Lenkkiraporttia


Viikonloppu meni kyl todella nopeeta! Tokoa en mitenkään hirveesti ole ottanut, oon nyt keskittynyt enemmän tuohon hihnakäyttäytymiseen ja kontaktiharjotuksiin. Meil tuli vetäminen ongelmaksi täs keväällä ku lumet suli, linnut tuli ja kaikki hajut on niin mielenkiintosia et Elsa veti ihan päättömästi minne sattuu. Kokeiltiin vähän kaikenlaisia keinoja siihen vetämisen lopettamiseen ja tuntuu et nyt ollaan päästy jyvälle siitä mikä toimii Elsalla. Viimesen parin viikon aikana ollaan edistytty huimasti ja tänään sitten mentiin vähän pidempi lenkki. Ei olla koko talvena tai keväänä käyty kovinkaan pitkiä lenkkejä senkään takia koska tolla on ollut noita polvileikkauksia. Tänään sitten lähdin kävelemään n. 2 km lenkkiä, meni tosi upeesti vaikka piti välillä pysähdellä rauhottumaan. Meni tohon lenkkiin aikaa noin tunti.:D Et kyl oli lepposaa kävelyä! Otin myös paljon luoksetuloharjoituksia, jos näytti siltä et alko hajut kiinnostamaan liikaa, kutsuin koiran luokse ja se jopa tuli! Tuli jopa sillo ku linnut lensi ihan nokan edestä ja tää jäi niitä katselemaan tosi tarkkaavaisena! Että mä oon niin iloinen tästä, voi jopa lähteä lenkille ilman et hihna ja pinna kiristyy!

Aika paljon tän eteen on saanut tehdä töitä, mut on tää sen arvostaki. Kerran ku jaksaa käydä tämän läpi niin sit voi vaan nauttia mukavista lenkeistä.:) Oon sitä mieltä että kuonopannat, kuristuspannat ja vedonestovaljaat on ihan turhia, tai oikeastaan niille jotka ei viitti kitkeä ongelmaa pois. Uskon että jokaisen koiran saa koulutettua et se kävelee nätisti hihnassa jos viittii nähdä sen vaivan.

Hihnasta tuli mieleen et saatiipas tos joku aika sitten postissa uusi Hurtan hihna vanhan tilalle. Ostettiin elokuussa Hurtan nahkahihna ja se siinä syksyn aikana hajos. Alkoi tikkaukset purkautumaan siitä lenksusta mistä pidetään kiinni. Olin laiska enkä jaksanut sitä korjauttaa ja lenkkeiltiin koko talvi sillä hihnalla kunnes se täs keväällä napsahti kokonaan poikki. Menin ostamaan eläinkaupasta uutta hihnaa ja tuli myyjän kans puheeksi tämä juttu ja myyjä käski tekemään reklamaation siitä. No laitoin sitten Hurtan nettilomakkeen kautta palautetta tosta hihnasta ja ne käski lähettää sen hihnan heille arvioon. Parin viikon päästä tuli sit uusi hihna postissa!:D Aika kätevää! Oon kyl tykänny tosta hihnasta tosi paljon ku se on tosi pehmeetä nahkaa ja tollanen pyöree et ei kyl yhtään kiristä lenkkeilessä.;)


Kommentit

  1. Onpa hyvä, että teidänkin hihnalenkkitreenailuissa on alkanut näkymään parannusta! :--) Kärsivällisyys aina palkitaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On tosi paljon tullut parannusta ja tuntuu että ollaan ihan just siinä pistees ettei tarvi kokoajan kytätä koiran eleitä vaan voi nauttia itse lenkistä.:) Kärsivällisyyttä on kyl tarvittu, ehkä suurin haaste on ollut juuri se että itse pysyy rauhallisena.:D Muutaman kerran sitä ollaanki tultu suorinta reittiä kotiin ku on mennyt hermot koko touhuun.:D

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit