Fyssarikuulumisia

Päätettiin vielä varata fysioterapeutille aika, jotta saataisiin vähän tilannekatsausta Elsan polvitilanteesta ja siitä onko ne polvet kestäneet metsästystä. Eilen sitten oli fyssarikäynti, tuli vasta vähän ennen lähtöä mieleen, että oliko fiksua varata fyssari heti maanantaille sunnuntaisen kokeen jälkeen. Kyllä jännitti mennä, ei yhtään osannut arvata tuleeko sieltä hyviä vai huonoja uutisia.

Aluksi katsottiin Elsan liikkeitä ulkona, Elsalla oli hirveä meno päällä! Sitten sisälle tarkastelemaan polvia tarkemmin. Tilanne on pysynyt ennallaan eli vasemman takajalan polvi max ojennuksessa lumpio liikkuu sisäänpäin, mutta ei luksoi. Huh mikä helpotus! Tuli kyllä niin uskomattoman helpottunut olo, tämä vuoden kestänyt patellaralli on nyt ohi. Eihän siitä polvesta täydellistä tullut, mutta fyssari muistaakseni sanoi, että on epätodennäköistä, että se siitä löystyy ellei sitten jotenkin väännä sitä polvea.

Ohjeita tuli kotiin mm:
- liikuntaa jatketaan normaalisti, pitäkää yllä Elsan hyvää lihaskuntoa läpi elämän!
- vältetään liikkeitä joissa Elsa ojentaa polvia, eli ei vasten hyppimistä, agility ei suositeltavaa lajin riskialttiuden vuoksi.
- tarkkailkaa että istumis-ja makuuasennot pysyvät symmetrisinä.

Jumppaohjeitakin tuli, joita aiotaan kyllä tehdä!

Tokoa ja metsästystä saadaan jatkaa samaa tahtia mitä tähänkin asti. Elsa saa nyt viettää ns normaalia koiranelämää. Tokossa olisi hyvä opettaa perusasento ja seuraaminen myös oikealla puolella. Tästä on nyt hyvä jatkaa!

Aivan mahtava fiilis! Pitkä ja sitkeä työ palkitaan aina, välillä on kyllä ollut sellaista vuoristorataa, koska niitä huonoja uutisia ja takapakkia tuli pitkin talvea. Aikamoinen kokemus tää vuosi on kyllä ollut, mutta nyt keskitytään tulevaan eikä jäädä märehtimään menneitä.:)

Kommentit

 1. Ompa iloisia uutisia! Hatunnosto emännälle ja rapsutukset koiralle aherruksesta ja sinnikkyydestä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elsa on kyllä jaksanut olla iloinen ja reipas tyttö kaikesta huolimatta.:)

   Poista
 2. Ai kuinka hyviä uutisia, toivottavasti jalkavaivat on nyt taaksejäänyttä elämää! Harmi että se agility joutui kiellettyjen listalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu agility meni kiellettyjen listalle, mutta onneksi on noita muita harrastuksia ja mistä sitä tietää vaikka meille tulisi joku pieni paimen paikkaamaan agilitya.;)

   Poista
 3. Teillä ei näköjään ollut mitään älytöntä luottoa Elsan kykyihin, jos kerran menitte varaamaan fyssarin maanantaille, Junkkarin finaalipäivälle :D Eipä meilläkään kyllä alun perin ollut hotellia kuin sunnuntaille asti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy myöntää et ei ollut yhtään luottoa sen jälkeen kun näki sen menevän ulinalla fasujen perään.:D

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit