Treeniä Sirkuskentällä

Elsan silmä näytti aamulla jo ihan hyvältä joten uskalsin lähteä facebook-ryhmäläisten kanssa tokoilemaan Sirkuskentälle. Elsalla oli virtaa vaikka muille jakaa, huomaa kyllä että kahteen päivään ei olla tehty mitään aivojumppaa, koska silmä oli eilenkin punainen ja peruin ohjatun tokon..

Oltiin sovittu treenit klo 19, mutta olin ajoissa ennen seiskaa. Tokoilin kentällä ensin yksin. Seuraamista ja jäävistä maahanmenoa. Elsa oli ihan kuumana, koska viereisessä pusikossa oli jotain tosi mielenkiintoista hajua ja sieltä lensi muutama pikkulintukin.. Kauempana hanhiparvi piti hirveetä meteliä.. Piti ottaa vain muutama toisto kerrallaan ja sitten koiran taukoilua. Käskin sen maahan makaamaan ja siinä se makasi tosi hyvin paikallaan ja rentoutui. Sitten taas pari toistoa ja tauko..

Seuraaminen: seuraaminen meni pääasiassa tosi hyvin. En enää palkkaa välissä, koska koira luulee että sen jälkeen voi lähtee huitelemaan miten ite haluaa. Eli palkkaan perusasennon ja sitten kehun hyvästä kontaktista ja lopussa palkka. Toimii paljon paremmin kuin se, että koitan palkata välissä. Kokeillaan nyt vähän aikaa näin ja katotaan eteneekö tällä konstilla mihin suuntaan.

Liikkeestä maahan: tää menee tosi makeesti! Ei olla mitenkään älyttömästi edes treenattu ja koira tippuu maahan suoraan.:D Toivottavasti näin jatkossakin!

Sitten tulikin muita treenaajia kentälle. Meitä oli kolme ja sitten kentälle tuli myös collieporukka treenaamaan tokoa. Niitä collieita oli tosi paljon. Meidän kaikkien lisäksi vielä oli poikia lautailemassa. Kunnon häiriötreenit siis!

Eve oli tuonut rally-tokon laput ja teki radan. Kokeilin itsekin ALO:n kylttejä. Oli aikamoista soheltamista minulta.:D Laitoin koiran kiinni ja mentiin ensin tutustumaan rataan ja Eve näytti miten liikkeet tehdään. Elsa huusi mun perään! Ihan yllätyksenä tuli et se meni ihan sekaisin kun tajus olevan kiinni ja mun menevän kentälle. Oli kyllä ihan innoissaan kun palasin.

Elsa perseili rallyssa ihan kympillä. Haisteli maata, oli mukamas tippunut joltain nameja. Elsan sitten piti tarkistaa kokoajan josko maassa olisi nameja. Raivostuttavaa. Mutta siis hauskaa hommaa toi rally on ja voisihan sitä vähän omaksi iloksi harjoitella. Ainakin saisi tokoseuraamiseen vaihtelua. Ei muutakuin kylttejä tulostamaan.;)

Kommentit

 1. Rallya pitäisi joskus kokeilla, se kuullostaa hauskalta. Toi namien etsiminen tuntuu olevan agissa monien koirien himo. Vaikkei mitään oliskaan. Viksu on onneksi kentällä niin tosissaan mukana ja innoissaan ettei pahemmin ehdi harrastaa sitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rally on kyl tosi hauskaa, ei oo niin totista.;) Kisoissa voi kehua ja ohjailla koiraa niin paljon kuin haluaa. Silti mä ehkä enemmän tykkään siitä pilkunviilaus-tokosta.;)

   Toi kenttä on varmaan ihan täynnä nameja, koska siellä treenataan tosi paljon. Muutaman namin Elsa löysikin ja söi. Pitää ottaa nyt tiukemmat otteet ja vaatia täydellistä kontaktia ettei pelleillä minkään haistelun kanssa.

   Poista
 2. Toivottavasti Elsan silmä paranee pikaisesti! Urpolla oli kesällä silmätipat, kun silmä oli ottanut osumaa tappelussa, mutta eihän me saatu laitettua niitä tippoja lainkaan. Ne meni aina silmän ohi, kun Urpo käänteli päätä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä toi silmä näyttää jo tosi hyvältä. Huomenna on kontrolli niin tiedetään sitten onko täysin parantunut. Elsa on antanut laittaa tipat tosi nätisti ja silmään ne on aina päätynyt.:)

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit