Eläinlääkärillä taas

Vipperälle sattuu, taas vaihteeksi eläinlääkärikäynti.. tällä kertaa silmä otti osumaa. Eilen en huomannut Elsan silmässä mitään outoa, mutta aamulla vasen silmä oli ihan punainen ja vilkkuluomi liikkui ihan holtittomasti. Töiden jälkeenkin silmä oli vielä vähän punainen ja Elsa näytti aristelevan sitä. No Aistiin sitten taas vaihteeksi päivystykseen.

Eläinlääkäri katteli silmiä ja laittoi flurekaiinia jotta nähdään onko silmässä haavaa. Sarveiskalvolla näkyi pieni piste, johon flurekaiini tarttui. Lisäksi ell sanoi, että mustuainen on pienempi kuin toisessa silmässä ja se kertoo siitä että silmä on kipeä. Ell laittoi Elsalle kipupistoksen ja antoi kahta eri silmätippaa meille mukaan. Kirjoitti myös reseptille särkylääkettä, sitä pitää hakea jos on tarvetta.

Ei kyllä mitään havaintoa siitä mihin Elsa on silmänsä törkännyt. Varmaan lenkillä johonkin puskaan? Ei kyllä ainakaan ole vinkaissut. Käytiin sitten vielä Mustissa ja Mirrissä, haettiin kauluri koska Elsa ei saa hinkata silmää (ei muistettu pyytää eläinlääkäriltä..), ostin vielä vähän Maukas-ruokaa kokeiluun. Rustoluita ja kaksi mixiä. Huomisen tokon peruin ihan suosiolla, katotaan pääseekö perjantaina tokoilemaan tai lauantaina metsästämään.

Sitten olikin illalla ompeluhommia. Elsan hakuliivi jäi viikonloppuna kotikotiin ja piti saada sitten uusi jos se pääsee lauantaina metsästämään. Käytiin Faunattaressa katsomassa uutta liiviä, ei huvittanut maksaa paljoa toisesta hakuliivistä. Siellä oli yksi paketista avattu liivi, jossa oli huomattava alennus ja myyjä sanoi sen olevan sopiva bretonille. No ostettiin se. Kotona huomattiin että liivi on aivan liian iso, hirveen pitkäkin. Päätin sitten lyhentää sitä.

Onneksi siskolla on ompelukone joten sinne! Pituutta lähti 10 cm pois. Siskolla sattui olemaan heijastinnauhaa, jota laitoin reunaan ja tarranauhaakin löytyi joten sain leveämmän tarranauhan mitä alkuperäisessä oli. Saatiin siitä ihan hyvä hakuliivi pienellä vaivalla. Olisin muuten palauttanut tuon, mutta siinä oli se alennus niin en tiennyt saiko sitä edes palauttaa eikä jaksanut alkaa säätämään asian kanssa. Ei ollut mitenkään iso homma lyhentää tuota.

Nyt tarvitaan peukkuja et toi silmä tuosta paranee ja Elsa pääsee linnustamaan. Maanantaina on kontrolliaika.

Kommentit

 1. Voi näitä retkuja, aina sattuu ja tapahtuu! Mahtaako niillä olla silmät jotenkin onnettomuusalttiita, mulla on vaan sellainen olo kun Cara on kolhinut silmiään aika useinkin, tosin ei noin pahasti. Tässä hiljattain se otti aika kovan matsin supin kanssa eikä antanut periksi millään, "pappalla" ei ollut edes remmiä mukana, haulikosta puhumattakaan, kun olivat vaan pikkupikku pissalenkillä eikä saanut koiraa millään pois. Aina uudestaan kimppuun vaan, vuorotellen supi ja koira. Aika kova syrjä tämä lällynoloinen pikku mussukka kun käy oman kokoisensa sähisevän otuksen kimppuun! Mitään vammoja ei tullut, ainakaan koiralle, supilta ei kysytty. Mutta aamulla silmä oli jotenkin samea. Meillä on aina jotain silmätippoja jääkaapissa, samasta pullosta laitetaan isännälle ja koiralle tarvittaessa. (Isännällä on nivelreuma joka tulehduttaa herkästi silmät). Seuraavana päivänä silmät oli kirkkaat taas. Mutta ei nyt mitään vilkkuluomvikoja ole ollut, toi kuulostaa pahemmalta. Pikaisiin paranemisiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elsa ainakin ryntää kaikenmaailman pusikoihin niin päättömästi et varmaan siksikin saa osumaa..:D Luulen että retkuilla juurikin tuo vilkkaus tekee niistä tapaturma-alttiita, kaikenlaista tällä kyllä on ollut.:D

   Poista
 2. Hannilla oli myös silmässä jokin pieni haavauma joskus villissä nuoruudessa. Eläinlääkäri epäili sen tulleen jostain risusta (hannilla oli kuitenkin tapana karata pensasaidan läpi kosioretkilleen, jos silmä vältti). Paranemiset sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä luulen, että Elsakin on sen johonkin risuun törkännyt. Onneksi silmä näyttää jo paljon paremmalta.:)

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit