Alokasluokka alkeet 4/5

Tokon alokasluokka alkeet -kurssin viimeinen kerta, meil kyl on viel se korvaava tunti tulossa koska kerran ei päästy paikalle. Selostan täs nyt nopsaa. Huomenna tuskin kerkeen koneelle ja viikonlopun oon töis niin en sit tiedä miten jaksan koneella olla joten parempi selostaa nyt lyhyesti tunnista ku en sit kuitenkaa enää parin päivän päästä muista mitään.

Ihan ekaksi otettiin luoksepäästävyyttä. Elsa ylläripylläri vähän pelkäs. Tehtii sit niin et kouluttaja tulee melkein Elsan luokse, mut kääntyy sit takas ja pyöri siinä et aina tuli vähän lähemmäs ja mä palkkasin jos Elsa istu paikallaan. Aika hyvin se eteni siinä ja Elsaa alko jopa kiinnostaa kouluttaja.

Hyppyä treenattiin seuraavaksi. Vähän piti viritellä Elsaa et sai sen kuulolle, mut suju sit tosi hyvin kun Elsaa alko kiinnostaa minä enemmän kuin se tekonurmi. Ollaan vielä siinä vaiheessa että koira hyppää ottamaan paperin päältä namin, ei siis sen enempää viel voi treenata ennenkuin seisominen on hyvällä mallilla.

Paikkamakuu meni aika hyvin. Ei otettu koko matkaa viel ja Elsan kans otettiin vain 15 sekunnin pätkää. Kerran otti häiriöö toisesta koirasta ja pomppas pystyyn, menin laittamaan sen takas maahan ja sen jälkeen pysy hyvin loppuun. En kyl oo varma et alotettiinko sen pystyyn nousemisen jälkeen laskemaan aikaa uudestaan, varmaankin.

Muiden hyppiessä treenasin vähän seisomista, ollaan sitä nyt kotona treenattu aika paljon. Oon melkein joka päivä (tai voi olla et joka päivä) nyt treenannut pitkiä settejä seisomista sen takia ku haluun sen nyt seuraavaksi kuntoon. Vähän paikkamakuuta ja kontaktia perusasennossakin oon ottanut ettei oo ihan niin yksitoikkoista jos pelkästään seisomista treenataan. Alkaa sujumaan jo aika hyvin.:)

Pitäisi nyt saada enemmän häiriöö treeneihin ja harmittaa et tää toko nyt loppu. Maanantaina alkaa joku tokokurssi minne voi kuulemma mennä mukaan, mut maanantaisin on tuo metsästystoko ja muutenkin jäisi siltä kurssilta pari kertaa pois koska oon koko ens viikon iltavuorossa ja sen kurssin vika kerta on sillo ku mul alkaa kesäloma ja oon silloin kyl jossain ihan muualla kuin pk-seudulla..:D Pitää siis katsella elokuussa josko jonnekki päästäis taas treenaamaan. Silloin alkaa tuol jatkokurssi, mut se on klo 21.00 et voi olla aika huono noin myöhäinen vuoro.

Onneksi nyt kuitenkin on tuo metsästystoko edes että jotain häiriöö on tiedossa. Maanantaina Elsa oliki siel ja enää sitä on kaksi kertaa jäljellä. No eiköhän sitä jotain keksi ton päänmenoksi.:)

Kommentit

 1. minuu kiinostaisi, onko tää koiruli minkä rotune? :D stabyhoun?

  VastaaPoista
 2. No teillähän on mennyt tosi kivasti (varsinkin verrattuna viime kertaan :)). Häiriötreeniä voi tehdä vaikka koirapuistojen lähellä, jalka/koriskenttien lähellä jne. Tai ensin aika kaukana, sitten siirtyä lähemmäs möykkääviä kohteita. Miten treenaatte seisomista? Palkkaatko esim. namialustalla tai lelupalkalla Elsan taakse? Muistathan vaihdella seisomisen pituutta, niin koira ei tylsisty kun ei tiedä, pääseekö vapaaksi sekunnin vai kymmenen kuluttua. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu kyl nyt meni paljon paremmin mitä silloin viime kerralla.:D Vähän se meinas peilata viereisen koiran käytöstä. Vieressä oli nuori mustaterrieri joka hötkyili ja vikisi aika paljon niin Elsaa kiinnosti aika paljon se ja vähän peilas itseensä samaa käytöstä. Onneksi Elsa lopetti sen aika pian vaikka sillä toisella koiralla jatku sama meno koko sen tunnin ajan.:D

   Oon lenkillä ottanut pieniä kontaktiharjoituksia mm kun toinen koira tulee vastaan jne, menee ihan ok. Mä oon vähän miettinyt et pitäis mennä koirapuistoon treenaamaan. Muutaman kerran viikossa nyt ainakin pitäisi jotain häiriötreeniä järjestää et pysyy vauhti päällä ja tulee tuloksia.:)

   Mä oon treenannu seisomista siten ku tuol kurssilla on opetettu. Eli et ite on koiran edessä ja liikun takaperin, pysähdyn ja kun koira pysähtyy (kaikki jalat liikkumatta), käsky, palkka ja sit vapautan sen käskyllä ja heitän namin taakse. Vähän hankala täs selittää. Oon kyl muunnellut sitä aikaa, mutta ollaan viel niin alussa et ei pitkää aikaa pysty seisottamaan kun tuo jo siirtää jotain jalkaa.:D

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit