Alokasluokka alkeet 3/5


Tokoa pitkästä aikaa. Viime viikon tunti jäi väliin, onneksi nyt päästiin. No oikeastaan olis voinut jäädä tääki kerta välistä, Elsa oli ihan pottukorvana. En tiedä mikä nyt mättäs, mut se ei keskittynyt yhtään. Ennemminki se tuntu olevan vähän arkajalka.. Joku siinä mättäs. Ei jaksaisi edes selittää tästä tunnista mitään, mut päivitetään nyt kuitenki koska eikai kellään voi mennä joka kerta nappiin.

Paikkamakuu: tää meni ihan ok. Makas hienosti paikallaan, mutta tää tais ollakki ainoa asia mikä tänään pelitti.

Perusasennosta katsekontakti: piti olla 5 sekuntia yhtenäistä katsekontaktia. Ei tainu onnistua kertaakaa ku mulkoili välillä muita koiria tai sit lähti liitelemään. Siis en muista koska olis näin huonosti mennyt! Jotain aivan järkyttävää.

Liikkeestä seiso: tää tais mennä ihan ok, mut ei mikään mallisuoritus kuitenkaan.

Liikkeestä maahan: ihan törkeen hidasta. Oli kuitenkin tarkoitus et koira tippuu maahan.. kaukana siitä mentiin. Ennen tää meni tosi hyvin.

Luoksetuloa: tässä lähinnä harjoiteltiin eteen tulemista et koira tulee ihan kii. No haahuili. En jaksa edes miettiä.

Mä täs koitan miettiä et mistä tää perseily johtuu. Appiukko tuli eilen tänne ja Elsa oli tänään sen kans kahestaan sen ajan ku mä ja Teemu oltiin töis. Olisko herne raksuttanu jo päivällä niin paljon ku oli arjesta poikkeava tilanne ettei sitten jaksanut enää tokossa keskittyä? Vai oliko namit niin tylsiä ku oli ihan vaan arkisia nameja, yleensä mul on ollut jotain juustoa tai koirien salamia vähän mukana et tulee parempia sattumia.. Toisaalta se oli välillä aika pelokkaan oloinen, en sit tiedä haittasko ne äänet mitkä tuli avonaisesta ikkunasta? No ei voi tietää. Toivottavasti seuraavalla kerralla paremmin.

Mentiin taas junalla, nyt molempiin suuntiin. Elsa istu osan matkasta nätisti lattialla, mut halus sit syliin kyttäämään.:D Huhhuh et takasin tullessa tuli hiki ku piti juosta junaan koira kainalossa. Olin ihan laiturin päässä ja huomasin et juna tulee niin nappasin koiran syliin ja lähin juoksemaan junalle, hirvee paniikki et ehdinkö varmasti ettimään lemmikkivaunun, onneksi kerkesin.

Maanantaina oli myös metsästystoko. Teemu oli siel Elsan kans kahestaan. Elsan isä oli vissiin siel kans ja mua nyt harmittaa etten päässyt sitä näkemään. Noo kai se joskus siel taas on.:D En nyt ala tosta maanantaista sen enempää kommentoimaan ku en paikalla ollut ja kuulemma aika samaa settiä siel oli mitä aiemminki eli jotain pujottelua koirien välistä, noutoa, seuraamista, paikkamakuuta ym.

Ainiin, jotain pitää nyt kyl hehkuttaa. Nimittäin taoin ton päähän sunnuntaina makaamisen. Jyystin sitä niin pitkään et alko menemään ilman minkäänlaista käsiapua maahan ja se on sen siitä asti nyt osannut ihan kunnolla! Olis pitäny aikoja sitten tehdä tuo, mut en oo viittinyt kovin pitkiä settejä ottaa ku oon ollut varovainen noiden polvien kans ja kylhän se polviin ottaa ku käskee maahan ja seisomaan vuoroperään pitemmän aikaa. Pitää varmaan tehä tällee tehostetusti noita muitakin liikkeitä loppuun.

Kommentit

 1. Tsemppiä ja jaksua emännälle ja koiralle! Se on vaan niin, että välillä on hyviä ja välillä huonoja treenejä. Siihen voi vaikuttaa niin moni asia, joita olitkin pohtinut jo tuossa. Monta asiaa, mitkä voi viedä motivaatiota -ei niin kivat namit, arjesta poikkeavat jutut vie energiaa eikä ole aivopohtia jäljellä treeneihin, hajut, hormonit, ohjaajan oleminen. Ja niin edelleen. Jos koiralla/ohjaajalla on huono päivä, niin tärkeintä on saada kuitenkin onnistumisia -vaikka sitten helpottamalla liikkeitä ja treeniä sen verran, että häntä (fyysinen/henkinen ;)) heiluen voi lähteä kotiin. Treenejä kyllä tulee uusia! :) Hyvä että on mitä hehkuttaakin, hienoa tuon maahan menon kanssa. Ja hyvä, että oot ollut varovainen polvien kanssa, parempi niin kuin liialla toistolla hidastaa toipumista.

  Mikä kamera sinulla on muuten noissa videoissa? Olen ihan kamalasti tykästynyt noihin videonpätkiin mitä laitat tänne blogiin. Menin ja tilasin tuossa uuden kameran rungon (jolla saa videota!), ja lisäksi ilmottauduttiin Ainon kanssa toko alo -ryhmään.. eli Heilutellaan häntää -blogi palaa siis kuvioihin kevään kestäneen treenitauon jälkeen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon kommentistasi.:) Ja mahtavaa ku oot taas palannut Ainon kanssa treenikentille ja pääsee lukemaan niistä treeneistäkn.;)

   Mulla on Canon EOS 550D ja tällä hetkellä objektiivina EF 50mm f/1.8 II. Ostin ton objektiivin noin kuukausi sitten et aiemmat videot on otettukin sillä mikä siinä tuli mukana (en nyt millään muista mikä se oli).

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit