Näyttelytreenit

Oon tässä jo ainakin kuukauden ajan puhunut kuinka pitäisi käydä mätsäreissä ja/tai näyttelytreeneissä harjottelemassa Elsan kanssa noita kopelointijuttuja josko se tulisi vähän rohkeammaksi. No mätsärit on aina menneet tokotreenien kans päällekkäin tai sitten olen ollut töissä.. eilen katsoin kc:n tapahtumakalenterista että Tuusulassa on näyttelytreenit joka maanantai ja keskiviikko, eikun sinne sitten!

Mua kyl vähän hirvitti mennä sinne koska ei olla näyttelyasioita treenattu yhtään sitten syksyn. Syksyllä se esiintyi ja ravasi ihan nätisti, mutta eilen kokeilin ulkona vähän ravia niin huomasin et meillähän on vetävä kenguru! Tuli sellanen olo etten kehtaa mennä, mutta onneksi ajatus Elsan sosiaalistamisesta kuitenkin voitti ja lähdettiin sitten sinne. Oli vähän ennakkoluulojakin matkassa koska oltiin viime kesänä Koneen kentällä nlytreeneissä niin siel ei kyl oikein saanut ohjausta esittämiseen tai mihinkään, siel lähinnä keskityttiin vaan et on ympärillä häiriöö ja jokainen teki mitä nyt oli koiralleen opettanut.

Paikalle tuli lopulta meidän lisäksi vain yksi henkilö, lapparin kanssa ja kouluttajalla oli mukana afgaani. Saatiin siis hyvin yksilöllistä treeniä ja tosi tehokasta sellaista! Ei uskoisi kuinka paljon voi yhden tunnin aikana saada aikaan! Kuitenkin tuon tunnin aikana pidin vähän taukoa koska Elsa väsy tosi nopeesti kun onhan tuo henkisesti tosi raskasta ja kävin pissattaakin Elsaa välissä jotta se taas jaksaa.

Ravaaminen meni tosi huonosti alkuun, Elsa hyppi ja meni miten sattu, mutta tosi pian siitä kuoriutui tosi taitava ravaaja. Saatiin tosi paljon kehua miten nätisti se lähti menemään ja Elsa oli kuulemma heiluttanut häntääkin ravatessa! Itse en kerennyt häntään keskittymään kun piti katsoa minne itse juoksee ja ravaako koira ja viel palkkaamiseenki koska palkkasin kesken ravinki Elsaa.:) Tosi upeeta ja oon vieläkin ihmeissään miten nopeasti tämä muutos tuli.

Seisottaminenki parani tosi paljon ja sain hyviä neuvoja Elsan seisottamiseen. Yleensä teen niin et ku Elsa alkaa häseltämään pysähdyttäessä, siirrän Elsan eteeni sillee et nostan sieltä takapäästä kädellä. Tässä Elsa köyristää selkää tosi paljon, en ole itse tätä huomannut koska katson sitä niin läheltä enkä ole peilin edessä harjoitellut. No nyt sit sain ohjeet miten kannattaa tehdä että Elsan selkä pysyy rentona. Muutenkin sain tosi paljon tosi hyviä vinkkejä seisottamiseen ja alkoi sekin lopulta sujua paljon paremmin!:)

Hampaita katsottiin moneen kertaan. Alkuun Elsa jännitti, mutta ei lähtenyt karkuun, seisoi siis paikoillaan. Sitten seuraavilla kerroilla se oliki jo tosi rento! Siis huima edistys koska tokossa luoksepäästävyydessä se lähtee karkuun! Toivottavasti tästä on apua myös tokon luoksepäästävyyteen sillä tätä me vähän haettiinki niistä treeneistä, että Elsa saa kopelointikokemusta ja itsevarmuutta. Tuli kyl tosi hyvä olo tästä, tosi helpottunut olo että Elsa alkaa taas luottamaan ihmisiin sen sijaan että lähtee karkuun ku luulee että kaikki on eläinlääkäreitä.:)

Treenien jälkeen käytiin hakemassa Elsalle noutolintuja, saatiinkin vain yksi fasaani koska ne linnut olikin tehnyt aika hyvin kauppansa.:D No eiköhän me tollakin päästä taas noudossa eteenpäin.:)

Jäi vähän noista näyttelytreeneistä häiritsemään se et ku se kouluttaja heti tunnisti Elsan rodun. Kävin sitten katsomassa niiden kotisivuja ja tajusin et sehän oli kennel Neliapilan Maija Pakarinen.:) En sitten tuol treeneissä sitä tajunnut.:D

Taitaa olla niin että mennään joskus toistekin tuonne näyttelytreenaamaan koska mulle tuli siitä tosi hyvä mieli! Ei ole oikein muista treeneistä viel tullut näin hirveetä määrää energiaa! Elsakin oli niin ihanasti, vaikka ne kaksi muutakin koiraa oli nuoria niin Elsa kyl totteli mua vaikka muutaman kerran olisi halunnut niiden kanssa leikkiä. Yleensä Elsa vielä peilaa muiden käytöstä, se lappari muutaman kerran siinä hermostuneena vikisi ja Elsa pysyi rauhallisena, palkitsin sitä aina siitä kun se ei lähtenyt mukaan siihen mielentilaan. Vielä pitää mainita se että Teemu oli mukana nois treeneissä eikä Elsa ottanut siitä häiriöö vaikka ennen se onki ottanut häiriöö jos ollaan molemmat mukana treeneissä ja toinen on näkösällä niin pitää tietenkin kytätä ettei se vaan lähde pois tms. Tuli kyl sellanen olo et kyl me tästä viel noustaan!

Kommentit

Suositut tekstit