Elsa on siirtynyt punaisten joukkoon

Tää blogi alkaa pikkuhiljaa muistuttamaan jotain mätsäriblogia, mutta meillä nyt on menossa mätsärivaihe tämän arkajalan kanssa. Hassua miten nämä harrastukset menee kausittain. Toukokuussa Elsa pyöri kahdessa tokossa ja postaukset oli tokopainotteisia, kesällä taas keskityttiin vesityökokeisiin treenaamiseen ja loppukesästä ollaan pyöritty mätsäreissä. Mitäs sitten sen jälkeen? Sitä ei kukaan tiedä, olisko metsästysjutut vuorossa?

Mentiin viikonlopuksi mun vanhempien luo Pohjois-Satakuntaan ja pyörähdettiin lauantaina ja sunnuntaina Etelä-Pohjanmaan puolella koirajutuissa.

Lauantaina oli mätsärit Jalasjärvellä. Katoin netistä et siel on myös koirahieroja paikalla, vitosella 20 minuutin hieronta eli meille suomeksi vitosella 20 minuuttia kopelointia! Heti perille päästyään ilmoittautumisen jälkeen lykkäsin Elsan hierojan käsiin. Raukka aluksi vähän jännitti et mikäs tää on, tietenkin se mätsärihälinäkin vaikutti asiaan. Mutta Elsa rentoutui tosi hyvin, meinas mennä silmätkin kiinni siinä.;) Jalkoja hieroessa se oli vähän jännittyneempi, mutta antoi hieroa jalat tosi hyvin. Elsalla kuulemma oli jalat aika jumissa, samoin takapäässä jumia. Hieroja oli tosi rauhallinen ja mukava, antoi paljon neuvoja miten voidaan Elsaa kotona itse hieroa. Pitää nyt alkaa hieromaan Elsaa kotona, maanantaina Teemu jo hierokin Elsaa. Elsa oli ihan innoissaan siitä, tuntui varmaan hyvältä.:)

Sitten kehään. Elsa esiintyi tosi makeesti, seisoi hienosti ja ravas hienosti ja antoi tosi hyvin kopeloida itseään! Ei yhtään arkaillut tuomaria! Mä oon niin tyytyväinen Elsasta! Elsa sai punasen nauhan, punaisten kehässä ei päästy enää jatkoon. Mutta mulla on kyl niin voittajafiilis tästä ettei ollut mitään säätöä kopeloinnin suhteen!

Sunnuntaina suunnattiin Peräseinäjoelle vesityökokeisiin. Vihdoinkin se kauan odotettu vesityökoe! Oltiin jo hyvissä ajoin perillä, tuntia aiemmin. Lopulta sinne tuli kymmenen koiraa joista Elsan lisäksi vain yksi oli nuortenluokassa. Päästiin siis heti toisena vetäsemään se koe pois alta. Teemu ohjasi Elsaa. Elsa ei meinannut millään mennä veteen, koepaikka oli hiekkamonttu, mutta se oli tosi äkkisyvä ja Elsa ei olekaan ennen noin äkkisyvässä edes uinut. Oma vika siis kun ei olla treenattu tollasis paikoissa vaan lähinnä sellasissa jossa pystyy kahlaamaan jonkin matkaa ennen uimaanmenoa. Teemu jo sanoi tuomarille et eiköhän tää ollut tässä ja oli ihan luovuttamassa, onneksi tuomari oli sitä mieltä että yritetään vielä koska uimisessa ei näytä olevan ongelmaa vaan siinä et on niin outo ranta. No menihän se pitkän maanittelun jälkeen uimaan ja haki linnun. Mutta se pudotti sen sit rantaan Teemun jalkoihin. Kolme pistettä tuli. Tuomari sanoi että jos Elsa olis tuonut linnun käteen asti niin olis saanut neljä pistettä. No samapa tuo. Kyllä toi kolmekin nyt kelpaa, koska tuskin ollaan menossa muihin kaer-kokeisiin kuin junkkariin tällä kaudella. Ei oikein ole noita vesityökokeitakaan enää silleen että päästäis uusimaan joten kolmosella mennään eli se on 9 pistettä lisää sit kaer-kokeissa.

Tänään oli mätsärit Koneen kentällä. Meni tosi hyvin. Elsa antoi hyvin kopeloida, en edes pitänyt Elsaa paikallaan vaan se seisoi itse nätisti paikallaan kun sitä kopeloitiin! Seisominen meni ihan hyvin ja ravatakin osasi. Ihana tyttö! Saatiin punainen nauha. Punaisten kehässä ei tälläkään kertaa sijoituttu. On niin uskomattoman hyvä olo kun huomaa että eteenpäin ollaan menty! Vielä muutama viikko sitten meil oli koira joka oli ihan jäykkänä kauhusta mätsärikehässä ja nyt meil on ihan toinen koira. Välillä tuntui jo ihan epätoivoiselta tämän kopelointiongelman suhteen, mutta me tosiaan päästiin siitä yli. Vielä on toki vähän arkuutta, mutta ei mitenkään häiritsevästi ja kyllä sitä itseluottamusta tulee kokoajan vaan lisää. Uskon että tämä kopelointitreeni on auttanut myös tokon luoksepäästävyydessä.

Tänään viel illalla naksuttelin vapaata seisottamista. Kyl siitäkin tulee viel upee kunhan nyt muistaa joka päivä sitä treenata. Kyl se vaan näyttää vapaasti esitettynä niin paljon paremmalta kuin aseteltuna. Pahvimittakin on nyt päässyt taas käyttöön, pitäähän sitä mittaamistakin vähän treenata.

Kommentit

Suositut tekstit