..

Elsa on välillä lenkillä alkanut ryystää silleen sisäänpäin ja silmät vetistelleet. Varattiin eläinlääkärille aika josko on nenäpunkkeja. Oireet onneksi hävisivät jo, mutta käytiin sit kuitenkin siel lekurilla, koska Elsa lähtee ensi viikolla Teemun kans pohjoseen metsästelemään niin hyvä hoitaa tää pois. Eihän niitä nenäpunkkeja pystytä mitenkään toteamaan, mutta resepti kuitenkin saatiin tökötteihin. Käytetään jos jatkaa ryystämistä. Jotain kuitenkin eläinlääkäri löysi. Vissiin selvä sivuääni sydämestä (asteikko 3/6). Eipä tota oo ennen kukaan kuullut vaikka toukokuussa käytii rokotuksilla ja silloinkin eläinlääkäri kuunteli sydänäänet. Nyt tosin oli eri lääkäri mitä ennen. No eipä sille mitään tehdä kun ei mitenkään oireile. Jännä miten tuohonkin reagoi, ei oikeastaan mitenkään. Kai sitä sitten on oppinut ottamaan huonot uutiset erilailla vastaan mitä ennen. Elsallahan oli pentuna alakulmurit vinossa, kasvoi ikeneen ja niitä piti oikoa, sitten viel noi polvihommat niin ei toi sivuääni enää sitten tuntunut missään. Näkee sit miten sen kans käy, mutta nyt en jaksa sitä asiaa miettiä. Kuulostaa tylyltä, mutta luulen että toi on aika tavallista että on jonkinlainen sivuääni.

Vino kuva, mutta en jaksanut alkaa suoristamaan sitä.

Lauantaina mätsäreissä Kirkkonummella. Elsa perseili alkuun minkä kerkes. Ei ollut sit ollenkaan kuulolla. Käytiin ennen kehiä kävelemässä yhden pellon reunalla ja siel pellolla oli vissiin niin paljon hajuja et meni koko koira ihan sekaisin eikä se sit enää nähnytkää muutakuin sen pellon. Kai siel oli pupuja ja lintuja niin paljon et olis halunnut mennä sinne.:D Ennen kehän alkua sitten otin tosi paljon seisottamista tolle ku se perseili minkä kerkes. Ihan uskomatonta settiä! Kyl se siitä sitten rauhottu ja palkitsin kontakteista jne.

Oli muuten harvinaista että näkee mätsäreis toisiakin bretoneja. Sinne tuli pari retkua, mutta ne oli vaan ihan lenkillä, mutta jäi katselemaan mätsäreitä. Menin sitten niitä haastattelemaan ja Elsa pääsi leikkimään sen toisen kans. Voi että mitä menoa kun kaksi virtapiikkiretkua pääsee keskenään sekoilemaan! Hyvin Elsan ullakko siinä tuulettu ja oli sit ihan väsynyt kun vihdoinkin päästiin kehään.:D Jaksoi tosi hyvin esiintyä kun väsähti leikkiessä niin paljon että jaksoi jopa kuunnella mua. Saatiin sininen nauha, parina oli tosi nätti auspai (joka taisi voittaa punaiset). Sinisten kehässä oli sit vain kuusi koiraa. Tuli sellanen olo että nyt laitetaan kaikki peliin, koska vain kaksi koiraa tiputetaan ja mä en nyt halua olla se joka aina tiputetaan. Elsa esiintyi tosi hienosti, tietenkin oli aika vetelä, mutta jaksoi seisoa paikallaan kokoajan. Sitten tuomari sanoi "neljänneksi tulee bretoni", olin ihan huuli pyöreenä ja piti vähän aikaa miettiä et mitä se nyt oikein meinas kunnes tajusin et hei tultiin sinisten neljänneksi!:D Ensimmäinen sijoitus Elsalta ja mä oon niin tyytyväinen! Palkinnoksi tuli vihree ruusuke, pari näytepussia ja muutama puruluu. Kopeloinnitkin meni tosi hyvin! Lopputulokseen oon siis tosi tyytyväinen vaikka aluksi meinas tulla hirvee epätoivo kun koira ei ollut yhtään kuulolla ja harjoitellessa seisomista se kokoajan pyöritti päätä sinne pellon suuntaan. Ilmeisesti kuitenkin ahkera treenaaminen on tuottanut tulosta!

Tänään olis ollut myös mätsäri, mutta jätettiin se sit välistä, ollaanhan me oltukki tällä viikolla jo kahdessa mätsärissä. Ihan hyvä oli jättää se mätsäri välistä, käytiin vähän pidemmällä lenkillä ja vielä illemmalla käytiin koirapuistossa. Näyttelyseisontaa ollaan kyl vähän harjoiteltu sisällä.:)

Kommentit

 1. Elkullakin on sivuääni, mutta harvemmin sille tulee suotua ajatuksia. Sivuääni todettiin x vuotta sitten (en tosiaan edes muista tarkasti milloin), eikä se ole ikinä häirinnyt millään tavalla Elviksen elämää. Eikä välttämättä ikinä edes tule vaivaamaan, sitähän ei kukaan tiedä etukäteen. Turha näitä onkaan liiaksi murehtia eli ei kuulostanut minusta ollenkaan tylyltä :)

  Onnea mätsärimenestyksestä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi helpottavaa kuulla etten oo ainoa joka suhtautuu koiran sydämen sivuääneen aika lepposasti, oikeastaan en ole nyt miettinyt yhtään sitä.:D Mä oikeesti mietin pitkään et voinko mä tääl kirjottaa ettei se paljo mitään tuntunut.

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit