Tämän viikon vesityötreenit

Laitan tähän nyt tätä vesityöläpinää yhteen isoon postaukseen koska en viitti joka päivä tänne tästä kirjottaa ja haluun kuitenkin laittaa jotain asioita ylös koska kuitenkin parin vuoden päästä aika kultaa muistot ja muistaa et sehän kävi helposti vaikka oikeesti ollaanki tehty aika paljon hommia tämän vesityön eteen.

Eli siis ollaan ennen treenattu vain kerran linnun kanssa vesinoutoa ja pari kertaa pelkällä damilla.  Oli ajatus että perjantaina 6.7. mentäis vesityökokeisiin, mutta eipä tuo koira ollutkaan vielä kisakunnossa joten seuraava tavoite on UKH:n kesäpäivien yhteydessä järjestettävä vesityökoe joka on 5.8.

Oltiin siis tämä viikko mun vanhempien luona lomailemassa ja käytiin läheisellä hiekkamontulla Elsaa uittamassa.


Tiistai 3.7. Tää meni ihan perseelleen. Oltiin ihan varmoja et kaikki menee nappiin eikä tarvita ku tää yksi treenikerta. No ei mennyt ihan niin.. Elsa ei meinannut millään mennä uimaan. Vähän vaan kahlaili, mut ei millään uimaan asti. Piti pitkään maanitella ja mennä itsekin veteen houkuttelemaan. Aikamoisen maanittelun jälkeen saatiin se uimaan ja noutamaan sekä damin että sorsan. Sitten tuliki kunnon hepuli ja Elsa vaan rällästi menemään. Päätettiin et ei auta kuin perua perjantain koesuunnitelma ja tulla tänne joka päivä uimista harjoittelemaan.

Keskiviikko 4.7. Jätettiin suosiolla lintu kotiin ja otettiin pelkkä dami matkaan. Ei mennyt mitenkään älyttömän hyvin, vähän piti vielä suostutella uimaan, mut kyl se siitä sit alkoi sujumaan.. 


Torstai 5.7. Tuli huomattava edistys! Elsa nimittäin meni itse uimaan ilman että edes yritettiin sitä veteen tai heitettiin damia! Meni siis tyhjään veteen uimaan kierroksen. Ei muuta kuin dami veteen ja Elsa nouti hienosti! Luovuttaminen vielä reistailee.. Ei meinaa ihan suoraan tuoda damia Teemulle, pitää muutaman kerran muistuttaa et se pitää tuoda eikä lähteä itse sen kanssa hillumaan..


Perjantai 6.7. Tänään meni tosi makeesti noutotreenit montulla! Heitin damin veteen, Elsa toi tosi nätisti sen mulle eteen ilman että olis ees yrittänyt lähteä damin kans pelleilemään! Kaikki siis meni tosi nappiin! Teemu heitti pari kertaa damia ja meni kans tosi upeesti. Itse taisin viel pari kertaa heittää damia ja hienosti meni nekin kerrat! Nyt ollaan kyl niin voiton puolella täs että! Pitää nyt ottaa lähipäivinä taas vesilintu mukaan treeneihin.

Lauantai 7.7. Lauantaina ei menty treenaamaan vesityötä koska ei ollut autoa käytössä ja Teemullakin oli menoa niin en sit viittinyt yksin lähteä. Ihan hyvä pitää välillä välipäiväkin.;)


Sunnuntai 8.7. Tänään käytiin treenaamassa taas damilla. Meni tosi upeesti! Alusta loppuun tosi makeesti! Video kai kertoo enemmän.;) Huomaa että mä en oo mitenkään älyttömästi tuota treenannut vaan Teemu on lähinnä vesinoutoa treenannut. Mä oon ihan käsittämättömän huono heittämään yhtään mitään ja sit keskityn heittämiseen niin paljon etten tajua että koira on jo vähän liikahtanut sinä aikana. Kaippa itekki tarttis vähän treeniä.;)

Tässä viikon aikana on kyl Elsa kehittynyt tosi paljon! Aluksi se ei meinannut edes mennä veteen, dami suussa paineli menemään eikä meinannut suoraan tuoda sitä ohjaajalle. Nyt Elsasta on kuoriutunut jonkinlainen vesipeto, uimatekniikka on parantunut tosi paljon! Alkuviikosta sen peräpää meinas painua alas ja muutenkin näytti epämääräiseltä räpiköimiseltä toi uiminen. Nyt ui tosi hienosti! Tuo damin käteen eikä yritä ravistella itseään kuivaksikaan ennenkuin on luovuttanut damin. Siitähän saa kokeessa virhepisteitä jos koira alkaa ravistelemaan ennen luovutusta.;) Kyllä tää tästä ja yritetään jatkaa näitä treenejä mahdollisimman paljon. Tekee varmasti uiminen hyvää kunnolle ja oikeastaan jo nyt huomaan että jalkoihin on tullut enemmän lihasta tämän viikon aikana, toki Elsa on myös joka päivä juossutkin vapaana et ei pelkästää uimisella ole kunto noussut.

Kommentit

Suositut tekstit