Maastoharjoitus + toko

Tänään oli UKH:n maastoharjoitukset Västankvarnissa, Inkoossa. Tämä paikkahan oli jo ennestään tuttu, sillä olimme siellä viime vuonna UKH:n kesäpäivillä. Kokoontuminen oli sovittu agilitykentälle klo 10, mutta menimmekin jo hyvissä ajoin jotta voin tehdä tokotreenit siellä (siksikin hyvissä ajoin, koska meillä oli autossa kesärenkaat niin piti varata matkaan enemmän aikaa..). Aika hullua kyllä olla jo klo 9 paikalla sen takia että saa kylmässä treenata tokoa, mutta mä nyt haluan kokeilla uusia paikkoja!

Alkuun tein vähän virittelyjä hihnassa, kontakteja palkkasin ja muutama pieni pätkä seuraamista. Sitten otin hihnan pois. Oli tosi rauhallisella paikalla tuo kenttä eli ei mennyt mitään isompaa tietä lähellä, mutta toisaalta Elsaa kiinnosti tosi paljon mennä haistelemaan viereiselle pellolle. Muutaman kerran se koitti multa karata, selvästi kokeili minua.. mutta napakasti ärähdin sille aina kun meinasi karata pelleilemään. Hyvin se sitten tokoili mun kanssa kun tajusi ettei oikeasti saa lähteä huitelemaan. Taas tuli todistettua, että tämän koiran käyttöohjeissa lukee "ravistettava ennen käyttöä".:D

Elsa paikkamakuussa

Seuraaminen: seuraamisessa oli taas haahuilua havaittavissa ja Elsa piti myös Teemua tiukasti silmällä. Kehuin Elsaa tosi tiheään että sain jonkinlaista kontaktia pidettyä yllä. Eipä olla vielä paljoa seuraamista edes harjoiteltu ulkona.. 
Liikkeestä maahan: taisin kaksi kertaa ottaa liikkeestä maahan. Ekalla kertaa piti käskeä kaksi kertaa, mutta toisen kerta meni jo paljon paremmin.
Paikkamakuu: otin paikkamakuun samalla kun hain hihnan kauempaa. Elsa pysyi tosi hyvin paikallaan vaikka kävelin aika kauaksi, mahtavaa!

En viittinyt ottaa enempää liikkeitä vaikka oli tarkoitus ottaa myös kaukoja ja damikin oli otettu mukaan. Halusin lopettaa silloin kun Elsalla oli vielä hyvä vire päällä ja oli kuulolla. Jäi tosi hyvä fiilis treeneistä! Sain Elsan hyvin kuulolle vaikka se vähän kokeilikin minua alkuun. Kenttä oli tosi hyvä ja käsittääkseni tuolla järjestetään myös tokokisoja joten täytyy pitää mielessä sitten kun Elsa on kisakunnossa.

Sitten Elsa autoon ja odotettiin muita. Ei mennyt kauaa kunnes ensimmäiset jo saapuivat paikalle, hyvä ajoitus siis! Siirryttiin yhdessä pellolle, jossa maastoharjoitus pidettiin.

Halukkaat pääsi kokeilemaan launcheria. Elsalla tämä meni hyvin vaikkei se sitä kunnolla seisonut, mutta pysähtyi fasaanin siivittäessä! Eihän Elsa ole ennenkään launcheria seisonut, mutta se nyt on ihan se ja sama, koska se seisoo kyllä lintua luonnossa. Pääasia ettei mennyt perään! Kivasti muuten kuvaankin osui tuo lintu.;) Kuvasta näkee että liinakin on löysällä ja Elsa katsoo lintua paikallaan.

Porukka jaettiin kahteen ryhmään (meidän ryhmässä oli neljä koirakkoa) ja lähdettiin pellolle etsimään fasaaneja. Oli aika kökkö ilma eli ei tuullut juuri ollenkaan. Koirat ei siis millään saanut hajua linnuista, kenellekään ei tullut minkäänlaista riistatyötä. Muutama törmäys tuli jälkijoukossa. No tulipa harjoitusta hausta ja Elsa on nyt jotenkin tajunnut, että sieltä keskeltä peltoakin pitää hakea. Junkkarissahan se vaan veteli ojanreunoja pitkin enimmäkseen, mutta nyt se haravoi myös keskeltä peltoa. Tosi hyvä juttu että on mennyt eteenpäin tässä!

Oli tosi hyvä tällänen kokeenomainen treeni. Päivä oli niin onnistunut myös tokonkin osalta! Ensi viikonloppuna sitten taas maastoharjoituksiin! Elsa pääsi väliajalla myös noutamaan lämmintä lintua. Tuli tosi paskalaatuinen video, koska en nähnyt näytöstä kunnolla koska oli niin aurinkoista. Ylivalottunut kökkö, mutta Elsa on niin innokas, että olisi synti olla sitä julkaisematta.:)

Kommentit

 1. Upea talvipäivä tänään! Kiva että teillä oli muutenkin onnistunut päivä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä tosi onnistunut päivä, on tuosta Elsasta vaikka mihin.:) Kunnon monitoimikoira siis.:D

   Poista
 2. Upea talvipäivä tänään! Kiva että teillä oli muutenkin onnistunut päivä :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit