Pupujen keskellä

Elsalla on täällä kovat paikat, citypuput juoksee takapihalla ja niitä pitää päivystää ikkunasta kokoajan! Kohta toi koira varmaan juurtuu kiinni rahiin kun ei malta muuallakaan olla. Tietysti pitää aina vikistä kun pupuja tulee esiin, ikkunaakin on yritetty raapia ja ikkuna on tietenkin ihan täynnä kuolaa.

On Elsa muutakin tehnyt. Löydettiin muutaman kilsan päästä puistoalue missä on näkynyt yksi fasaanikukko ja neljä kanaa. Teemu on käyttänyt Elsaa siellä, lähinnä avaamassa korvia ja treenaamassa pysähtymistä. Elsa on vissiin ihan eri tavalla innoissaan niistä kuin noista harakoista ja pikkulinnuista millä ollaan kevään ja kesän aikana pientä treeniä otettu. Itse en tähän koulutukseen nyt oikein muuten osallistu, mutta lenkillä aina käsken Elsaa istumaan kun lintu siivittää, hienosti on alkanut sekin mennä! Tietenkin tilanne on sitten varmasti ihan eri kun vapaana painelee menemään metsällä tai pellolla, mutta sen näkee sit muutaman viikon päästä onko yhtään kuulolla enää kun vapaana vipeltää menemään.

Maanantaina käytiin Koneen kentällä taas mätsärissä. Siellä oli ulkomuototuomari tuomaroimassa, mutta nopeen googlauksen perusteella se taisi olla joidenkin terriereiden tuomari joten mitään Elsan ulkonäöstä ei sanonut. Kehän laidalla Elsa osaa kyl jo ihanasti rauhoittua, on niin mukavaa odottaa kehää kun koira ei koko aikaa hösellä menemään. Treenasin kehää odotellessa nätisti hihnassa kävelyä ja se alkoi sujumaan jo tosi hyvin. Aina mätsäreis toi on niin innossaan että vetää vain päättömästi menemään, jospa päästäisiin siitäkin nyt eroon pikkuhiljaa..

Kehässä Elsa alkuun taas vähän arkaili tuomaria, mutta antoi kiltisti kopeloida itseään kun pidin siitä kiinni ettei päässyt pyörimään ja vetämään kierroksia. Ravissa meni nätisti, tuomari teki viel nopeen kopeloinnin ja Elsa oli jo ihan jees! Saatiin sininen nauha, ei sijoituttu. Tuomari oli tosi ihana kun viitti nähdä vaivaa Elsaa kopeloidessa. Antoi jopa nameja Elsalle. Näitä tuomareita lisää!

Eilen oltiin taas Koneen kentällä, näyttelytreeneissä. Mentiin Teemun kans jo tuntia ennen paikalle. Elsa on aina ihan hirveen innossaan kun mennään johki kolmistaan ja kiskoo hihnassa ihan hulluna, mutta jos vain jompi kumpi Elsaa kävelyttää niin se osaa kulkea tosi nätisti. Jätettiin auto parkkikselle ja lähdettiin kävelemään koirapuistoon. Otin treeniä et Elsa kävelee nätisti vieressä. Meni tosi hyvin alussa. Loppumatka menikin todella hitaaaasti, piti muutaman askeleen välein pysähtyä rauhoittamaan koiraa ja sit taas vähitellen koirapuistoon.. Meni ihan ok. Ei olla ennen tolleen treenattu, pitää varmaan ottaa tavaksi jotkut sunnuntaikävelyt et mennään kolmistaan lenkille.

Koirapuisto oli ihanan iso! Elsa irti ja virtaa purkamaan. Siel oli pari koiraa, mutta ei toi niistä nyt välittänyt eikä ne muutkaan Elsaa pyytänyt leikkimään. Aika harvinaista koska yleensä koirapuistoissa koirat vain leikkii keskenään! Otin muutaman luoksetuloharjoituksen jotka meni hyvin. Teemu pillitti Elsaa istumaan ja sekin meni tosi hyvin. Sitten takaisin taas hidasta nätisti hihnassa -treeniä. Meni ihan ok.

Näyttelytreenit oli tosi pitkät, oltiin melkein 1,5 tuntia ja lähdettiin jopa kesken pois koska Elsa väsyi tosi paljon eikä jaksanut enää yhtään keskittyä ja piti kauppaanki keretä. Muut jäivät vielä treenaamaan sinne, en tajua miten ne koirat jaksoi.

Ensin kopelointia. Pientä arkuutta, mutta seisoi hyvin paikallaan ja antoi kopeloida. Sitten treenattiin ravia. Pujoteltiin koirien välistä joka meni yllättävän hyvin. Oli paljon seisomista ja erilaisia raviharjotteita. Kopelointia vielä muutaman kerran ja sit Elsa jo seisokin ihan paikallaan nätisti ja antoi kopeloida. On meil ainakin toivoa, kyllä tää joka kerta menee eteenpäin, hitaasti mutta varmasti. Vähän kyllä jännittää se Junkkari, mutta onneksi on vielä muutamat mätsärit ennen sitä. Itse asiassa lauantaina taas mätsäreihin!

Hirveesti nyt ollut näitä näyttelyjuttuja enkä ole tokoillut oikeastaan yhtään. Ehkä nyt suosiolla keskityn vain näihin näyttelytreeneihin ja sitten palataan tokoilemaan. Mietin et kannattaakohan mun nyt ilmoittaa Elsaa sinne tokokurssille vai ei. Onkohan siinä mitään järkeä jos ei kotona ehdi treenaamaan kunnolla.

Kommentit

Suositut tekstit