Treenejä

Kaunis Kille

Torstain tokot jatkuu, en ole joka kerrasta muistanutkaan tänne kirjoittaa. Tällä viikolla tokossa tehtiin aika paljon seuraamista ja seuraamisen käännöksiä. Aikamoista haahuilua oli Elsalla havaittavissa, lisäksi sillä on tapana namin saamisen jälkeen haistella maata ja sit se muistaa tulla taas seuraamaan. Vähän raivostuttavaa, toisaalta kokeessa ei palkata niin se sit pitää pään ylhäällä. Ollaan seuraamista treenattu aika vähän, koska olen ollut laiska menemään ulos treenaamaan.

Paikkamakuu meni tosi makeesti! Kahden minuutin paikkamakuu, makas maassa vaikka viereinen koira vähän meinas nousta istumaan. Palkkasin 15 sekunnin välein. Toisella paikkamakuulla kouluttajalla oli palloja ja naruleluja, se leikki itsekseen niillä. Elsa ei välittänyt siitä yhtään. Pari kertaa katsoi sitä, mutta muuten piti muhun kontaktia. Aivan mahtavaa! Tämäkin kesti kaksi minuuttia ja palkkasin nyt useammin kontaktista.

Otin damin mukaan treeneihin ja otin pari noutoharjoitusta, ensimmäisen lyhyemmältä matkalta ja toisen sitten koko hallin pituudelta. Ensimmäisessä noudossa se toi damin suoraan perusasentoon! Se ei ole koskaan tehnyt sitä oma-alotteisesti enkä ole ennen edes ottanut noudon luovutusta perusasennosta joten aikamoinen välähdys Elsalta! Se on nyt alkanut tarjoamaan perusasentoa itse ilman käskyä kun huomaa, että treenataan tokoa! Tosi hieno homma!

Viikonlopuksi suunnattiin mun kotikotiin Satakuntaan. Lauantaina Teemu touhus Elsan kanssa hakutreenejä pellolla (viikolla joku päivä Elsa treenas hakua koirapuistossa, kyllä hätä keinot keksii!). Satoi koko päivän, aika karsee sää. Mun oli tarkoitus treenata illemmalla tokoa pihalla, mutta sään takia treenasinki sitten sisällä. Hyvä kun on iso talo niin pystyy seuraamistakin treenaamaan sisällä. Otettiin siis aika paljon seuraamista, joka parani joka kerta. Paikkamakuun otin pari kertaa, tosi hyvin meni sekin. Vähän kaukoja otin, ihan vain i-m ja m-i. Kaukoja ei olla koskaan "kunnolla" edes harjoiteltu, voisikin ottaa sen nyt mukaan treeneihin niin saisi vähän vaihtelua. Ajatuksena on kuitenkin opettaa ALO- ja AVO -liikkeet ja sitten mennä ALO-kokeisiin. ALO-luokan liikkeet on yksistään niin tylsiä, pakko siis ottaa jo nyt noita AVO:n liikkeitä mukaan. Niin ja liikkeestä maahan treenattiin myös, tosi kivasti tämäkin sujuu, saisi ehkä olla vähän nopeampi, mutta sitä nopeutta varmaan saa aika helposti lisättyä kunhan treenaa useammin.

Sunnuntaina Elsa pääsi metsälle, mutta lintuja ei löytynyt tällä kertaa. Noutotreeniä fasulla ja hakutreeniä pellolla. Noudossa oli jonkinlaista kankeutta havaittavissa, en tiedä mistä perseily nyt johtui. Yleensä noutotreenit menee paljon paremmin. Haku kuulemma paranee, tai siis tarkemmin pillitreeni. Metsässä hakukuvio menee luonnostaan tosi hyvin, mutta pellolla meinaa lähteä vain "laatikkohakuun", ei oikein tajua että keskellä peltoakin niitä lintuja voi olla.

Tokoiltiin myös. Seuraamisessa pään painuminen alas on vähentynyt, mahtavaa! Pieni paikkamakuu, meni hyvin sekin. Kaukoissa i-m ja m-i, alkaa paranemaan tosi hyvin. Olen nyt ottanut maahan -käskyyn käsimerkkiä mukaan, istumisen käsimerkin se jo osaakin ennestään. Elsa on kyllä tosi pätevä tokokoira, oppii asioita tosi nopeasti. Ohjatuissa treeneissäkin kouluttaja sanoi että Elsa on tosi nopea oppimaan ja että metsästyskoirat yleensä oppii nopeasti, koska niiden pitää olla luontaisestikin tosi teräviä ja nopeita.:D

Kommentit

 1. Voi vitsi, tämä teksti muistuttaa mua taas siitä, että Urpolla on tokossa vielä PAAALJON opittavaa! Jaksaiskin treenata samalla ahkeruudella kuin Elsa!

  VastaaPoista
 2. Niinpä....joskus nuorena oli ekan koiran kanssa paaaljon enemmän energiaa kuin nyt...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei mullakaan yleensä älyttömästi ole aikaa treenata, mutta sitten otan jotain minituokioita.:)

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit