaan niitä viikonlopun bretonipäivän kuvia. Josko sitten saisi siitäkin merkinnän tehtyä.:)

Kommentit

 1. Tulipa hyvät noista kylteistä! Oliko noissa tosi kova työ? Mun on pitänyt jo jonkin aikaa tehdä tuo sama, mutta ei ole jaksanut sitten millään, kun se kuulostaa niin vaivalloiselta. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se meni siinä samalla, kun katseli telkkaria.:D Tais mennä ehkä noin tunti, en tarkkaa aikaa muista ku tosiaan kattelin telkkaa samalla.:P Kannattaa ostaa paksua mattapintaista muovia niin on helpompi käsitellä.:)

   Poista
 2. Ei tuo kapula liian isolta näytä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuva vähän hämää.;) Mutta eiköhän ton kans tuu toimeen, niin kauan kun se kestää.:)

   Poista
 3. Onpa söpö kuva kapula suussa!
  Meidän tuttavapiirissä on yksi bretoni joka on lähestulkoon pelkkä lenkkikaveri, aikalailla samanikäinen kuin Cara. Nyt en ole sen kuulumisia kuullut vähään aikaan, mutta nuorempana ainakin se oli aikamoinen ongelmakoira, varmaan juuri sen takia kun sillä ei ole mitään järkevää tekemistä tai aivotyötä. Ei pelkkä remmikävely ja tarhassa oleilu oikein riitä näille. Sitä ei vissiin oikein voi päästää edes metsässä vapaaksi kun se lähtee heti peurojen perään eli on ihan poissa hanskasta. Voi koira-parkaa jos ei saa edes pientä peruskoulutusta että voisi olla vapaana joskus. Caralle ainakin tuntuu metsästysasiat olevan ihan henki ja elämä, ja jos siihen ei ole mahdollisuutta niin jotain muuta sitten. Mä en tajua ollenkaan miksi joku ottaa metsästyskoiran pelkäksi seurakoiraksi, se on kauhea vääryys koiraa kohtaan! Onhan noita seurakoirarotuja vaikka kuinka paljon. Toisaalta bretoni on ihan loistava kotikoira, kunhan saa purkaa energiansa johonkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi raukkaa.:( Se on kumma kun ihmisille ei mene jakeluun se, että pitää valita koiran rotu omien tarpeiden mukaan. Mikään koira ei ole tarkoitettu pelkäksi häkkikoiraksi. Koira on niin sosiaalinen eläin ja tarvitsee jotain tekemistä. Toivottavasti ne ovat aloittaneet jonkun harrastuksen sen koiran kanssa.

   Poista
 4. Samaa mieltä! Kyllä koiran pitää saada tehdä sitä mihin se on jalostettu. Jos haluaa pelkän sohvaperunan, niin sopii ottaa joku pieni seurakoira.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin moni ottaa koiran vain ulkonäön perusteella. Seurakoirarotujakin on muutama sata et ainakin valinnan varaa on niissäkin. Kaikki ei oikein tunnu sitä tajuavan.

   Poista
 5. Öööh...tässä kohtaa tulee aina sellainen olo että Viksulle varmaan pitäisi ottaa lampaita kun kerran Carallakin on fasuja. Onneksi se on vaikuttanut ihan tyytyväiseltä näihin tekemisiin mitä tarjolla on! En nyt viitsisi lammasfarmariksi ryhtyä koiran takia...tuskimpa monellakaan paimenkoiralla on oikeasti paimenenhommia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pääasia että Viksulla on jotain harrastuksia, meinaan agility.:) Mun mielestä koiran ei välttämättä tarvitse tehdä sitä mihin se on alunperin jalostettu, kunhan nyt jotain järjellistä toimintaa on ettei ihan kyllästy kotona.:)

   Poista
  2. Joo, siis loivennan aiempaa kommenttiani sen verran, että mielestäni paimenkoirien omistajien ei sentään tartte lammasfarmia perustaa, kunhan aktiivisen koiran kanssa tosiaan tehdään jotain järkevää. En siis kannata sitä, että paimenkoira tms. otetaan pelkäksi sohvaperunaksi, kun sillä olisi haluja ja kykyjä tehdä muutakin kuin makoilla ja olla nättinä. Eipä meilläkään ole omaa fasufarmia, vaikka innokas seisoja löytyykin :)

   Poista
  3. En ollenkaan tarkoittanut että olisin loukkaantunut jotenkin tosta Urpon kommentista, toi lammasjuttu on lähinnä vitsi. Ei tietenkään tarvi mitään eläinfarmia olla, meilläkin toi fasutouhu on oikeesti ihan turhaa rahanmenoa ja pelkkä harrasteluhomma huvin vuoksi. Ei mitään järkeä. Mä olen just ihan samaa mieltä kuin tekin.
   Ja sori Elsa että tästä sun blogista tuli nyt ihan keskustelupalsta mun ansiosta!! On vaan niin kiva kirjoitella juttuja!

   Poista
 6. Sullakin on blogi! Oon vähän hidas tajuumaan :D Kiitos haasteesta (vaikka en itse niitä postaakaan)! :)

  Kiva, että olet innostunut rallysta enemmänkin :) Treenataan taas joskus yhdessä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä innostuin rallystä silloin Sirkuskentällä kun treenattiin porukalla.:) Ennen olen pitänyt sitä vähän tylsänä, mutta kannatti kokeilla!:) Yhteistreenit sopii mulle!:)

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit