Metsästysreissu

Sunnuntaina kurvattiin Padasjoelle metsästyshommiin. Alkumatkan sää oli aika ankea, vettä tuli oikeastaan melkein perille asti. Jossain vaiheessa kuitenkin sade loppui ja jäljelle jäi vain märkä metsä, mutta se ei menoa haitannut. Tuli muuten otettua 105 kuvaa reissulta, mutta eiköhän 20 kuvaa + video riitä yhteen merkintään.;)

Aika alussa Elsalla oli jonkinlainen lintukosketus, mutta mitään varsinaista riistatyötä ei saatu Elsalle. Selvästi Elsalla oli tieto linnuista, jotka Teemu sit näki lähteneen lentoon ja lensi sen verran kauas ettei niistä sitten ollut sen kummosempaa iloa..

Metsä oli välillä aikamoista ryteikköä, sellaista että välillä tuntui ettei siellä mahdu edes kulkemaan.:D Tarmottiin sitten sitkeästi nuotiopaikalle. Meillä oli eväät mukana. Nuotiota ei saatu syttymään, koska kaikki puut oli niin kastuneita. Oletettiin että karttaan merkityllä nuotiopaikalla olisi kuivia puita.. mutta tästä opimme ainakin sen ettei kannata olettaa yhtään mitään.

Mozzarellatikut jäi syömättä, mutta onneksi meillä oli kuitenkin muutakin evästä mukana! Aina välillä kuulee sellaista, että miehet ei osaa tehdä hyviä eväitä mukaan, mutta Teemulle näistä eväistä pisteet! Itse en mitään toivomuksia antanut ja se oli ostanut ihan superit eväät meille!;) Kyllä kelpas juoda teetä ja syödä karjalanpiirakoita juustolla ja oli vielä piirakatkin! Niin ja Kismettejä ei tietenkään pidä unohtaa!;)

Matka taas jatkui. Loppumatka oli onneksi maastoltaan paljon helpompaa. Kiivettiin jonkun nyppylän päälle (joo no oli se aika korkea) ja sieltä oli kyllä nätit maisemat. Elsalla oli jonkinlainen seisonta, mutta avanssista ei mitään lähtenyt lentoon ainakaan silleen että sitä olisi nähty. Teemu Elsalle vihelteli niin pyy vastasi jostain kauempaa.:D Oli aika hassua kun se aina vastasi vihellykseen, mulle ihan uusi juttu. Aika kauan Teemu sille vihelteli pyyn vastatessa aina takaisin..

Sitten takaisin autolle ja Elsa sai FitDog -palautusjuomaa, näyttää kyl ihan jollekki muulle, keltainen väri hämää.;)

Sitten vaan ajelemaan takaisin kotiin. No täytyy myöntää, että kyllä me käytiin vielä mättäämässä hampurilaisateriat matkalla.:D

Oli kyllä tosi hauska reissu. Harmi ettei Elsalle vieläkään saatu lintua, mutta kerkeehän sitä.. Lauantaina onkin sitten UKH:n maastokoulutuspäivät edessä, siellä sitten jonkinlaista peltotreeniä varmaan. Infoa pitäisi tulla tällä viikolla sähköpostiin niin tiedetään sitten enemmän..


Jonkinlaista kökkölaatuista videopätkää.. Huomaa kyllä eron et kuvaako pokkarilla vai järkkärillä. Nyt en jaksanut järkkäriä ottaa mukaan joten pokkarilla on otettu kaikki merkinnän kuvat ja myöskin video. Niin ja tää ei oo mikään FitDogin sponsaama pätkä.;D

Kommentit

 1. Hauskaa näytti ainakin olevan, sehän on pääasia! Ja onhan se hamppari paljon helpompaa ruokaa kuin joku lintupaisti...

  Oliko toi kolmas Kismetti Elsalle?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauskuushan se on pääasia.:) Kismettejä ei Elsa saa.:D Syötiin puokkiin Teemun kanssa.;)

   Poista
 2. Ihanaa kun toinen on noin innoissaan!

  VastaaPoista
 3. Kivoja kuvia ja on kyllä aina niin hienoa kun koirakin pääsee tekemään sitä, mihin se on alunperin tarkoitettu! Tulee kuvista niin mieliin omat kanalinnustusreissut, erityisesti viime vuoden pidempi Ilomantsin reissu. :) Tänä vuonna ei harmi vaan ehditty, mutta jospa ensi vuonna taas itä-Suomeen metsästysreissulle!

  Niin ja eväät on kyllä tärkeä osa metsästysreissuja! ;) Meillä passissakin mukana yleensä teetä, suklaata tms. Hyvä mieli pysyy vaikkei saalista tulisikaan. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti lintukoiran pitää päästä metsälle.:) On se vaan niin mukavaa seurata metsästyskoiraa josta niin näkee, että se rakastaa sitä hommaa.:)

   Poista
 4. Pyryllekkin saatiin tänä syksynä ammuttua tasan yks lintu, toivottavasti tulevina syksyinä sitten enemmän :)

  Ootteko huomannu, että tuosta palautusjuomasta olis hyötyä? Meijän pitää enemmän ens syksynä kiinnittää huomiota tuohon koiran huoltoon, oli tää jahtikausi sen verran raskas.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näemmä tätä on liikkeellä ettei lintuja vaan ole, mutta onhan nämä niin nuoria ja kokemattomiakin ettei silleen haittaa.:) Ensi syksynä toivottavasti paremmin.

   Mun on vähän hankala verrata palautusjuoman vaikutuksia, koska Elsa ei ole oikein koskaan vaikuttanut mitenkään jumittuneelta. On niin kova meno päällä aina.:D Ei olla montaa kertaa vielä edes ehditty käyttämään palautusjuomaa, koska ostettiin se vasta Junkkarista..

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit