Ensilumi

Facebook on täynnä lumipäivityksiä ja blogeissakin on paljon lumikuvia, minäkin innostuin ottamaan kameran lenkille mukaan. Aurinko paistoi kivasti kun tulin töistä, mutta heti meni pilveen kun päästiin Elsan kanssa ulos. No otettiin sitten pari kuvaa sorsalammelta.

Tokoiltiin alkuviikosta läheisellä jalkapallokentällä. Siellä oli pikkupojilla futistreenit ja se oli tosi hyvää häiriöö. Niillä oli vain puolet kentästä käytössä niin treenattiin toisella puolella seuraamista ja myös paikkamakuuta. Meni aika kivasti. Ei ollut yhtään haahuiluakaan vaikka oli jo aika hämärää. Sisällä ollaan vähän treenattu mm seisomista. Mua kyllästyttää koko seisomisen opettaminen, jotenkin vain tylsää hommaa..

Eilen oltiin tokotunnilla. Mentiin kävellen ja Elsalla oli aivan järkyttävä meno päällä koko matkan. Ihan karseeta sekoilua ja meinasin jo tehdä u-käännöksen ja lähteä takaisin kotiin. Meidän treenikaverilla on vieläkin juoksu ja siellä oli sitten rästituntilainen, iso bordercollie uros. Elsaa vähän pelotti, koska se uros haukkui tosi paljon ku oli niin kierroksilla. Otettiin siinä seuraamista, liikkeestä maahan ja paikkamakuu.

Seuraamisessa Elsa on alkanut jostain syystä edistämään. En tiedä johtuiko se tästä uroksesta, koska Elsa oli sen takia koko tunnin varpaillaan eikä malttanut edes rauhoittua tauoilla. No pitää nyt katsella tilannetta edistääkö se kotonakin ja puuttua asiaan. Maanantaina se muistaakseni seurasi tosi kivasti siellä kentällä..

Liikkeestä maahan oli ihan jees. Tosin se tässäkin tietenkin vähän edisti ja haahuili. Meni käskystä maahan, muutaman kerran piti antaa toinen käsky. Pitää olla napakampi käsky, koska se menee silleen heti maahan.

Paikkamakuu meni aika perseelleen, sillä Elsa nyt teki ensimmäisen kerran sen että nousi kesken kaiken ylös! Sitä jännitti se uros joka teki paikkamakuun samaan aikaan. Kerran Elsa nousi istumaan, mutta meni takaisin maahan kun käskin sen kaukokäskynä maahan. Sit se uros alkoi piippailemaan niin Elsa päätti mennä sitä moikkaamaan ja jonkinlainen epävarma leikkiin kutsukin tuli. Siinä vaiheessa ärähdin sille ja kannoin Elsan nurkkaukseen. Sitten otettiin vielä uudestaan paikkamakuu ja se meni hyvin, mutta jäin vähän lähemmäksi Elsaa ettei sen tarvitsisi jännittää sitä urosta niin paljon (halusin onnistuneen paikkiksen, että saadaan yksi onnistunut paikkis). Oli virhe mennä aluksi niin kauaksi Elsasta, koska se jännitti sitä toista koiraa. Toivottavasti se ei nyt ota tavaksi nousta paikkamakuusta. Ottaa niin paljon päähän, koska se ei oo koskaan ennen tehnyt noin! Eihän sitä tiedä vaikka kokeessakin tulee piippaava koira viereen, argh. Pitää alkaa treenaamaan enemmän, olisko kellään piippaavaa koiraa?:D

Mulla jäi vähän paska maku suuhun noista treeneistä. Se kun toinen koira käy ihan kierroksilla, Elsa tulee epävarmaksi ja sen oikein näkee ettei sillä ole kivaa. Mutta onneksi Elsa pystyi kuitenkin työskentelemään ja tulipa harjoitusta myös tollasesta koirasta..

Pitää jatkaa uusissa paikoissa treenaamista ja sitä olenkin tässä aika hyvin tehnyt. Enemmän ulos vaan ja kaikki mahdolliset kentät ja parkkikset, treenaamaan vaan! On hyvä jo tässä vaiheessa ottaa uusia paikkoja vaikkei Elsa vielä osaa kaikkia liikkeitä. Huomenna mennään Inkooseen UKH:n maastokoulutuspäiville. Meillä on autossa vielä kesärenkaat joten pitää lähteä ajoissa köröttelemään, toivottavasti päästään ehjänä perille. Ajattelin ottaa siellä tokotreenit ennen muiden tuloa. Suunniteltiin että mennään senkin takia jo tosi hyvissä ajoin sillä siellä on agilitykenttä jossa voi pitää tokotreenit.

Kommentit

 1. Nyt vaan onnistuneita ja helppoja paikkamakuutreenejä! Itse vihaan koko liikettä ja mun mielestä sitä on äärimmäisen ärsyttävä opettaa.. mut ehkä meilläki on joskus varma paikkis. :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On vain tosi hankalaa treenata häiriössä, koska paikkisseuraa on todella hankalaa löytää.:( Ärsyttää ku nyt piti tulla toi piippaava koira, olis tullut silloin kun on varmempi paikkis. Toivottavasti ei tullut takapakkia..

   Poista
  2. Tuttu tunne, täällä kun on aika vähän tokoa harrastavaa porukkaa, tai semmosia kenen koirien viereen uskallan laittaa omani. :-D Jep toivotaan, tsemppiä treeneihin!

   Poista
 2. Ajelkaahan nyt varovasti!

  Kai sellaiset urokset vähän jännittää ja toisinaan kyllä syytä onkin. Ikäviä kokemuksia on uroksista jotka eivät olekaan omistajansa hanskassa. Ja Elsahan on kuitenkin lapsi vielä:)Tsemppiä treeneihin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en usko että se olisi ollut vihainen, mutta kovaääninen haukkuja oli joka taas Elsaa pelotti. Ei se onneksi mitän traumoja jättänyt tämän päivän maastotreenien perusteella, Elsa oli onneksi oma itsensä.:)

   Poista
 3. Lumi on siitä ihanaa, ettei tarvi pyyhkiä tassuja kun tulee ulkoa. Meillä ei kyllä enää ole yhtään lunta jäljellä, joten Urpo joutuu tassupyykille heti ylihuomenna.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit